HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

Cenzúrával a sajtószabadságért?! Na ne!

2011.05.14. 21:56 nocenz_Ura

Úgy látszik az MSZP vezérkara is megőrült, azzal ugyanis, hogy kitöröltette az anyagilag tőle függő sajtóorgánumokból Gréczy Zsolt írásait, teljesen hiteltelenné tette a sajtószabadság és a demokrácia védelmében folytatott harcát. Mert ez durva pártirányítás és annak is tűnik. Meg cenzúra, a legrosszabb fajtából. Nagy kár, mert egyébként most égető szükség lenne egy olyan baloldali erőre, amely hitelesen és hatékonyan védi a demokratikus jogokat és a sajtószabadságot. 

Téveszme: azt gondolták talán a Jókai utca valamely füstös szobájában, hogy ezt nem veszik észre, hogy ezt suttyomban lehet? Kicsit bajban vagyok, mert csak feltételezni tudom, pontosan mi lehetett a téveszme, hiszen nyilvánosan nem hangzott el semmilyen indok. 
 
A valóság: baromi egyszerű, nem lehet durva cenzúrát gyakorolva a sajtószabadságért ágálni. Persze tegyük gyorsan hozzá, ez nem a teljes szoci vezérkarra, pláne nem a szoci tagságság egészére vonatkozik, hanem csak az anti-Gyurcsány szárnyra, amely ezzel a lépéssel akarta elhallgattatni párton belüli ellenfelének szócsövét. Mert Gréczy állandóan a szocik mellett érvel, az MSZP mellett kampányol, csak éppen gyurcsányista felfogásban.
 
Magyarázat: kaptam eddig többször is olyan bírálatot a blogom kommentjeiben, hogy állandóan a Fidesz és a kormány téveszméit boncolgatom, a szocikat bezzeg békén hagyom. Az igazság az, hogy valóban régen írtam a szocikról, mert a centrális erőtér eddig „ellopta a showt”, folyamatosan annyi baromságot művelt, hogy muszáj volt velük foglalkozni. Hát most aztán sikerült az MSZP-nek is kiverni a biztosítékot. Remélem, nem túl büszkék rá...
 
Az történt, hogy az MSZP egyes vezetőinek nyomására levették az aznap nyomtatásban megjelent Gréczy kommentárt a Népszava online kiadásából, majd a stop.hu-ról levették a blogját - az utóbbit az összes blog megszüntetésével próbálták álcázni. Gyurcsány a Facebookon már Aczél György szellemének visszatéréséről ír, hozzátéve, hogy Aczél, bár kádárista politikus volt, de intelligens, művelt ember. A maiak meg barbárok. 
 
A két lapot nem kárhoztatom, mindkettő súlyos anyagi gondokkal küzd, tehát kiszolgáltatott azokkal szemben, aki valamilyen szinten besegítenek a finanszírozásukba. 
 
Azt viszont jellemzőnek gondolom, hogy az emeszpés politikusok egy része még most, az Orbán-rendszer alapjainak lerakása alatt is főleg a belharcokkal van elfoglalva és fel sem fogja, hogy annak milyen hatása van, mennyire megnehezíti valódi küldetésük teljesítését.  

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: gyurcsány cenzúra népszava zsolt stop.hu gréczy

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr102904209

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mélyponton 2011.05.16. 17:30:02

Ezen a blogon viszonylag kevés szó esik az ellenzék nagy pártjáról, a nyolc évig regnáló Magyar Szocialista Pártról – összesen egy-két írásban jelent meg a párt neve, akkor is inkább Gyurcsány miatt. Liberálisként pedig szeretünk kritizálni minde...

Trackback: Mélyponton 2011.05.16. 17:30:01

Ezen a blogon viszonylag kevés szó esik az ellenzék nagy pártjáról, a nyolc évig regnáló Magyar Szocialista Pártról – összesen egy-két írásban jelent meg a párt neve, akkor is inkább Gyurcsány miatt. Liberálisként pedig szeretünk kritizálni minde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása