HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

Nem tisztelem az új alkotmányt

2011.04.19. 00:38 nocenz_Ura

Az új Orbán-rendszer csak egy ruha, valójában a nemzet a test, azon az Orbán-rendszer a ruha. Mielőtt Szalai Anomália rám küldené a gondolatrendőrség rohamosztagát, hogy így belerondítok az alkotmányozás fennkölt ünnepébe, emlékeztetném arra, hogy ezek a szófordulatok magától a Kedves Vezetőtől származnak. Persze ő nem a saját tákolmányára, hanem a jelenleg még érvényes köztársasági alkotmányra mondta mindezt.

Téveszme:
minden magyar honfitársunk büszke lehet erre az alkotmányra, (...) ez az alkotmány mindenkié lesz (Lézer Jani Fidesz frakcióvezető). Amikor a Tisztelt Ház elfogadta Magyarország új alaptörvényét... lezárta az elmúlt 67 évet is, legalábbis amennyiben azt alkotmányos tekintetben a legitim alkotmány érvényesülésének hiányával írjuk le (Kövér László házelnök).

A valóság: a ma elfogadott alkotmány – bár formálisan legális – illegitim abban az értelemben, hogy egyáltalán nem fejezi ki a nemzet egységét, a nemzet jelentős része nem érzi magáénak, nem is érezheti, mert nem vele és nem érte készült, hanem ellene. Nincs tekintettel a véleményére, hanem egyetlen politikai szekértábor, sőt azon belül is egy szűk kör nézetét, ideológiáját akarja rákényszeríteni az egész politikai nemzetre. És akkor még nem is beszéltünk számos alapvető jog sérelméről.
 
Magyarázat: az új alkotmány több sebből vérzik. Botrányos elfogadásának a módja, mert a Fidesz azzal kezdte, hogy felmondta a politikai egyezséget az alkotmányozáshoz szükséges 4/5-ös konszenzusról, és ezzel megüzente az ellenzéknek, hogy nem számít, mit mond. Nem csoda, hogy ezek után kivonultak. Mára már Szili Katalin is belátta, hogy hiba volt elvállalni a biodiszlet szerepét, hiszen minden javaslatát lesöpörték.

Botrányos a preambulum, és az egész szöveg szellemisége, mert elfogadhatatlan azoknak, akik nem osztoznak a Fidesz világnézetében és sért számos kisebbséget, társadalmi csoportot. Még szerencse, hogy módosították az eredeti szöveget és legalább a magyarországi nemzeti kisebbségeket elismerték államalkotó tényezőnek.

Az Orbán-tákolmány érdemi részéből pedig egy vaskos lóláb lóg ki: egyértelmű, hogy az egésznek egyetlen célja van, a jelenlegi hatalom bebetonozása, minden következő kormány ellehetetlenítése. Ezeket a kifogásokat sokan kifejtették már részletesen, magam is így tettem a korábbi bejegyzésekben, nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni. Ami pedig a múlt lezárását illeti: ez sem igaz. Az új alaptörvény éppen hogy egy új – remélhetőleg rövid – fejezetet nyit az ország történelmében. Az elmúlt 20 évét meghaladó, alkotmányos szintre emelt megosztottság korát.

129 komment

Címkék: fidesz orbán viktor alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr42838486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ringlósztár 2011.04.19. 12:35:36

@csef:
baszod a fideszesek nyüszítését ("a haza nem lehet ellenzékben") mi 8 évig hallgattuk, csihadj!

Alamio 2011.04.19. 12:37:48

@VUVUZELLANÉNI: Kérdi valaki, akinek már a nickje is 13 karakter.

Éhesló 2011.04.19. 12:51:10

A 4/5-ös politikai egyezség - mint felmondott valamiféle egyezség - a legitimációs hiány melletti legdurvább hazugságaitok egyike.
Semmilyen egyezség nem volt senkivel.
OGY választások voltak.
Ezt követően kialakult az alkotmányozó többség a parlamentben.
Ezután eldurrant az agyatok és azóta sem állt helyre.
Egy év elteltével ideje lenne észhez térnetek és tudomásul venni: amit tettetek és elvbarátaitok tettek ide vezetett.
Lehet küzdeni, de nem ezen a szinten, mert ez oda vezet, ahol most vagytok.
Bár lehet ez nem is baj.

Éhesló 2011.04.19. 12:51:48

Blogmotor, köpöd ki!

akimellon 2011.04.19. 12:52:57

@homo apolitikus:
"Akkor annyit mondok csak:december 5.
Te is tudod, én is tudom: ezek nem magyarok. Csak gyűlölködő kirekesztők".
Asszem akkor a BALLIB propaganda arról szólt, hogy azért ne adjunk kettős allampolgárságot, mert az majd választójogot is fog teremteni. Akkor persze a jobboldal azt mondta, erról szó sincs....
20M munkavállaló 1szer hangzott el a parlamentben

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 12:59:05

@akimellon: Nem egészen.
Erdélyben nyomott szórólapokon ijesztgettek minket azzal, hogy határontúlihonfitársaink tolvajok, akik majd jönnek ingyenélni ide, elveszik a nyugdíjunkat.

(23 millió románozás, ügyében javaslom a Debreceni könyvben a Gyurcsánnyal készült interjú elolvasását, miszerint dicsekszik, hogy ez a saját kis kútfejéből pattant ki)

phaidros 2011.04.19. 13:00:36

Mondjuk én az előzőt sem tiszteltem. Bár nem tudom mit jelent az, hogy tisztelni. Idézni gyakran a szövegéből? Hálásan gondolni rá? Kifüggeszteni a falra?

Illetve mi az, hogy nem tisztelem? Akkor most nem fogom betartani a benne foglalt emberi jogokat juszt sem? Ha bíró vagyok, csakazértis 80 évesen megyek nyugdíjba?

Magaménak érezni? Soha semmilyen törvényt, jogszabályt nem éreztem a magaménak, max. elfogadtam a létezését.

Szóval nem értem mit akarsz ezzel a poszttal.

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:03:26

Én sem tisztelem az Fidesz Tákolmányt...sőt LESZAROM , mint minden EU-S állam. S ott leszek amikor a kukába dobják ezt a szar Nemzet Szégyene Fidesz Fosát!

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:03:57

Az Német állami tévécsatorna hétfő reggeli adásában úgy vélte,hogy a magyar alaptörvény a harmincas évek fasiszta ideológiájának szellemét idézi fel.

Monçada bíboros 2011.04.19. 13:04:40

@Éhesló: szerinted tényleg mindenik, akinek nem tetszik a Fidesz politikai tevékenysége, az csak és kizárólag "mszpszdszliberálbolsihazáruló" lehet? Azért kérdezem, mert folyamatosan azt kapjuk a fideszt védő kommentelőktől.

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:05:06

Müncheni Süddeutsche Zeitung keddi kommentárjában, amely szerint "a paragrafusok gyűjteménye a nacionalista ideológia szellemét honosítja meg, és egyeseket a két világháború közti Európa fasiszta retorikájára emlékeztet." A Süddeutsche Zeitung egy további cikkében magyar ellenzékieket idéz, akik az alaptörvény elfogadását a diktatúra bevezetésének tekintik.

matyesz007 2011.04.19. 13:05:07

Mi a fasz baj van vele? Az hogy benne van Magyarország és a Szent Korona? Legalább most látszik, hogy kiket zavar ez. Akinek ez nem tetszik tényleg menjen már el oda ahol neki jó, és akkor jól érezné magát.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:05:39

@Éhesló: Az SZDSZ soha nem akart az MSZP-vel alkotmányt módosítnai. Az ügynöktörvénybe se egyztek meg egészen az SZDSZ haláláig.
A 4/5-ös kompromisszum ilyenformán csak azt jelképezte, hogy a 2/3-os se volt meg soha.

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:05:47

A bajor fővárosban megjelenő Münchner Merkur című lap Orbán Viktor fényképével illusztrált kommentárjában azt emeli ki, hogy az Országgyűlés olyan paragrafusgyűjteményt szavazott meg, amely a következő kormányokat gyakorlatilag cselekvésképtelenné teszi, és olyan költségvetési tanácsot ültet az ország nyakára, amely kilenc éven át elgáncsolhatja az államháztartási intézkedéseket.
@Monçada bíboros:

Bergeroth 2011.04.19. 13:06:23

Ez az alkotmány egyetlen dologra volt jó, mégpedig arra, hogy orbán és haveri köre évtizedekre bebetonozta magát a hatalomba. Olyan aljas és mocskos eszközökkel írták meg ezt a szart, hogyha ők elbukják a választást, a különböző pozíciókba beültetett bábjaik, akkor is el tudják intézni pl. az éppen hatalmon lévő kormány feloszlatását, és akkor megint a fidesz nyert.
orbán, az ember aki még soha nem hazudott, végleg belépett a kádár éra követői közé, sőt, bizonyos értelemben túl is haladt rajtuk.
Ha orbánnak lenne egy minimális késztetése arra, hogy ezt az országot kihúzza a szarból, és ez a tulajdonsága legalább akkora lenne, mint most a hataloméhsége, akkor ez az ország már régesrég az európai régió egyik vezető országa lehetne.
De az emberi ostobaság, sajnos megint erősebbnek bizonyult a józan észnél.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:07:02

@nesze nektek két harmad...: Ezt idézték a hazai munkahelykerülő ellenzék véleményéből pontosabban.

Bergeroth 2011.04.19. 13:07:59

@Monçada bíboros:
Tudod hányszor megkérdeztem már tőlük? Egyszer sem kaptam választ.

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:08:05

@Monçada bíboros: Most tök mindegy, hogy Szdsz Mszp Kisgazda, Nagygazda... Kétfarkú....hanem egy szavazótáborba kell tömörülni : Demokráciáért a Fidesz banda ellen Pártba és kész. ELZAVARNI MÁR MINÉL ELŐBB EZT A SZAR SZEMÉT DIKTATÓRIKUS FASISZTÁK SEGGÉT NYALÓ BANDÁT!!!! BÁRMI ÁRON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:08:49

@Bergeroth: Egész konkrétan azt rakták bele, hogyha a hiány elszabadul, akkor fel lehessen oszlatni a parlamentet.

Amivel én speciel mélységesen egyetértek.

Az elmúlt 8 évet sokáig nyögik majd ükunokáink is, mert a hiány többszörösére duzzadt.

Nem utolsó sorban ez minden kormányra igaz, nincs bele írva sehol, hogy csak az MSZP-re.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:09:47

@Monçada bíboros: Ez nyílván hülyeség. Pont mint a trollozás. És azt hiszem itt (is) a trollozás magasan vezet.

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:09:55

@Trompf: Olvass németül ha tudsz.........én olvasom ezeket a lapokat ..itt a neten.----Te Orbán szaros seggétől nem látó állat! Most kezdjetekl kussolni és elbújni mer minden Fidesz seggnyaló tényleg le lesz vadászva!!!!!

matyesz007 2011.04.19. 13:10:19

mondjuk a mocskos szarkeverő patkány pártba

nesze nektek két harmad... 2011.04.19. 13:11:40

@matyesz007: te tömörülj vissza anyádba , de a seggébe ahol szar helyett te jöttél ki...

Táskás Tóni 2011.04.19. 13:11:40

@Corvinus: Ezeket talán Orbántól kellene megkérdezni. Tudod.ő mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben, azután 4 évig,mint kis durci nem járt be a parlamentbe a bagázsával együtt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:12:15

@nesze nektek két harmad...: Legalább a saját beírásaidat cenzúráznád, ha már hazudni akarsz te szerencsétlen.

"A Süddeutsche Zeitung egy további cikkében magyar ellenzékieket idéz, "

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 13:14:09

az uj alkotmany ervenytelen.

addig szabotaljuk, amig a kovetkezo kormany semmisse nem teszi egy tollvonassal. mert pont egy tolvonasnyit er az egesz szarkupac:-)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:14:46

@nesze nektek két harmad...: A demokrata chartás kultúr büffeneteid, tartsd meg otthonra !

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 13:15:08

@nesze nektek két harmad...: ennyi

barmilyen nagykoalicioban hajlando vagyok reszt venni, ha az eltunteti a jelenlegi fidesz vezerkart.

Bergeroth 2011.04.19. 13:15:26

Amúgy gondolkodtam én ezen az egészen és mivel a teljes történelmünk kb. annyiról szól (nagy vonalakban), hogy az egyik magyar hogyan baszhat ki a másik magyarral, illetve az éppen megválasztott uralkodók hogyan szívathatják folyamatosan a magyar állampolgárokat, ezért arra gondoltam, hogy ketté kellene osztani az országot.
Konkrétan arra gondolok, ami észak-koreánál és dél-koreánál van.
Középen ketté kellene vágni az országot, és szögesdróttal, fegyveres őrökkel lezárni és őriztetni a határt. Aki engedély nélkül átlépi, annak kérdés nélkül golyó.
Aztán akinek bejön a kommunista gondolkodású fidesz rezsim, meg könnyes szemmel gondol vissza a horthy és a kádár rendszerre, az költözzön kelet-magyarországra, aki meg jobban érezne magát egy működőképes demokráciában és inkább a fejlett nyugathoz szeretne tartozni, az költözzön nyugat-magyarországra.
Mindenkinek jobb lenne, komolyan.
Halálkomolyan gondolom..

Lehetetlen hogy mas legyen 2011.04.19. 13:15:50

"mert a Fidesz azzal kezdte, hogy felmondta a politikai egyezséget az alkotmányozáshoz szükséges 4/5-ös konszenzusról,"
bASCII ha 4/5-ük lenne, akkor 9/10-er kérnél számon?

"mert elfogadhatatlan azoknak, akik nem osztoznak a Fidesz világnézetében"
Az alkotmány világnézeti semlegessége (pontosabban annak szükségessége) is csak egy vélemény. Innentől kezdve tolerancia kedves libsi barátom.

A valóság című bekezdésedet(legalábbis a valóságnak megfelelő részeit) nem lehet elmondani az eddig alkotmányról is?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 13:16:11

@Trompf: mert majd te mondod meg, hogy ki mit bofog, mi?:-)

rank nem ervenyes a viktormany.
jol jegyezd meg te is es a narancsoboruek is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 13:17:41

@Bergeroth: tamogatom

perpill sokkal szivesebben lennek akar del-szlovakia v nyugat-romania polgara, mint fideszland ellenalloja...

Tedat 2011.04.19. 13:19:36

"a Fidesz azzal kezdte, hogy felmondta a politikai egyezséget az alkotmányozáshoz szükséges 4/5-ös konszenzusról,"

Már bocs, de ez bullshit! A 4/5-ös dolog egy önként vállalt törvény volt, ami lejárt 1998-ban!

De persze jobb hazudozni!

Amúgy én se vagyok büszke az alkotmányra, de nem is zavar nagyon. Az adósságkorlát miatt viszont jónak tartom, nem kell nekem több hitelből segély és 13. havi osztogatás!

csárli hárper 2011.04.19. 13:20:33

van új tákolmány? és ki nem szarja le?
lesz egymillió új munkahely? nem
lesz azonnali és drasztikus adócsökkentés? nem
az üzemanyagok jövedéki adója is csökken? nem
olcsóbb lesz az élet? nem
és az örök: ne a zemberekkel fizettessék meg!
és mégis mi fizetjük meg, úgyhogy elmentek ti faszszopó fideszgecik a jó kurva anyátokba!
ez a véleményem. ezt gondolom.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 13:20:40

Ezt majd csak a jövő fogja megmondani, hogy rossz-e az új alkotmány, hogy nem a magyar emberek hozták létre, és a többi...

Szerintem ezzel az alkotmánnyal a gyurcsány féle nemzeti szocialisták saját magukat hentergetik meg a mocskolódásuk sarában...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:22:43

@homo apolitikus: Kedves apolitikus ember! Szerintem te gondolsz valamit rosszul. Szalacsi Annamari már készül mindenki ellen, aki megsérti a kedves nemzetvezetőt. De most még véd minket az EU elnökség. Ne legyen olyan téveszméd, hogy nem fogják megpróbálni ellehetetleníteni az olyan blogokat, amik nem állnak teljes mértékben a csökött O.V mellett.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:22:52

@homo apolitikus: Kedves apolitikus ember! Szerintem te gondolsz valamit rosszul. Szalacsi Annamari már készül mindenki ellen, aki megsérti a kedves nemzetvezetőt. De most még véd minket az EU elnökség. Ne legyen olyan téveszméd, hogy nem fogják megpróbálni ellehetetleníteni az olyan blogokat, amik nem állnak teljes mértékben a csökött O.V mellett.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:22:52

@homo apolitikus: Kedves apolitikus ember! Szerintem te gondolsz valamit rosszul. Szalacsi Annamari már készül mindenki ellen, aki megsérti a kedves nemzetvezetőt. De most még véd minket az EU elnökség. Ne legyen olyan téveszméd, hogy nem fogják megpróbálni ellehetetleníteni az olyan blogokat, amik nem állnak teljes mértékben a csökött O.V mellett.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:22:53

@homo apolitikus: Kedves apolitikus ember! Szerintem te gondolsz valamit rosszul. Szalacsi Annamari már készül mindenki ellen, aki megsérti a kedves nemzetvezetőt. De most még véd minket az EU elnökség. Ne legyen olyan téveszméd, hogy nem fogják megpróbálni ellehetetleníteni az olyan blogokat, amik nem állnak teljes mértékben a csökött O.V mellett.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:23:29

