HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

Miért pont most, miért Sukoró?

2011.04.30. 20:42 nocenz_Ura

Az nem meglepő, hogy Gyurcsányt megpróbálják börtönbe juttatni, elvégre ezt már a választások előtt megígérték a Fidesz rajongótáborának, s ennél is fontosabb, hogy a Kedves Vezető személyes bosszúvágya kielégüljön. De miért pont most, és miért Sukoró ürügyén? Mint azt már korábban megírtam, a Párt feltűnő módon mindig politikai kampányaihoz igazítva, azokat kiszolgálva mozgósítja vasöklét, az ügyészséget. Most éppen meg kell osztani az ellenzéket, egymásnak kell ugrasztani az MSZP-t és az LMP-t, mert a fideszalkotmány közös bírálata elvezetethetett volna a két párt viszonyának normalizálásához, akár együttműködéséhez. Sukoró-ügyben pedig a feljelentést Schiffer András, az LMP frakcióvezetője tette még évekkel ezelőtt.

Téveszme:
a független ügyészség csak teszi a dolgát, különben is, már az elszámoltatási biztos is megmondta, hogy a szálak Gyurcsányhoz vezetnek.

A valóság: a Sukoróhoz köthető vádak nagy valószínűséggel eleve nem állnak meg a bíróság előtt, az meg végkép nehezen értelmezhető, hogy a szálak valahova vezetnek. Mert konkrétum, az eddig egy sem hangzott el.
 
Magyarázat: nem azt állítom persze, hogy Gyurcsány lelkén nem szárad néhány komoly elkúrás, ezt egyébként már ő maga is többször elismerte. Hogy mit és hogyan kúrt el szerintem a volt kormányfő, már részletesen megírtam. Itt most elég annyi, hogy politikai hibáért politikai felelősség jár, büntető eljárás pedig csak Btk-ban kodifikált bűncselekményért. Normális országban legalábbis, ahol nem a politikai kívánalmak határozzák meg a bűnüldöző hatóságok mozgását.

Sukoró esetében pedig nehéz a projekt okozta kárról beszélni, hiszen semmi sem valósult meg. Szerintem igazából az okozott komoly nemzetgazdasági kárt, hogy leállították a fejlesztést. Több ezer munkahelyről, jelentős beruházásról, folyamatosa adóbevételről mondtunk le. A vád alapja egy Fidesz-közeli értékbecslő tendenciózus véleménye a cserére kijelölt földterületek értékéről – ez pedig ellentmond az összes többi értékbecslésnek. Arról, hogy ez az értékbecslő milyen hajmeresztő hibákkal dolgozik, egy másik ügy kapcsán már írtam.

Annak, hogy pont ezzel a mondvacsinált üggyel vádolják Gyurcsányt, két oka lehet. Az egyik, hogy egy év alatt minden igyekezet ellenére nem sikerült igazi fogást találni rajta. A dolgot nyilván megnehezíti, hogy Gyurcsány nem megélhetési politikus és ő maga biztosan nem vitt ki pénzt nokiás dobozokban, de szőlőültetvényt sem szerzett – ma ugyanis biztosan sokkal gazdagabb lenne, ha marad az üzleti szférában és nem csap fel politikusnak. A pártfinanszírozással sem lehet megfogni, mert ha belekötnek az MSZP pártfinanszírozásába, óhatatlanul felmerül a Fidesz hasonló üzelmeinek a kérdése, meg különben is, ezzel csak Gyurcsány párton belüli ellenfeleinek ártanának.

A fő ok azonban, amire a bevezetőben is utaltam, hogy megpróbálják ellehetetleníteni a két ellenzéki párt együttműködését az alkotmány és az előttünk álló sarkalatos törvények ügyében. A Fidesznek most nagyon fontos az ellenzék megosztása. Árulkodó, hogy a Magyar Hírlap is azt harsogta a címlapján, hogy Schiffer vádolja Gyurcsányt.

Arról is írtam már, hogy az ügyészség feltűnő módon mindig akkor lép, amikor az időzítés a Párt aktuális céljait a legjobban szolgálja. Emlékezetes módon így volt ez a választási kampányban és nemrég a szakszervezetek készülő tiltakozási hulláma előtt a szakszervezetek közvetett – az üdülési alapítványon keresztül történő – letámadáskor is.


 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: fidesz gyurcsány ügyészség

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr162867726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mélyponton 2011.05.16. 17:30:02

Ezen a blogon viszonylag kevés szó esik az ellenzék nagy pártjáról, a nyolc évig regnáló Magyar Szocialista Pártról – összesen egy-két írásban jelent meg a párt neve, akkor is inkább Gyurcsány miatt. Liberálisként pedig szeretünk kritizálni minde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása