HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

Titkosszolgálattal csesztetik a köztisztviselőket

2011.02.22. 12:25 nocenz_Ura

A köztisztviselőkkel aláíratnak egy nyilatkozatot, miszerint hozzájárulnak, hogy (bírósági engedély nélkül!) titkosszolgálati módszerrel gyűjtsenek adatokat róluk. A kormány megadja a választás teljes szabadságát a köztisztviselőknek, hiszen nem kötelező aláírni – aki viszont megtagadja, az repül az állásából...

Téveszme:
a bírósági engedély nélkül titkosszolgálati módszerrel adatokat gyűjteni összefér a demokráciával, ha az érintettek ebbe beleegyeznek. Így lehet hatásosan küzdeni a korrupció ellen.

A valóság: ha a független bíróság szerint valakire rávetült a korrupció árnyéka, szükség szerint eddig is engedélyezték a titkosszolgálati módszerek használatát. Egyedül a beugratós, ügynök próbál korrumpálni módszert nem lehetett így alkalmazni, de ennek a trükknek a hatékonysága és jogszerűsége is kérdéses. Most viszont bármely köztisztviselőről gyűjthetők lesznek bármilyen adatok – félő, hogy akár a munkáltató kezdeményezésére is.
 
Magyarázat: az RTL Klub esti híradója szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál (lánykori nevén az APEH-nál) a dolgozók egy része már megkapta a beleegyező nyilatkozat nyomtatványát. Március 2-ig kell aláírniuk, különben kirúgják őket. Közölték velük azt is, hogy ennek a jogi alapja egy tavalyi törvénymódosítás, amely a legtöbb köz- és kormánytisztviselőre vonatkozik. A nagy törvénygyári kapkodásban ez akkor nem tűnt fel...

A törvény indoklása szerint az a cél, hogy kiderüljön: a köztisztviselő eleget tesz-e a hivatali kötelezettségeinek. A megfigyelés elrendeléséhez nincs szükség a független bíróság döntésére, azt a bíróságnál enyhén szólva is kevésbé független ügyészség elrendelheti.

A szakszervezet tiltakozik, de azt javasolja a köztisztviselőknek, hogy írják alá a beleegyező nyilatkozatot, különben elveszítik a munkájukat.

Lehet, hogy kicsit paranoiás vagyok, de egyből arra gondoltam, az ügyészséghez bárki fordulhat feljelentéssel: a főnök, vagy a kolléga, ha valamiért nem tetszik egy munkatárs pofája.

Továbbá: mi lesz a köztisztviselőkről gyűjtött adatokkal? Az állam nyilvántartja majd például a szexuális szokásaikat vagy a politikai nézeteiket? Jó, tudom, elvileg idővel meg kell semmisíteni, de hallottunk már mindenféle Kubatov-listákról...

 

203 komment · 1 trackback

Címkék: fidesz megfigyelés titkosszolgálat köztisztviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr852679364

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1984 2011.02.23. 01:19:11

A vizsgálatot végzők külön provokálhatják a kollégáinkat, ami az adóhivatalban kényes körbe vezet, hiszen nemcsak arról van szó, hogy megpróbálják megkenni a revizorokat, hanem telefonon keresztül is beugrathatják őket.mondta Michalkó Péter, az Adó- és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dollde 2011.02.23. 10:43:17

@Appaloosa: Miért az állami átlag parazita hivatalnok micsoda? Az adózók vérszivója az állam ingyenélő-semmittevő cselédje

vidéki suzukis 2011.02.23. 10:43:19

@pcr: "Attól, hogy csak abban nem találnak hibát akiben nem akarnak.
Tiszta Bangkok Hilton.
Hallottál már olyanról, hogy házkutatás során a bűnjelet pont a szerv szolgáltatja?"

Valaki egyszer a Kádár-rendszerben leírta, hogy "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik", és azóta ezzel takarózik a sok lustálkodó, hanyag munka"erő".

vidéki suzukis 2011.02.23. 10:44:20

@Appaloosa:
"Neked meg asszem nem ártana egy vagyonvizsgálat."

Mire irigykedsz, a vidéki Suzukimra?
(Már nincs meg.)

Appaloosa 2011.02.23. 10:46:06

Míg a tőkés-nyugaton fegyvert kovácsolnak, / Minálunk a Sztálin-hídon vígan kopácsolnak. / Sej! Épül már a földalatti, csodájára járnak, / Vesszenek el, akik itt háborúra várnak!

Vezet minket Rákosi, gondol a parasztra, / Annak aki vele tart, nincs oka panaszra. / Sej ! Pártunk egyre fokozza elért eredményét, / Szabad földön tanáccsal védjük meg a békét.”

vidéki suzukis 2011.02.23. 10:46:37

@Appaloosa:
"Neked meg asszem nem ártana egy vagyonvizsgálat. "

Mire vagy irigy, a vidéki Suzukimra?
(Már nincs meg.)

Appaloosa 2011.02.23. 10:47:31

@vidéki suzukis:

Azért mert már audid van?
Miért félsz egy vagyonvizsgálattól?
Ha tiszta vagy nem kell félni, nem fog fájni.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 10:49:16

@vidéki suzukis:

Be lehet jelenteni a dolgozókat valódi munkabéren és nem zsebből fizetni. Be lehetne fizetni az adókat rendesen. Jah nem akkor lehet lehet börtönbe menni...

Csak sajna ez nem igaz, mert azok akik miatt ez az ország ilyen morális állapotban van azokkal semmi de semmi nem történik. A magyar ügyeskedő trükkös vállalkozóra gondolok. Mert Ők próbálják korrumpálni az embereket, anyagi érdekből és a nagyobb haszon ott marad a korrumpáló embernél. Őket viszont sajnos senki nem basztatja.

Engem momentán nem érdekkel a megbízhatósági vizsgálat pl. ha akarnak vizsgáljanak De ettől nem fog megszűnni a korrupció, meg nem lesznek normálisak a közállapotok.

Jelentkezzen az a vállalkozó aki nem feketén fizeti az alkalmazottait. Na ilyet nem találsz kivéve multik, ez itt a fő probléma. Nem kéne itt különadó, meg ilyen sarc meg olyan sarc, meg államosított nyugdíj csak végre fel kéne fognia minden amőbának eben az országban, hogy az adókat be kell fizetni és nem le kell csalni.

dollde 2011.02.23. 10:50:47

Az embernek a bicska nyilik a zsebében, ha bemegy egy lepukkant önkormányzatba és azt látja, hogy a hivatalos nyitás után fél órával az ügyintézők még csukott ajtónál kávéznak és pofáznak, ha meg az ügyfél rájuk mer kopogtatni, akkor durván ráförmedve elhajtják. Vagy mikor egy állami hivatalból a zárás előtt egy órával már elhajtják az embert az ügyintéző dagadt öreglányok, mondván "mindjárt zárunk".
Az ilyeneknek nem is árt, ha megfigyelik őket, érdekes lehet végignézni, ahogy a napi 8 órából max 1-1,5-et dolgoznak.
Az meg különösen vicces, ahogy az állami hivatalok-önkormik nyitnak, mindjárt megjelennek a siró-rivó-hisztiző hozzászólások. persze, munkaidő van a hivatalban, lógnak az interneten az adózók pénzén az ügyintézők.

biborka313 2011.02.23. 10:51:57

@lillipop:
"Itt nem arról van szó, hogy megfigyelik a KÖZTISZTVISELŐKET, hanem maga a gondolat, és az elképzelés, hogy VALAKIKET megfigyelhetnek a munkahelyükön kívül."

Nagyon igazad van.
A sok hülye akkor jön rá amikor a másolt windows miatt kell a bíróságra járnia. Ez hogyan derült ki az otthoni számítógépéről?
Hát úgy hogy suttyomban betörtek a lakásásba és átnéztek mindent közte a gépét is.

Fel is jelentik majd miatta.

EMBEREK AZ OTTHONI GÉPEN (IS) TITKOSÍTANI MINDENT!

TrueCrypt, BlowFishAdvanced, DriveCrypt, PGP stb!
Legjobb az egész partíciót titkosítani!

A zorbán meg kapja be ...

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 10:53:27

@vidéki suzukis:
Most nem kifejezetten a sztahanovizmusról van szó, hanem a megfigyelésekről.
Érthető?

A tököm tele van az olyan hülyékkel, akik a közszolgákat beállítják lusta, hanyag embernek.

Akkor én meg minden vállakozóra modhatnám, hogy adócsalóóó.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 10:54:48

@vidéki suzukis:

Uh te tökéletes ember vagy. Te soha nem hibázol semmit ugye. Nem vagyok rád méltó o magasságos emberi nem csúcsa. Te a teremtés koronája, az evolúció csúcsa a szuper ember, bocsásd meg balga létezésem, én tökéletlen silány példánya az emberi nemnek. Nem vagyok rád méltó, nem vagyunk rád méltó....

Igenis hibázni csak az tudd a ki dolgozik. Te meg segélyen tengeted az életed, mert te ugye nem hibáztál még soha.

A korrupció amúgy nem hiba hanem bűn. De ez az intézkedés halmaz nem alkalmas a korrupció felderítésére és felszámolásra. Maximum jog alap esetleg egy kiadós takarításra, hogy legyen hely a rokonoknak.

Jimbo75 2011.02.23. 10:55:19

@pcr:

Azok is, ez nem újdonság, ezzel nem bántod meg egyiket sem:))))

vidéki suzukis 2011.02.23. 10:57:11

@Appaloosa:
Ki mondta, hogy félek a vizsgálattól? Amúgy rendszeres vendégek errefelé a 6óságok. NAV nagyon érdeklődő tud lenni. Eddig nem büntettek.

Audi? A teuton kocsikat nem szeretem. Nagyon nempresztizs koreaim vam.

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:01:04

@Nikosi: "Be lehet jelenteni a dolgozókat valódi munkabéren és nem zsebből fizetni. Be lehetne fizetni az adókat rendesen. Jah nem akkor lehet lehet börtönbe menni..."

Ja.

"Csak sajna ez nem igaz, mert azok akik miatt ez az ország ilyen morális állapotban van azokkal semmi de semmi nem történik. A magyar ügyeskedő trükkös vállalkozóra gondolok. Mert Ők próbálják korrumpálni az embereket, anyagi érdekből és a nagyobb haszon ott marad a korrumpáló embernél. Őket viszont sajnos senki nem basztatja."

Basztatja 100 féle hivatal. És ha a hivatalnok jön úgy, hogy engedély 60 nap múlva (+szakhatósági egyeztetések), vagy "zsebbe 100" és engedély 30 napra, akkor ki a hibás?

"Engem momentán nem érdekkel a megbízhatósági vizsgálat pl. ha akarnak vizsgáljanak De ettől nem fog megszűnni a korrupció, meg nem lesznek normálisak a közállapotok."

Ki kell próbálni.

"Jelentkezzen az a vállalkozó aki nem feketén fizeti az alkalmazottait. Na ilyet nem találsz kivéve multik, ez itt a fő probléma. Nem kéne itt különadó, meg ilyen sarc meg olyan sarc, meg államosított nyugdíj csak végre fel kéne fognia minden amőbának eben az országban, hogy az adókat be kell fizetni és nem le kell csalni. "

Megint egy multiimádó. A multi sem mindig becsületes. Nagy üdítőitalgyártónál is láttam feketemunkást már.

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:03:52

@dollde: nekem meg a trehány szarházi vállalkozókkal is tele van a tököm, akik szarul csinálják meg a lakásomat, az autómat; pofátlanul levágnak, hazudoznak, adót csalnak; erőszakosak, bunkók és műveletlenek, tolakszanak a boltban is és köpködnek az utcán. A beosztottaikkal parasztok, női alkalmazottaikat szexuális igényük alapján válogatják és váltogatják.
Ugye milyen könnyű általánosítani és behergelni magad (meg másokat)?

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:05:06

@Nikosi: "Uh te tökéletes ember vagy. Te soha nem hibázol semmit ugye. Nem vagyok rád méltó o magasságos emberi nem csúcsa. Te a teremtés koronája, az evolúció csúcsa a szuper ember, bocsásd meg balga létezésem, én tökéletlen silány példánya az emberi nemnek. Nem vagyok rád méltó, nem vagyunk rád méltó...."

Örülök, hogy ezt (f)elismerted. :-)

"Igenis hibázni csak az tudd a ki dolgozik. Te meg segélyen tengeted az életed, mert te ugye nem hibáztál még soha."

Segélyből még egy fél kiflit sem vettem, csak szólok. De a hibák mentegetése, a szar kenegetése nagyon jellemző tud lenni.

"A korrupció amúgy nem hiba hanem bűn. De ez az intézkedés halmaz nem alkalmas a korrupció felderítésére és felszámolásra. Maximum jog alap esetleg egy kiadós takarításra, hogy legyen hely a rokonoknak."

Már előre megmondod, te vátesz.

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 11:08:03

@vidéki suzukis:
Én nem vagyok rendszeres vendég nálad.
De még lehetek.
Büfés vagy?

Nem pályázom a suzukidra:))

dollde 2011.02.23. 11:09:02

@Cpt. Flint: Azt azért ne felejtsd el, h a magánszféra tartja el a szutykos önkormányzatokat és állami hivatalokat, meg az azokban dolgozó parazita hivatalnokokat.
Ilyenkor jönnek mindig a versenyszféra=adócsalás szolgennel, ha mindenki adót csalna, akkor ki a fene fizetné a kismillió állami a hivatalt? a Róbert bácsi, vagy a Télapó?
Az állami szféra adója csak virtuális, az állam a jobb zsebéből a balba rakott lóvé, mnden pénz a versenyszférából származik, az állami hivataloknak a versenyszféra igényeit kellene lesnie és kiszolgálnia azt, nem pedig élősködni rajta és a vállalatokat, vállalkozókat piszkálnia.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.23. 11:09:22

Azok, akik itt egyetértenek ezzel a döntéssel, azok jobb, ha tudják, hogy a fejlett világban ez példátlan!

Szép új világ.
Kezdték a rendőrökkel, most a NAV-val, aztán majd ilyen olyan okokból kiterjesztik újabb területekre, csak a biztonság kedvéért.
Ahol én dolgozom, ott már nem merünk beszélgetni sem, mert beültették közénk a saját ismerőseiket, kipuhatolják, hogy ki Fideszes ki MSZP-s és leépítésnél majd szépen az alapján választanak.

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:11:21

@vidéki suzukis: na azért az, hogy bármi hülyeséget (jogtalanságot) kipróbálunk, oszt' majd meglátjuk hogy segít-e, egy kicsit sz@r stratégiának tűnik.
ennyi erővel én is mondhatnám, hogy mától évi 20 millás büntetőadó minden vállalkozóra, mert adót csalnak. Aztán meglátjuk, javul-e az adófizetési morál. Ha nem, hát istenem, nem jött be (de legalább volt egy kis extra bevétel). Igazából ez se jogtalanabb. Ha belekötnél, hogy a most vitatott törvény nem minden köztiszire vonatkozik, akkor jó, legyen: a vállalkozókból is csak azokat vágjuk meg, akik mondjuk... nem bírnak adózott nyereséget felmutatni. Mer' biztos azok a csalók, na. Ha csődbe megy, hát csődbe megy, kit érdekel, lesz másik.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.02.23. 11:12:20

@dollde:

Hát, csúnya dolog az általánosítás. Ezen az alapon minden fideszes hülye lehetne.

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:13:06

@pcr: "Én nem vagyok rendszeres vendég nálad.
De még lehetek.
Büfés vagy?"

Fenyegetünk, fenyegetünk?
Nem vagyok büfés.

"Nem pályázom a suzukidra:)"

Már nincs is meg. :-)

dollde 2011.02.23. 11:15:22

@d-evike: Lehet, hogy az, mint ahogy az mszp-sek is:)
Egyébként én még a szavazójogát is megvonnám az állami-önkormányzati hivatalnokoknak, örüljenek, hogy pénzeli őket a magánszféra:)

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:16:36

@dollde: töködet tartja el a magánszféra, te ostoba. a zemberek adójából tartják el, mert a zemberek úgy döntöttek, hogy kell nekik államszervezet meg hivatalok. ha nem kell, költözz a bantukhoz.
azon nyilván lehet vitatkozni, hogy mekkora és milyen kell. de ezt mondd a képviselődnek baszki, és talán nem beugratós, titkosszolgálati eszközökkel, magánéletben való turkálással kellene megoldani. De mindig ilyesmi van, mikor szerkezetátalakítást igazából nem is akarunk, viszont kell a hely a haveroknak.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 11:17:02

@vidéki suzukis:

1. Nem imádom a multikat. De sajna a túl sok magyar kkv-t ismerek, és olyat aki nem feketén foglalkoztat még egyet sem.

2. Ki a hibás az engedélyes példánál. Egyértelműen a vállalkozó aki meg akarja gyorsítani az ügyintézést ezzel jogosulatlan előnyhöz jutni másokkal szemben plusz pénzért.

3. A szar kenegetés főleg a politikára igaz, meg a vállalkozókra, elsősorban építőiparban, autópálya építésben, stb...

4. Előre meg merem jósolni, hogy mért? Mert a korrupció nem kicsiben megy nálunk. Hanem fentről lefelé. Azzal, hogy lecsapsz lent, fent ugyan az fog menni. Az egészet fentről lefelé kellene végrehajtani. Azaz kezdjük a képviselőkkel, miniszterekkel, államtitkárokkal, majd igazgatókkal, főosztályvezetőkkel és így haladjunk lefelé.

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 11:17:12

@vidéki suzukis:
Nem fenyegetés.
Csak egy ellenőrzésről lenne szó, még lehallgatás sem lenne.
Ha tiszta vagy nem kell félned.

Csak elő kell venni a számlatömböket, könyveléseket, adópapírokat, ingatlan bejegyzéseket, meg mindent, látod nem kell félni.

Ne emlegesd már azt a rohadék suzukit, na

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:19:38

@dollde: "Az állami szféra adója csak virtuális"
A költségvetés szempontjából. De az ott dolgozók szempontjából nem, az ő bruttójukból ugyanúgy levonják.

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:20:04

@Appaloosa:
Miért, te is fenyegetsz?

Amúgy a vagyonvizsgálatok jó részét (messze többet, mint más adóperek esetében) bíróságon elbukja az APEH/NAV. Azzak sincs minden rendjén, mégis éveken keresztül lehetett változatlan formában basztatni a pórnépet. Az ellen miért is nem tiltakozott ködszolga-siserehad?

HollyFuck 2011.02.23. 11:20:43

Felhívom azon kedves kommentelők figyelmét, akik szidják a lusta semmirekellő ügyintézőket a NAV- nál, hogy csak hosszadalmas baszakodás után tudják elintézni telefonon az adóügyeiket, hogy ezentúl NE is TELEFONÁLJANAK, az ügyfélszolgálatra, vagy az ügyintézőnek, mert az adatvédelmi jogszabályok miatt amúgy sem lehetne kiadni telefonon semmiféle személyes információt, és ezek után egyetlen ügyintéző SEM FOGJA KOCKÁZTATNI az állását, vagy egy esetleges büntetőeljárást, hogy segítsen!

Úgyhogy kedves lelkesen éljenző, fikázó adózó, ezentúl kénytelen leszel személyesen befáradni az ügyfélszolgálatra, sorban állni négy- öt órát, de nézd a jó oldalát, továbbra is megmarad a jogod, hogy szidalmazd a lusta, semmirekellő ügyintézőket.

dollde 2011.02.23. 11:22:16

@Cpt. Flint: mit gondolsz, honnan van a pénz amit az állam elkölt ( többek közt a kismillió önkormányzati állami léhűtőre)?
A vállalatok-vállakozók adóznak, abból van pénz az állami népségre, aki ugyan szintén adóznak, de ez már csak egy virtuális dolog.
Az állam működéséhez szükséges pénzt mind a magánszféra teremti termeli, az állami hivatalok csak a háttérintézmény-kiszolgáló személyzet funkcióját kell(ene), h betöltsék és azon kell(ene) dolgozniuk, hogy a magánszféra minél többet termelhessen, ergo minél többet adhasson a közösbe.

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:23:02

@pcr:

Mitől féljek? Nem kell engedélyt adnom, ha jönni akarsz, úgyis megjelensz, ez nem kívánságműsor.

dollde 2011.02.23. 11:24:04

@Cpt. Flint: látom nem érted...
A magánszférából kizsigerelt lóvét kapja bruttó fizetésként a hivatali mameluk, amiből adózik...

Appaloosa 2011.02.23. 11:26:01

@vidéki suzukis:
Miért sok esetben nem volt jogos a vizsgálat a többszázmilliós adócsalással kapcsolatos ügyekben?
Egyébként miért is kellene sajnálni egy vállalkozót?
Egy olyan vállakozót, aki a gépkocsijától kezdve a mobiltelefonján át még talán a wellnes hétvégéit is el tudja számolni, le tudja írni az adójából.

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:26:08

@Cpt. Flint: "töködet tartja el a magánszféra, te ostoba. a zemberek adójából tartják el, mert a zemberek úgy döntöttek, hogy kell nekik államszervezet meg hivatalok. ha nem kell, költözz a bantukhoz."

Ez a közigazgatás helyes elmélete, amit jó volna a gyakorlatba átültetni.

vidéki suzukis 2011.02.23. 11:27:10

Amúgy nem minden közszolgát ekézek, akinek nem inge, ne vegye magára. Én is ismerek ügyfélbarát ügyintézőt.

lillipop 2011.02.23. 11:27:32

@dollde: megvonnád a szavazójogukat?

bakker...

Akkor hülyeség miatt a tiédet is elvehetnék.

Itt senki sem hallott még jogállamról? egyenlő, általános és titkos szavazati jogról?

wirth6 2011.02.23. 11:28:40

Téveszme helyesen: a bírósági engedély nélkül titkosszolgálati módszerrel adatokat gyűjteni összefér a demokráciával, ha az érintettek ebbe NEM egyeznek bele.

"Arról nem is beszélve, hogy a C típusú alatt csak a nemzetbiztonsági vizsgálat idejére van felhatalmazás a titkos megfigyelésre"

Ezért nem szoktam soha kitakarítani. Egyszer kitakarítottam, aztán körülnéztem, és megállapítottam, hogy minden tiszta. Tehát örökké tiszta is marad, így most már soha többé nem kell ezzel foglalkoznom.

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:29:28

@dollde: "az állami hivataloknak a versenyszféra igényeit kellene lesnie és kiszolgálnia "
ebből egy élhetetlen ország (világ) lenne. olvass céges világrendszerről szóló antiutópiákat; van egy pár. (Mondjuk Richard Morgan: Valós halál, Robert Sheckley: A státuscivilizáció)

lillipop 2011.02.23. 11:29:55

@dollde: "többek közt a kismillió önkormányzati állami léhűtőre"

állami önkormányzati?

muhahaha, fogalomzavar, muhahahaha

Azt sem tudod, miről beszélsz.

dollde 2011.02.23. 11:33:04

Hu, de nagy a hiszti:)
Persze a kommentek is az állami hivatalokból munkaidőben jönnek. Épp az adózók pénzét lopja az az ügyintéző, amelyik munkaidőben kommentelget, na erre mindenképp jó lenne egy kis megfigyelés:))))

dollde 2011.02.23. 11:34:27

@lillipop: nem beszéltem, irtem, ha egy vesszőt teszel az önkormányzati és az állami közé, akkor már stimmel.

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:34:48

@dollde: fordítsuk vissza egy kicsit: miből van pénze a vállalkozónak, ha nem a "zemberek" költekezéséből? hol szívná fel és tudná megfizetni a mai magyar vállalkozói szféra a több tízezer, közszférából elzavart embert? hova lenne ezek fogyasztása nélkül? mit termelne olyan piszok nyereségesen?
A szolgáltató válallkozó alig jobb a közszféránál. újraelosztást végez. ha kihúzod alola a keresletet, semmivé válik.
Amúgy én a leegyszerűsítő és demagóg "a vállalkozók tartják el a közszférát" duma ellen próbáltam érvelni.

dollde 2011.02.23. 11:35:30

@Cpt. Flint: miért, a mostani, mikor max egymillió pozitiv adómérlegű versenyszférában dolgozó tart el 9 milla segélyest-állami parazitát-nyuggert, az sokkal jobb?

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 11:36:21

@dollde:
szalai annamária feldatköréhez tartozik példul, hogy egész nap a neten csüngjön.
Attól nem sajnálod a milliókat?
És a parlamenti közvetítések közben csetelgető képviselőktől?
:P

dollde 2011.02.23. 11:37:20

@Cpt. Flint: ezek szerint az állami tisztségviselők igy nagyrészt felesleges tömegeinek még több lóvét kellene adni, ahelyett, hogy elhajtanák őket a fenébe? ezzel az erővel a nyugdijakat, a segélyeket is duplázni lehetne, akkor ők is még többet költhetnének.

dollde 2011.02.23. 11:39:12

@pcr: szalonnamari tud olvasni??? ez ujdonság
A fidesz képviselők a jelenlegi 2/3-os helyzetben tök feleslegesek, elég lenne egy aki az x db szavazatukat képviseli:)

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:40:44

@dollde: a vállalkozásokból származó adóbevétel legnagyobb hányada azokból a vállalatokból származik, amelyeket én nem neveznék "magyar vállalkozó"-nak. Multik, (volt) állami nagycégek. (A többi pcsafüst, mégis minden szrosszájú nemadózó egyéni vállalkozó hőbörög a közszféra ellen.) Plusz ugye az ÁFA, amit igazából megint qrvára nem a vállakozók termelnek meg...

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:43:35

@dollde: ja, mert te netezéssel termeled a közszolgák bérét, mi?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 11:45:11

@dollde: Az élet egy olyan játék amit szabályok alapján játszunk. A játékszabályokat törvényeknek hívják a játékmester az állam. A szabályok betartása mindenki számára kötelező. Ha ez nem lenne jöhet az anarchia, ahol az ököljog alapján a játékmester mindig a legerősebb kutya...

2. Igen de ne feled el, hogy a vásárláskor a boltodban, amikor egy közdolgozó vesz nálad valamit akkor te ott visszakapsz (haszonkulcsod mértéke alapján). Lehet, hogy nálad kevesebb közdolgozó vásárol akkor rosszul jársz, de lehet másnál több és az többet kap vissza mint amit befizetett. Ez a történet ilyen.

Az adókért szolgáltatást vársz és ez jogos, de azért kapsz is valamit, hiszen ellát az orvos, gyerekedet oktatja tanár, és megvéd a rendőr, eloltja a házadat a tűzoltó ha kigyullad, ők is közszolgák, és ők szolgáltatnak nem a hivatalok.

A hivatal igazából nem elsősorban szolgáltató szakága a köznek, nyilvántart mint a lakosságnyilvántartó, földhivatal, vagy ügyel hogy befizesd az adódat mint a NAV.

Azt, hogy vajon honnan jön a legtöbb bevétel az államhoz azt lehetne boncolgatni. De alapvetően az áfa, a jövedéki adó messze meghaladja a vállalkozók által befizetett társasági adót. De azt még az szja is meghaladja szerintem. Az áfát pedig mindenki fizeti még a közszolga is.

Amúgy meg azért a közdolgozó és a cseléd között van azért különbség. Mert a pincér az éteremben sem a kutyád, vagy ha annak tartod akkor csak sajnálni tudlak. Nem védeni akarom itt a közt, mert van léhűtő ott is elég, de van léhűtő mindenhol, mint ahogy csaló is itt is ott is.

Azt meg, hogy vajon a kkv-k vagy a multik fizetnek több társasági adót az meg egy másik kérdés.