@homo apolitikus: Kedves apolitikus ember! Szerintem te gondolsz valamit rosszul. Szalacsi Annamari már készül mindenki ellen, aki megsérti a kedves nemzetvezetőt. De most még véd minket az EU elnökség. Ne legyen olyan téveszméd, hogy nem fogják megpróbálni ellehetetleníteni az olyan blogokat, amik nem állnak teljes mértékben a csökött O.V mellett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 13:25:14

@Tedat: de ugye azzal az aprosaggal tisztaban vagy, hogy az elszaladt adossagallomany

- jelentos resze azokra a joleti intezkdesekre ment el, amit a fidesz nem engedett beszuntetni, az embereket utcara vitta, nepirtasrol sikitozott beszart fejhangon

- masik jelentos resze pedig az egysegsugaru juzerek eladosodasa. jellemzoen valutaban;-)

szoval lehet a szocikra fogni, - hiszen eppen ez volt a fidesz celja az osszes adossagcsokkento probalkozas elkaszalasaval a fidesznek, hogy minnel nagyobb legyen az adossag es minnel kemenyebb (termesztesen a fideszt tamogato) intezkdest, szabalyozasrt lehessen bevetzetni a szuksegallapotra hivatkozva - de itt azert nekik leginkabb annyi a saruk, hogy demokratakent bantak orbannal..:-)

ha rogton az elejen keller ugyanugy koncepcios vizsgalatokba kezd es a balfasz mszp nem olyan hulye, hogy hagyja poltot legofobb ugyesznek, akkor nincs itt valszeg ekkora allamadossag sem...

nem beszelve arrol, hogy az egyik legnagyobb teher az allamadossagban a fidesz lakasprogramja pl;-)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 13:26:13

De valahogy élvezettel néztem ahogy Lendvai majdnem idegösszeomlást kapott a riportműsorban, hogy sikerült a FIDESZnek összehozni az új alkotmányt!

Mert hát mit is jelent ez? A történelembe végleg beírta magát vele a FIDESZ... mert ezer év múlva is úgy fogják emlegetni, hogy a FIDESZ alkotmány...

Vagy Orbán alkotmány... és nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne olyan politikai erő, ami ezt eltörölné... vagy újat hozna létre

zolika78 2011.04.19. 13:26:48

"Az Orbán-tákolmány érdemi részéből pedig egy vaskos lóláb lóg ki: egyértelmű, hogy az egésznek egyetlen célja van, a jelenlegi hatalom bebetonozása, minden következő kormány ellehetetlenítése."
Szerencsére ennek kivédésére a módszert maga a fidesz mutatta meg, hiszen ők vezették be a visszamenőlegesen érvényes törvény gyakorlatát Magyarországon. Így a következő kormánytöbbségnek semmi más dolga nem lesz, mint visszamenőlegesen átírja ezeket. És még az alkotmánybíróság sem vétózhatja meg mindezt, ha az egészet költségvetési törvénynek csomagolják - ezért is köszönet a fidesznek.

jobbcsapott 2011.04.19. 13:36:06

ne tiszteld hülyegyerek! jogod van hozzá. meg pofád is ilyet írni. bujkáltok itt a nick-ek mögé, vállald valójában ki is vagy. ehhez már nincs bőr a képeden, mi? sunyi kis ballibsi blogger...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:36:33

@Trompf: Kezdd el használni, az agyadat Trompf, ha a Fidesz hozza létre a költségvetési tanácsot, szerinted milyen valószínűséggel fogják azt mondani, hogy ez a költségvetés betarthatatlan, ezért szólunk a Schmitt Pálnak, hogy írjon ki új választásokat? Lehet kezdeni gondolkozni. Puskázni nem ér.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.04.19. 13:37:33

Biztosan bennem van a hiba, de nekem nehezemre esett könnyeket morzsolgatni a korábbi alkotmányra gondolva is. Így ezt a magaménak érzem, tisztelem, stb. életérzést nehezen veszem be. De mindenestül azért mégis azt gondolom, hogy ez az alkotmányhiszti nem arról szól, amiről kellene... Mert van fogás az új alkotmányon egészen biztosan, de nem az az, hogy illegitim és nem az, hogy nem időszerű... Mert bár hozzá vagyunk szokva, hogy az "ideiglenes" szó nálunk évtizedeket jelenthet, de azért nem kötelezően. Az meg, hogy a korábbi alaptörvényt betartva vkinek sikerült újat fabrikálnia, az maximum csak kellemetlen, de hát ezt dobta a gép... A jelenlegi választási szisztéma és 3 millió nem választó erre volt elég.
Úh. azt hiszem nincsen semmi veszve. Ha az alkotmány jó ürügy, lehetőség arra, hogy valódi nemzeti összefogást szüljön, esetleg elzavarja OV-t nenyistől, akkor arra van lehetőség. Csak akkor azt az összefogást össze kell tudni hozni, nem elég ugatni róla álarcosbálon, vagy részországgyűléseken, bármin. Ha 52% lehet 2/3-ad, akkor tessék összerántani a maradék 48-at és akkor az bármire elég lehet...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.04.19. 13:41:13

Értitek? nem Gyurcsány, nem Kóka, nem bajnai...

Hanem FIDESZ, Orbán alkotmány lesz a neve.. még ezer év múlva is...

És nem az lesz a törikönyvekben, hogy mennyien ellenezték...

Hanem az, hogy az ellenzések ellenére... ő győzött...

Ezzel a hisztimisztikével is csak a FIDESZ és ORBÁN hírnevét növelték...

lkjpoi 2011.04.19. 13:42:42

Szerintem az ilyenek, mint a szerző, gyurcsányon kívül senkit és semmit nem tisztelnek.

mréveiller 2011.04.19. 13:43:35

a kedves posztoló hányszor olvasta el az alkotmányt? azt mondod botrányos a preambulum. hát nem tudom az ilyen liberális hülyegyerekeknek mint te vagy lehet hogy az. Botrányos neked 1956, I. Szent István, a Szent Korona ?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:44:09

@Con Storm: Erre ne fogadj nagyba. nagyon gyorsan itt lesz 2014 és OV újabb ausztriai pszichiátriai kezelése a vereséget követően.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.04.19. 13:45:18

Ha már úgyis ekkora vitát váltott ki ez a fecni, igazán bent hagyhatták volna a vármegyéket, meg azt, hogy abortusz ezentúl csak méreginjekcióval lehessen végezni...

kissiú 2011.04.19. 13:46:15

@Corvinus: "Aki megválasztott képviselő küzdjön a Parlamentben is. Ha kivonul nem képvisel semmit."

Nem volt véletlenül egy párt, amelyik rendszeresen kivonult 2006 és 2008 között? Hány nap látogatott be a Bölcs Vezér a parlamentbe 2002 és 2006 között?

Monçada bíboros 2011.04.19. 13:48:21

@zolika78: "Szerencsére ennek kivédésére a módszert maga a fidesz mutatta meg, hiszen ők vezették be a visszamenőlegesen érvényes törvény gyakorlatát Magyarországon. Így a következő kormánytöbbségnek semmi más dolga nem lesz, mint visszamenőlegesen átírja ezeket. És még az alkotmánybíróság sem vétózhatja meg mindezt, ha az egészet költségvetési törvénynek csomagolják - ezért is köszönet a fidesznek."

Igen, csak ebben az esetbeb a köv. kormány is ugyanolyan antidemokratikusan cselekedne, mint most a Fidesz. Egy népszavazással eltöröltetni/megerősittetni az új alkotmányt sokkal jobb lépés lenne. Mondjuk nem véletlen, hogy Orbán nem meri az emberekkel megszavaztatni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:48:37

@Con Storm: Az a baj, hogy orbán viktornak a hírneve csak Lukasenko Fehéroroszországában fog fennmaradni. a Civilizált világon senki nem fog emlékezni erre a niemandra.

Ember maradok 2011.04.19. 13:50:28

"a munka nem jog, hanem kötelesség"

HOL A KMK????? nekem már az is jó lenne, csal lenne munkahely. de nincs, mert ugye azokat is szopatni kell!!!!
én nem tartom magaménak ezt az alkotmányt!!!
a belem kidolgoztam az országomért, a családomért, és mehetek a sógorékhoz takarítani vén fejemre, ahol rajtam röhögnek. és basszus, igazuk van!!!!
a továbbiakban leszarom az összes politikai pártot, és nem megyek el szavazni.
MINEK????
ide csak audi kell, meg tiszteletdíj, semmi több.

akimellon 2011.04.19. 13:50:34

@Trompf: erdélyben röplapokon terjesztették.....
Ja, ha valaki ellen szervezkedek, akkor szórólapon tájékoztatom...... hű,de életszerű!
/ nézz utána mi volt a választások előtt Gödöllőn! Máshol is átverték a FIDESZESszórólapozok az embereket, csak itt be is vallották lebukás után/

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:52:14

@the_lonewolf: Nem arról van szó, hogy be lehet-e tartani, hanem hogy betartották-e a hiányra vonatkozó kritériumot, vagy nem.
Azaz múlt idő.

Ha nem tartották be, hanem megint elengedik a gyeplőt, és az országot eladósítják, akkor mehetnek a picsába, nagyon helyesen a jövőben.

Minden kormány.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.04.19. 13:53:24

@akimellon: Igaz. Rosszul fogalmaztam. Magyarországon terjesztették, Erdélyben nyomtatták, az erdélyieket lejárató röplapokat.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.04.19. 13:58:02

@Trompf: Egyet kérdezek újra, de lassan, hogy te is megértsd: Ha a Fidesz által felállított költségvetési tanács úgy látja, hogy teljesíthetetlen a Fidesz által kidolgozott? költségvetés, akkor szerinted fog szólni Schmitt Pál közt.elnök úrnak, hogy oszlassa fel a Parlamentet?

Ember maradok 2011.04.19. 14:02:27

@the_lonewolf:
hogy az áLamnak vége.
ez a smidt is egy oltári elkefélés volt.

Monçada bíboros 2011.04.19. 14:04:23

@Trompf: Ok, csak ebben az a vicces, hogy a kormányoknak nem lesz érdekükben 50% alá vinni az államadósságot, hiszen akkor a nyakukba kapják az alkománybíróságot (a gazdaságot érintő törvények tekintetében). Majd hülyék lesznek csorbítani a hatáskörüket.

töröltprofil (törölt) 2011.04.19. 14:04:47

Szánalmas ahogy próbálnak fogást találni a Fideszen.
A kétharmados többség nem a Fidesz sikere hanem az MSZP fatális kudarca. A csőd szélére sodorták az országot. Az embereknek totálisan ki van már faxa a komplett bal oldallal. Ráadásul személyes erkölcsi nézeteim szerinte bal oldali vagyok. De ebben az országban bal oldalra szavazni felér egy öngyilkossággal. Az pedig óriási naivitásra ad okot, hogy az MSZP azt hiszi, hogy ez hozzájuk sodorja majd a tömegeket. Az emberek nem fogják ám elfelejteni egyhamar a 2002 és 2010 közti időszakot.
Én az MSZP-nek egy stabil ellenzéki párt szerepet jósolok 20 képviselővel. Sikerült lejáratni magukat, teljesen az elmúlt 8 évben. A felháborodott tömegek a jobbikhoz mennek majd. Na azután lesz majd érdekes.
Azt pedig nem értem, hogy miért kellett most minden áron "alkotmányosdit" játszani?
Törődjenek inkább az oktatással, meg az egészségüggyel. Azok sokkal fontosabbak.