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:46:25

@dollde: van egy egyensúly, emberke, amit nem jó dolog hirtelen felrúgni, főleg strukturális reformok és foglalkoztatási alternatívák nélkül.
amúgy szeretett kormányodnak éppen ez a programja, igen: növekedési politika, ugye; keressenek többet a zemberek, hogy többet fogyasszanak, ezzel pörgetik fel a piacot és a vállalkozói szférát.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 11:48:08

Azt már meg sem merem említeni, hogy a magyar kkv-t és úgy egészében a gazdaságot sajnos az hitelből való állam költekezése tartja, tartotta lendületben. Mert sajnos exportálni ebben az országban csak a multik szoktak, nem a kkv-k. A belső piacon pedig az állam a legnagyobb vásárló (legalábbis volt).

dollde 2011.02.23. 11:48:39

@Cpt. Flint: Egy sort sem irtam magyar vállalatokról...általában a versenyszférát vállalkozókat, vállalatokat emlitettem nemzeti hovatartozás nélkül.
Nem győztél meg: egyszerűsitek, van egy négyfős család, apuci( a versenyszféra) az egyedüli kereső, ad anyunak (állam) lóvét minden hónapban, aki ad a két gyereknek (állami dolgozók) is zsebpénzt, kb ilyesmi a helyzet nagyban...Ha fater kiesik, nincs lóvé...
Az állami hivatalnokok vásárlásaiból befizetett ÁFA csak látszólagos, ha az általuk kapott fizetés eredetét nézed, akkor egyértelmű, hogy az is a versenyszférából jön.

Cpt. Flint 2011.02.23. 11:52:30

@dollde: a példád teljesen hibás.
próbálj utánaolvasni és elgondolkozni arról, hogy miért alakult ki egyáltalán az állam. mert ha elfogadnánk a te szélsőséges érvelésedet, akkor hurrá, jöhet az anarchia.
Mondom, az más kérdés, hogy jól működik-e az az állam. de az ilyen magánszférába piszkáló látszatintézkedések biztos nem oldják meg a kérdést.

dollde 2011.02.23. 11:52:49

@Nikosi: Ez világos és logikus teljesen, nem voltam valszeg érthető. nem az államra nincs szükség, mindössze, az általa fizetett hivatalnokok egy részét és az önkormányzati dolgozok egy jelentős részét kellene elzargatni.
Tudom, mivel bármiféle konkrét munkavégzésre képzettségük és mentalitásuk alapján a későbbiekben alkalmatlanok lennének a kirúgott állami dolgozók, de még mindig olcsóbb segélyezni őket, mint teljes fizetésen eltartani...

Appaloosa 2011.02.23. 11:53:07

A közszféra egyes területein is vannak olyan pénzek, amelyekhez semmi köze a vállalkozói adónak.
Tudományos, kutatási, egyéb(EU projekt).

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 11:59:26

@dollde:

Te vállakozó vagyol?
Te sipítoznál legjobban, ha mégnagyobb sor lenne előtted a hivatalokban, továbbá, ha ott is napokkal, hetekkel előtte időpontot kellene kérned, mint az egészségügyben.
Miért akarsz kirúgatni még több embert, honnan ez az utálat?
Szerinted mennyit keres egy sima közszolga?

dollde 2011.02.23. 12:06:16

@pcr: Igen.
A 70-es évek állami vállalataiban pl egy csavart 3x több ember 4x annyi ideig gyártottak, mint egy mai magáncégnél. Kb ez a helyzet a mai állami , önkormi hivatalokban, lehet, ha hatákonyabban és olcsóbban dolgoznának, akkor se sor nem lenne, se sok ügyintéző, az ügyek egy része pedig amiért sorba kell állni, az nem is létezne. Nem e jelenlegi helyzetet kellene konzeválni, mondván ez jó az ügyintézőknek, igy van munkájuk.
Az egészségügy ugyan nem ide tartozó, de én spec állami kórház közelébe sem megyek, inkább (duplán, mivel adózom is) fizetek.

Kell kaja,Ibrahim? 2011.02.23. 12:11:27

@dollde: Drága barátom,húzz le egy hetet pl.egy észak-borsodi munkaügyi kirendeltségen(90% norvég!)utána megbeszélgethetjük a baromságaidat !!!

dollde 2011.02.23. 12:13:26

Amit viszont nagyon nem értek, ha az állami hivatalok dolgozóinak ennyire fáj, hogy macerálják őket, miért nem mennek máshova dolgozni?
A magánszférában cégek jönnek mennek, tönkremennek, újak alakulnak, az emberek meg vándorolnak, ilyen a világ. Én pl régen többször is váltottam állast, körülmények, lóvé stb miatt.
ha ilyen nagy a sirás-rivás lehet, a közakármik is kipróbálhatnák, hogy lehet létezni az állam langymeleg akolján kivül is.
Igaz az nem olyan biztonságos, dolgozni is kell, ki is rúghatják, de mégiscsak próbálkozhatnának a hőzöngés helyett.
Nem kényszermunkatábor az állami, önkormi hivatal, ha nem jön be, miért nem keres más melót, aki ennyire elégedetlen a körülményekkel?

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:14:33

@dollde:
Olcsó munkaerővel, kabbe.
Ismerem az iylen gyárakat, nulla munkavédelem, a dolgozókat nem hagyják ebédelni, kisfizetés.
Több a semmittevő főnök, mint a kétkezi dolgozó, sőt az irodisták is többen vannak.
Ha ez tetszik neked, dolgozz ott!

dollde 2011.02.23. 12:14:54

@Kell kaja,Ibrahim?: Miért, neked kötelező ott dolgozni, ha ilyen durva? Vagy mártirt játszol?

dollde 2011.02.23. 12:15:50

@pcr: Ezek szerint mégis olyan jó hely a közszféra? akkor meg nem kell panaszkodni:)))

dollde 2011.02.23. 12:17:13

@pcr: pedig sokan dolgoznak ilyen helyeken is, őértük nem morzsolsz könnyeket, csak a hivatalnokokért?