mréveiller 2011.04.19. 14:07:08

ja azt bírom még hogy mindenki azt írja a homoszexuálisok joga csorbul de b*ssza meg EDDIG SEM VOLT TÖRVÉNYES A HOMOK HÁZASSÁGA, akkor miért csorbul? eddig se volt ez után se lesz. mit nem lehet ezen érteni?

töröltprofil (törölt) 2011.04.19. 14:10:22

A következő választásokon kire szavazzak?
-Az MSZP bebizonyította az életképtelenségét. Miattuk tartunk itten. Csak ők tehetnek arról, hogy a Fidesz azt csinálhat ezzel a többséggel amit csak akar.
-Fidesz nem tartja be az ígéreteit
-A jobbiktól félek:D
-LMP(Ők meg kik?)
-Thürmer Gyula? Jó vicc:D

Bergeroth 2011.04.19. 14:13:29

@Trompf:
"Egész konkrétan azt rakták bele, hogyha a hiány elszabadul, akkor fel lehessen oszlatni a parlamentet."

Ha a fidesz hatalomra vágyik, mert mondjuk bukják a választást, akkor te nem néznéd ki belőlük azt, hogy pár mondvacsinált indokkal és a rájuk jellemző legaljasabb és legmocskosabb húzásokkal, lazán elintéznék, hogy a hiány mindig akkora legyen, amekkorának ők gondolják?
Tudod milyen sokáig lehet az ilyenekkel eljátszadozni, hogy a beépített bábok ide-oda huzigálják a hiány mértékét?
"most épp hatalmon vagyunk mehet lejjebb a hiány"
"áhh, most éppen megbuktunk, szóval menjen feljebb a hiány"
Évtizedeken keresztül tudnák szívatni ezzel a teljes MO.-i lakosságot, a saját kényükre kedvükre és orbán elvtárs hataloméhségéhez igazítva.

Sajnos még viccből sem tudom ezt, nem komolyan venni.

Ember maradok 2011.04.19. 14:14:13

én pölö azt sem értem minek volt olyan rendkívül fontos a kettős állampolgárság? boldog boldogtalan jön ide és megy az ombudsmanhoz, mert az az első amit jogtárként megtanul.
egy éve a porondon vannak, de még nem tettek semmit.
a diktatúrában az embereket lelőtték, most hagyják szép lassan elhullani....
egész Magyarországot lejáratja ez a fattyú, az írástudatlan smittikével együtt.

Monçada bíboros 2011.04.19. 14:18:28

@mréveiller: azért, mert eddig nem szerepelt benne, hogy csak férfi és nő között jöhet létre házasság. "A Magyar Köztársaság védi a házasság és a család intézményét." -ez szerepelt eddig. Az új alkotmányba viszont belekerült az előbb említett kitétel.

Tehát: eddig elég lett volna egy törvényt módosítani a melegházasság megvalósításához, innentől viszont alkotmányt és törvényt is egyszerre kell hozzá módosítani.

Nem vagyok fideszes 2011.04.19. 14:20:36

Rám nem érvényes ez a szar, minden narancsos kinyalhatja a seggemet.

És most visszafogott voltam.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.04.19. 14:21:21

pacokam, az embereknek _meg_ ki van a faxa az mszp-tol, de ugy nyilik a csipajuk, ahogy urititek a zsebeiket. lesz itt nemsokara orbantakaroggy! :)
es akkor en pezsgot bontok, amikor mariskaszipirtyo meg a tobbi ingyenelo arokaso konnyekbe fulladva picsogja: elvittek orbant, oda az igasssag! :) :)

semmizse 2011.04.19. 14:26:31

Ezúton is gratulálok a Fidesz szavazóknak, akik tavaly ilyenkor örömmámorban ünnepelték a pártjuk 2/3-os győzelmét. Akinek egy hangyányi esze van, az semelyik párt kezébe nem akarhat ekkora túlerőt. (Nevezzük inkább egyeduralomnak.) Mielőtt le leszek szocizva hozzáteszem, hogy amíg az évtizedek óta sikertelenül próbálkozó két vízfejű (mszp, fidesz) között libikókázunk, újra és újra ugyanaz fog történni az országban. Mert az egyik így tehetetlen, a másik meg úgy, a különbség köztük mindössze az az út, amin a sehovába eljutnak. Hogy nincs harmadik, negyedik, ötödik alternatíva, amire szavazhatnánk? De lehetne. Csak amíg a többség képtelen a két "tradicionális" nagy párton tovább is látni, az új, esetleg több gógyival megáldott versenyzőknek labdába rúgni sincs esélye (és itt most nem az LMP-ről és a Jobbikról beszélek). Mindenkinek azon sír a szája, hogy semmi nem változik, miközben a szavazófülkékben ők maguk öntik betonba be ezt a (túl) sok évtizede nem működő állapotot.

Qub 2011.04.19. 15:19:13

Baromira nem vagyok Fideszes de mindig csak annyit kérdezek a habzó szájú emberektől hogy mondják meg nekem mi az első mondat az alkotmány szövegében.. Még senki nem tudta, csak hápogott mindenki:).. Persze nem beszéltem egy alkotmányjogásszal sem.. de baromi vicces tud lenni ahogy elkezdik magyarázni hogy nem ez a lényeg:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 15:23:11

@Qub: valoban.nem az a lenyeg. az alenyeg, hogy az alkotmanyban felszamoltak a demokratikus fekek rendszeret es ellehetetlenitettek a kesobb jovo kormanyokat, hogy az a majdan schmitt helyet atvevo birodalmi kancellar babkormanya legyen amit egyszeruen feloszlathat, ha neki nem tetszot csinal.

Monçada bíboros 2011.04.19. 15:31:15

@Qub: Az újban, vagy a régiben?:)

Qub 2011.04.19. 15:38:02

@az igazi Sipi: Lehetséges.. Csak azt akartam érzékeltetni hogy az emberek legalább 90% most is mint mindig úgy mond véleményt valamiről hogy soha nem is fogta a kezében nem olvasta csak az "oldaltól" függő média által generált hangzatos dolgokkal dobálózik..

Monçada bíboros : Bármelyikben:) Ha emlékeim nem csalnak úgyanaz:)

Monçada bíboros 2011.04.19. 16:16:41

@Qub: Én is úgy emlékszem:)

Amúgy attól még, hogy valaki olvasta az alkotmányt, még nem kell, hogy emlékezzen az első sorára. Én sem enlékszem a kedvenc könyvem első sorára, pedig rengetegszer olvastam. De mégis pontosan el tudom mondani, hogy miről szól.:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.04.19. 16:23:56

@Qub: nna
en ugy mondok velemenyt, hogy - bar szorol szora idezni nem tudom.. ugye ez nem vers, hanem valami, aminek az ertelmet kell(ene) keresni, nem csak felmondani.. - tudom, mirol beszelek.

Qub 2011.04.19. 16:35:46

Rendben pontosítok:) az emberek 90%-ának csak halvány sejtése van (vagy az sincs) arról mit is takar az alkotmány.. És pont ezért szoktam nagyokat nevetni pl az "illegitim alkotmány" kifejezésen.. Téveszme és Valóság.. Pont olyan felesleges vita mint az egykulcsos adó.. Szerintem igazságos mert aki 10x annyit keres az 10Xannyit adózik.. Mások szerint szar mert a "gazdagok" járnak jól.. Holott a gazdagokat nem érinti mert nem fizetésből élnek hanem osztalékból meg részvényopciókból stb stb.. Na mind1..

Qub 2011.04.19. 16:38:14

Persze ettől vitázni és érvelni mindenhol szükséges és kell.. Csak felesleges olyan a fent említett szavakat használni vagy esetleg minden előtt kitenni hogy véleményem szerint:)

Qub 2011.04.19. 16:42:47

Na visszamegyek növelem a GDP-t mert elolvasva előző kommentemet kiderült hogy munka közben baromi érthetetlenül fogalmazok :)

Monçada bíboros 2011.04.19. 17:19:24

@Qub: "Rendben pontosítok:) az emberek 90%-ának csak halvány sejtése van (vagy az sincs) arról mit is takar az alkotmány."

Pontosan ezért kellett volna VALÓDI társadalmi vitára bocsájtani, ahol mind a támogatók, mind az ellenzők kifejthették volna az álláspontjukat. Ezek után pedig az emberek szépen eldönthették volna, hogy megszavazzák-e, avagy sem.

Persze, tudom, hogy bilibe lóg a kezem...:)
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer le akarok lépni ebből az országból, de egyre inkább úgy érzem, hogy ezt kéne tennem...

vasgyuszi 2011.04.19. 17:24:34

@Bergeroth: "orbán, az ember aki még soha nem hazudott, végleg belépett a kádár éra követői közé, sőt, bizonyos értelemben túl is haladt rajtuk. "

Egyszer neki is kicsengetnek (meghal). Talán akkor lesz változás. Bár én vastagon..., mivel ca. 10 éve elhúztam. Már akkor is a mostani átlagkerestetet fizettem be szja-ként, hófehér alkalmazotti státuszban. Hát persze, hogy szedtem a sátorfámat.

Éhesló 2011.04.19. 17:57:47

@Trompf: olyan ordasan és primitíven hazudoztok, hogy a sánta kutya hozzátok képest fénysebességgel száguldó foton.
Nos, a pufajkás és haverjai alkotmény módosításai itt vannak:
"Az összehasonlítás kedvéért: az ugyancsak kétharmados többséggel rendelkező Horn-kormány idején – 1994 és 1998 között – nyolc alkotmánymódosítást fogadott el az Országgyűlés, míg a következő ciklusban, tehát az első Orbán-kabinet regnálásakor csupán két alkalommal nyúltak az alaptörvényhez. A szocialista–szabad demokrata koalíció csaknem nyolc éve alatt ......öszszesen csak tíz körüli előterjesztés ment át a parlamenten.

Ez pedig a forrása:
www.nol.hu/archivum/20100714-taktikai_alkotmanymodositasok
www.kozlonykiado.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/mk09150.pdf

a gyűlölet olyannyira elvakít benneteket, hogy már nem láttok ki a fejetekből sem.
Várom a bocsánatkérésedet az ordas hazugságodért.

Éhesló 2011.04.19. 18:00:35

@Monçada bíboros: sehol nem írtam olyasmiket, amiket itt összehordasz.
Arról pedig nem tehetek, ha az önértékeléseddel baj van, ez nem az én gondom.

Monçada bíboros 2011.04.19. 18:19:58

@Éhesló: "Egy év elteltével ideje lenne észhez térnetek és tudomásul venni: amit tettetek és elvbarátaitok tettek ide vezetett."

Ja, tényleg nem írtál...:)

Legalább olvasnád el, amit írtál, te agyhalott zombi!:)

Éhesló 2011.04.19. 18:51:06

@Monçada bíboros: A családtagjaidat ne emlegesd velem kacsolatban, amikor magadat cáfolod, miközben engem idézel.
Valami komoly gondod van a magyar nyelvvel, ha nem tudsz az itt idézettek és az általad odaröffentettek között különbséget tenni, miközben ezt írod rólam:
"mszpszdszliberálbolsihazáruló" -nak gondollak benneteket és elvbarátaitokat.
Nem írtam le ezeket a szavakat, mint te is -helyesen - idézted.
Sehol nem írtam ilyet.
A többit fenntartom: térjetek végere észre, nem ti és a hozzátok hasonlók alkotják a többséget sem a szavazóképes társadalomban, sem a parlamentben, sem az önkormányzatok túlnyomó többségében immár lassan 1 éve.
Ez szar ügy, de olyan 8 év után amit lenyomtak az elvbarátaitok mit vártatok?