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:17:42

@dollde:
dugulj el
próbáld ki
azt kívánom neked

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:18:47

@dollde:

sokan a családomból is és az ilyen xarvakarékok kihoznak a sodromból, mint amilyen te vagy

dollde 2011.02.23. 12:19:02

@pcr: Ezt senki nem vonja kétségbe, csak ezt kellene megérteni, hogy nem kell mártirosat játszani, ha nem tetszik a közszféra, akkor meg kell próbálni a versenyszférát. Nem gulág a hivatal, hogy kötelező ott lenni.

dollde 2011.02.23. 12:21:11

@pcr: Miért személyeskedsz és görcsölsz? Keress normális melót, itthon, v külföldön.
Tudom, hisztizni a legkönnyebb. ha meg csak ilyen vacak melók jutnak akkor talán el kellene gondolkodni, hogy nem biztos, h mindenért csak más a hibás:)))

Kell kaja,Ibrahim? 2011.02.23. 12:21:19

@dollde: nyugdij előtt, közel 20 év után ?
De a lényeg nem ez.Olyasmiről osztod az észt,amiről halvány lil.....god sincs!

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:23:00

te neked pszichés gondjaid lehetnek vazzeg, hogy itt nagyképűsködsz a nagyvállakozói kariereddel
márha van ilyen egyáltalán:)))
nem kellene leszopatni magad egy kurvával?

dollde 2011.02.23. 12:26:56

minek, épp most tetted meg párszor, ráadásul ingyen, a soraidból egyértelmű, h majd szétpattan a fejed a sok cucctól:))))
amúgy nem vagyok nagyvállakozó, sok lóvém sincs (mondjuk egy szutyok tisztviselőénél tuti vmivel több)
ha irigykedsz miért nem keresel más melót? Próbáltad itthon v külföldön? vagy csak a hisztinél maradtál

dollde 2011.02.23. 12:28:39

@Kell kaja,Ibrahim?: Így jártál...20 éve még mehettél volna máshova is melózni

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:28:44

@dollde:
bexarás
az előbb adtad elő, hogy magánkórházba jársz vazzeg szopjál le!

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:30:22

oszt most meg kiderül, hogy trabanttal jársz

dollde 2011.02.23. 12:31:59

@pcr: vizsgálatra, ha vmi komoly bajom van.
Sima betegség miatt még a munkát sem kell abbahagyni. Jártál már magánklinikán egyáltalán? 20-30 (50ért alaposan) rugóért megvizsgálnak, alaposak kedvesek, adott időpotra mész, pontosak. évente egyszer max kétszer ne mond, h egy tisztviselőnek se férne bele.

dollde 2011.02.23. 12:33:45

@pcr: minek, nem csereügylet, épp most ejtetted meg párszor nekem:)) Miért vagy ideges?

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:35:07

@dollde:
Minek járnék magánkórházba vazzeg?
Talán olyan sokszor van problemád?
Trabival magánkórházba:)))

dollde 2011.02.23. 12:37:11

@pcr: ááá, csak olyankor, ha ilyen közakármi izéfélék leszopnak és utána a biztonság kedvéért fertőtlenitik:))

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:38:51

@dollde:
nem vagyok meleg,
te viszont hülye is vagy meg meleg is
erre a nők nem buknak
felnyalhatod a padlót előttem

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 12:39:13

@dollde:

Tudod a közszférának van egyetlen egy vonzereje. Lesz nyugdíjad, mert a feketézős zsebe borítékolós magánszférából hát... maximum éhen halsz nyugdíjas kordban.

Nem minden rossz a közszférában. De mindenki elfeledkezik, hogy már 2010 is a közszférában súlyos ezrekkel kevesebbet kerestek átlagosan mint a magánban (ebben csak a bejelentett fizuk vannak). Akkor hol is vannak itt agyonfizetve az emberek. A probléma most nem is az, hogy mennyit kell dolgozni, hanem az, hogy titkosszolgálati módszerekkel lehet megfigyelni embereket anélkül, hogy erre megfelelő kontroll lenne...

Amúgy azt senki nem kritizálja, hogy van fölös munkaerő a közszférában (kezdjük 3xxfő képviselővel és azok kiszolgáló személyzetével). De a te elgondolásod egy olyan minimális államról álmodsz ami nem működne. Nézd meg mekkora az állam USA-ban, az az igazi miniállami elveken épült fel.

Ha az államot bizonyos szint alá csökkented, és elgyengíted, jön az anarchia. Még ma is, de főleg 1990-es években a gyenge állam és a káosz el is hozta az anarchia egy enyhe válfaját. Az kívánod vissza, vagy tényleg hisszel az ököljog igazságosában?

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.02.23. 12:41:34

A titkosszolgálati módszerek pedig nem a munkahelyi megfigyelés kategóriája szvsz.

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:43:16

@dollde:
Neked az agyadat kellene sürgősen fertőtleníteni.

Kell kaja,Ibrahim? 2011.02.23. 12:48:37

@dollde: Amikor én melózni kezdtem,még nem volt divat fehérneműnek nézni a munkahelyeket!
Ma is van jónehány munkakör ahol ezt jó lenne szem előtt tartani!
Hidd el a közszférára is érvényes ez!

Állítsuk meg a ......... 2011.02.23. 12:50:37

@Kell kaja,Ibrahim?:
Ezt hiába írod neki, nem ismeri a fehérneműváltás fogalmát.
Agylobotómiát neki!