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.04.19. 22:28:36

@Monçada bíboros: Volt olyan alkotmánya Mo-nak ami valódi társadalmi vita eredményeként lett alaptörvény? Azt hiszem ennek most sem jött el az ideje. Talán éppen azért, hogy ne kelljen alkotmányba foglalni, hogy a Fradi örökké az I.osztályban játsszon...

Monçada bíboros 2011.04.19. 23:39:55

@Canis Lupus Libertas: "Volt olyan alkotmánya Mo-nak ami valódi társadalmi vita eredményeként lett alaptörvény?"

Nem, nem volt, ès pont ez a baj! Most lehetőség is lett volna rá. Még az is lehet, hogy az emberek meg is szavazták volna. Akkor nem is lett volna semmi bajom vele. A választópolgárok döntöttek és kész, ennyi. Nincs vita.

Monçada bíboros 2011.04.20. 00:01:54

@Éhesló: Milyen "ti", te szerencsétlen? Kikről beszélsz? Miért általánosítasz? Milyen "elvbarátokról" beszélsz?

"Think before you die!"

Éhesló 2011.04.20. 05:38:47

@Monçada bíboros: olyan "ti" mint ti.
Rólatok beszélek, bőröndösökről, cigánymosdatókról, buzik házasságának nehézségein kesergőkről, rajvédő, szivárványos és holokauszt felvonuulások, demokratikus-chartagyűlések törzsvendégeiről, akik 1933 óta folyamatosan éppán elindulnak ebből az élhetetlen országból (oszt mégsem), parlamenti 1/3-nyi parlamenti képviseletet elfogadni, megérteni nem tudókról, azokról akinek az a demokrácia ha az van amit ők - a kisebbség - akarnak, és az a tolerancia, ha mindenki ugyanazt a PC újbeszélt makogja mint ők, vezényszóra.

Szóval rólad és elvbarátaidról beszélek, akik - amikor bebukják a hazugságaikat - terelnek és újabb még orbitálisabb hazugságokkal próbálkoztok, hátha ez bejön.
Pont mint te, itt 34 órán belül.

Attól, hogy angolul írogatsz ide marhaságokat, még nem válsz hitelessé.Jobb lett volna, ha visza vonod amit rólam hazudtál.

Egyébként jó utat és érezd jól magad egy szép új világban, amit magadnak választasz!

Monçada bíboros 2011.04.20. 07:56:20

@Éhesló: Ember te egy két lábon járó sztereotípia vagy:)

Na, nyomjál el penitenciaként öt "elmúltnyolcév"-et és hat "neazemberekfizessékmeg"-et, hogy megnyugodjon a háborgó lelked:))

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.04.20. 09:33:01

@Monçada bíboros: Nekem vannak kétségeim azért afelől, hogy kell e valóban lehetőséget adni arra, hogy a nép egyszerű fia írja az alkotmányt. Ezt most megnyertük, vagy beszoptuk, de akárhogy is legyen a demokrácia most sem sérült azzal, hogy ez az alkotmány ilyen formában és ilyen módon megszületett - tekintve azt, hogy sajnos a szabad választáson nem választó polgár a demokrácia működése szempontjából nem létező polgár. Azaz a kormány joggal hivatkozik a felhatalmazására és ez joggal nem tetszhet a választó, de a választáson alulmaradó erőknek/választóknak.. Éppen csak az a gond, hogy ez egy ilyen canga... És, ha ez valóban sokaknak nem tetszik, akkor azért van kiút. De a jelek szerint nincsen rá kellő igény...

Monçada bíboros 2011.04.20. 10:34:10

@Canis Lupus Libertas: Jogilag o.k. a dolog, azt nem is vitatom. Viszont szerintem az alkotmány van olyan fontos, hogy vagy a parlamenti pártok közös támogatása, vagy a válsztópolgárok támogatása alljon mögötte. De valamelyik legyen meg a kettő közül. Jelenleg az első feltétel hiányzik, a második pedig kérdéses. Viszont pont emiatt tökéletesen alkalmas lesz politikai tőke kovácsolására a különböző pártok számára...

Canis Lupus Libertas (törölt) 2011.04.20. 11:08:04

@Monçada bíboros: Abból a szempontból, hogy a választás előtt nem volt titok a Fidesz szándéka, ennek ellenére a választási részvétel olyan volt amilyen, a második feltételed mindenképpen teljesül. Az első feltételnek viszont zsigeri okokból magyar alkotmány sosem fog megfelelni - függetlenül attól, hogy éppen ki van kormányon. Mert az ellenzék ebből a partiból önmagát zárta ki még akkor is, ha a részvételük csak szimbolikus jelentőségű lett volna - mert nemmel szavazni még mindig tökösebb dolog, mint durcáskodni...

Éhesló 2011.04.20. 14:00:57

@Monçada bíboros: összetévesztettél a családtagjaiddal, már ha vannak ilyenek a magatokfajtáknak...
Nekik vezényelj te majom, ne nekem!
Talán egyszerűbb lett volna leírnod, hogy nem írtam olyasmit, amit te a billentyűzetemre adtál.
De erre képtelen vagy.
Ez is csoportjellemzőtök.

Monçada bíboros 2011.04.20. 16:32:39

@Éhesló: köszönöm, hogy minden egyes hsz-oddal engem igazolsz!:))

Éhesló 2011.04.25. 09:12:59

Nem telik egy bocsánatkérésre a hazugságaid után, De helyette hülyeségekkel terelnél.
Ez mit igazol?

tandydini 2011.04.28. 14:15:34

Szerintem konszenzusos alapon itt alkotmanyt az eletben nem fogadtak volna el. A 90-es valtozat is csak azert johetett letre, mert Antall megkototte a paktumjat a tuloldallal.
süti beállítások módosítása