Peredhil 2011.02.23. 13:02:42

@Zébácsi: Hááát... nekünk sajnos nincs Audink semmilyen se, de a mondás nem is úgy szól, hogy a "történelem HAJSZÁLPONTOSAN ismétli önmagát..."

És végül is igen tulajdonképpen igazad van... Audival is mehetünk vissza az időben. Sajnos, ebben az esetben nem ez a lényeg.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.02.23. 14:28:54

@Peredhil:

Szimbolizáltam. Talán (és remélem) érezted.

Érdekel a jövőm, mert életem hátralévő részét ott szeretném eltölteni.
Mondjuk, jobban is szeretek előre haladni, mint hátra. Talán vagyunk ezzel így páran: szerintem ebben valóban meglenne a 2/3-ad.

tbb 2011.02.23. 15:14:16

@gpetersz:

Amikor a kommentem írtam, egy pillanatra eltöprengtem azon, hogy nem lenne-e pontosabb az "akkor az állam szünteti meg a korrupciót" helyett azt írni, hogy "akkor az állam próbálja megszüntetni a korrupciót". Nem nehéz kérdés, pontosabb lett volna. De kevésbé provokatív, és akkor ebben az elhülyített magyarországi közegben elhal a kommentem lényege, hogy ha mi nem lépünk amikor kéne, hanem mindent az államtól várunk, akkor amikor az állam nekiáll a teljesítésükhöz, abban nem lesz sok köszönet. Pedig ideje lenne ezt már felismerni. Mert amíg nem, addig mi leszünk a szopóágon.

Köszönöm, hogy újra elmondhattam.

IGEN 2011.02.23. 17:39:21

Szabó Máté országgyűlési biztos ehhez mit szól?????

iparterves 2011.02.23. 18:59:42

@Peredhil: Köszi. Nem vagyok boros, de azért nem árt!

martab3 2011.02.24. 13:14:45

Köztudott, hogy a legnagyobb korrupció a pártfinanszírozás körül van. Először talán nagyjainknak kellene a saját zsebük táján körülnézni, meg a havaerok háza táján és ha ott már minden rendben van és hófehér minden és mindenki akkor lehet a sümpedliket is ellenőrizni.
Kíváncsi vagyok meddig tűrjük még mindezt.

martab3 2011.02.25. 08:43:16

@Nikosi:

Jelentkezem! Mikrovállalkozásom van 4 alkalmazottal és senki sem minimálbérre van bejelentve, hanem a kétszeresére, és még cafetéria is van. Igaz a 12 év alatt nem tudtam se Mercedest se BMW-t venni, és luxusutakra sem tellett, sőt 300-400 m2 házra sem. Tisztes polgári életet élünk, nincsenek anyagi gondjaink.Az üzlettársammal együtt nekünk ez a hitvallásunk. Persze sokan hülyének néznek bennünket , és néhány ügyfelünk átment másik könyvelőirodához, mert ott nem kell adót fizetni.

Arról, hogy ez az ország itt tart 20 évvel a rendszerváltás után mindannyian tehetünk.Nyilván a politikusok a legnagyobb mértékben, mert ilyen környezetet teremtetettek, ahol az ügyeskedők, a másokat emberszámba nem vevők, a gátlástalanok jutnak előre, és ők lettek a követendő példa.
A másik nagy bajunk, hogy állandóan egymásra mutogatunk, hogy az milyen szemét, a köztisztviselő a vállalkozóra az meg a köztisztviselőre. Soha nem nézünk magunkba, vajon én megtettem mindent, tisztességes vagyok voltam? Amíg ez így megy nem látom, hogy valaha kijutnánk ebből a pocsolyából.

A mostani hatalomról meg csak annyit, hogy szegény zemberek remélem legközelebb jobban meggondolják, hogy hova húzzák az X-t.

alomi83 2011.02.26. 18:29:19

@martab3: Gratulálok a vállalkozáshoz, és a "tisztességes munkáért tisztességes bért" elvedhez... Talán ha mindenki így gonkolkozna, lassan elfogadható bérek lennének. Politikusaink nem nagyon szeretnék, mert akkor nem tudnák ilyen könnyen befolyásolni az embereket. Az "oszd meg és uralkodj" elven működő megfélemlítésen és a népet nyomorban tartó társadalmak meddig működnek? (Amíg a többség hagyja.)Itt mindenki utál mindenkit. A munkanélküli azt akinek van munkája, a vállalkozó a hivatalnokot, az egyik párt szimpatizáns a másikét, akinek nem kellett hitel felvenni utálja a devizahitelest..., és ez hozza helyzetbe a politikusokat. Húsz éve kormányok jönnek és mennek, de az arcok nem változnak. Legfeljebb kipofásodnak a jó léttől. Arra minden kormánynak volt esze, hogy a béreket mesterségesen nyomottan tartsák. Az sem számított, hogy kialakukt a fekete gazdaság...Mi lesz ennek a vége? Mit várhatunk majd a jövőkép nélküli fiataloktól? A fiataloktól akik mindig azt hallják, hogy sok a nyugdíjas és azért nincs pénz. Marad még bennük némi tisztelet az egy életet ledolgozó emberek iránt? Nem hiszem mert nekik még munka se jut...

Wolf KR 2013.01.23. 01:38:52

Nagyon nagy sikkasztások és korrupciók voltak az MSZP ideje alatt. És azok a köztisztviselők még mindig ott vannak. Győri önkormányzat mellék épülete a vasutállomással szemben. Feketén vásároltak titkosszolgálati eszközöket otthonukba. A Móricz Zsigmond rkp 6-8 azzal játszanak van egy weboldalam is erről:
sites.google.com/site/elmemanipulacioellenimozgalom/
süti beállítások módosítása