HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

A demokrácia újabb alapelvét kérdőjelezik meg: az általános, titkos és egyenlő választójogot

2011.02.12. 15:51 nocenz_Ura

Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a véleménye kétszeres vagy akár hatszoros szorzóval esik latba, másoké meg nem.

Téveszme:
a gyermekes családok érdekérvényesítésének hatékony és a demokráciával összeegyeztethető eszköze lehet a gyermekes szavazóknak adott plusz voks.

A valóság: az általános, titkos és egyenlő választójog a francia forradalom óta alapelve a demokráciának. Olyan alapelv, amelyet a nyugati kultúrkörben legkésőbb azóta senki nem kérdőjelez meg, hogy végre Svájcban is szavazati jogot kaptak a nők. Mindhárom jelző fontos, mindegyiknek érvényesülnie kell.
 
Magyarázat: persze valószínű, amit már sokan meg is írtak, hogy ez az ötlet is csak egy lekenyerezendő rétegnek meg a kereszténydemokratának csúfolt szatellit pártnak tett látszat engedmény, amit majd megfelelő időben szépen el is felejtenek. A KDNP-nek is kellett valami koncot dobni, miután maga a Vezér mondta meg nekik, hogy az abortuszt betiltani nem lehet. Persze nem elvi okokból, hanem hatalomtechnikai megfontolásból: túl sok embert bőszítene fel és fordítana a centrális erőtér ellen.

A mostani gyerekes ötletet sem elvi okokból, a demokratikus játékszabályok tisztelete miatt fogják ejteni, hanem azért, mert bizonyos, hogy több embert fordítana a Fidesz ellen, mint ahányat meg lehet vele nyerni. 

Visszataszító az a gyakran felbukkanó érv is, hogy a gyerekesek plusz szavazati jogával csökkenteni lehetne a nyugdíjasok szavazati súlyát. Most mi van? A nyugger másodrendű állampolgár, ingyenélő teher? Hát a francokat, a nyugdíjasok a maguk részéről már hozzájárultak a nemzeti vagyon felhalmozásához, joguk van a hozamához. Gyerekük is van többnyire, csak már nagykorú. Valójában az lehet a baj velük, hogy körükben aránylag kevésbé népszerű a Kedves Vezér...

A gyerekes ötlet rengeteg technikai nehézséget is felvet. Mi van az elvált, vagy különélő szülőkkel? Mi van, ha páratlan számú gyerek van, hogyan osztoznak a szavazati jogon a szülők, ha esetleg nem ugyanarra a pártra szavaznának? Ha együtt élek az élettársam lányával, szavazhatok-e a nevében? Szavazhatok-e még egyet, ha a gyerekem nagykorú, de még eltartott, és külföldön tanul (tehát ő nem szavaz)? Vagy ne adj isten, nagykorú létére gyámság alatt áll, mert fogyatékos? Vagy állami gondozott? A kérdések még hosszan sorolhatók.

Az általános, titkos és egyenlő választójog elve nálunk már így is komolyan sérül. A titkosságot leginkább a hírhedt Kubatov lista léte sérti. (Ez megér egy külön posztot, a lényeg, hogy a Fidesz bizonyítottan, de lehet, hogy más pártok is évek óta adatbázist kezelnek arról, hogy ki milyen politikai nézeteket vall, és kire szokott szavazni.)

A szavazati jog egyenlőségét meg a választói körzetek határaival történő bűvészkedés, illetve az aránytalan, erősen torzító választási rendszer sérti. Egy fideszes parlamenti vagy önkormányzati képviselő megválasztásához kevesebb voks kellett, mint egy ellenzékiéhez. Más szavakkal a kormánypárti szavazó voksa többet ért.

Bár a határon túliak korlátlan szavazati joga mellett azzal szoktak érvelni, hogy az állampolgárok között nem lehet különbség, szerintem pont fordítva, a határon túliaknak egyebek között pont azért nem kellene szavazati jogot adni, mert az közvetve sértené az egyenlő szavazati jog elvét. Ha nekem úgy van szavazati jogom, hogy ehhez kötelezettségek kapcsolódnak (adózás, a magyar törvények kismillió következménye, akár még hadkötelezettség is), míg mások ezen kötelezettségek nélkül ugyanígy szavazhatnak, akkor nem egyformák a jogaink. Arról nem is beszélve, hogy én csak egy országban élhetek a szavazati jogommal, ő meg kettőben. Ez nem csak azt jelenti, hogy két parlament összetételére is szavazhat, hanem azt is, hogy ugyanazon választáson, az Európai parlamenti képviselők választásán én csak egyszer szavazhatok, ő meg kétszer. Ja, ha még kiskorú gyereke is van, akkor n-szer...
 

601 komment · 8 trackback

Címkék: fidesz demokrácia választójog

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr612656094

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/3.: Szavazati jog 2011.03.05. 13:17:19

Talán a szavazati jog kérdése az, amire igazából talán kár is bejegyzést vesztegetni, hiszen elvárható lenne, hogy a XXI. században mindenki számára morális posztulátum legyen, hogy nemétől, vallásától, világnézetétől, keresetétől, végzettségétől, stb....

Trackback: Gyermekszavazat. Pelenkás parlament. 2011.02.18. 20:31:54

Pelenkás honporontyokat a parlamentbe. Ha már kiskorúan szavazati jog járhat, akkor járhasson választói jog is. Piros csörgő megforgatása a nem, zöld az igen, sárga a tartózkodást jelentené.Korom Kázmér: Újabb szabály és rendelettervezetek a gyermeksza...

Trackback: Termékenységi cenzus 2011.02.12. 20:00:23

Időről időre fölbukkan a neten a cenzusos választójog igénye. Tréfás kedvű és kevésbé frappáns cybervagányok hol a vagyoni (illetve mostanában az adózási) választójog-arányítást, hol a műveltségi cenzus bevezetését vetik föl. Míg az elsőről elég könnye...

Trackback: Két szülő, három gyerek, három szoba, négy kerék, öt szavazat? 2011.02.12. 19:46:06

Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogo...

Trackback: Két szülő, három gyerek, három szoba, négy kerék, öt szavazat? 2011.02.12. 18:42:14

Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogo...

Trackback: Két szülő, három gyerek, három szoba, négy kerék, öt szavazat? 2011.02.12. 18:39:05

Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogo...

Trackback: Két szülő, három gyerek, három szoba, négy kerék, öt szavazat? 2011.02.12. 18:38:06

Reméljük, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél visszacsukható pezsgőt bontottak ama hír hallatán, hogy Magyarországon családi adózás után családi szavazás is lehet. Azaz a szülők a gyermekeik után is kaphatnak szavazati jogo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. médiafigyelőbété 2011.02.12. 20:03:11

Az utolsó bekezdés nagyon igaz, találó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

igényes 2011.02.12. 20:06:16

Mi lesz akkor, ha hírtelen egy D. Tamás elörerukkol 22 gyermekkel, ki tudja a repülön, vagy Brüsszelben születtek, vagy most akkor ezek 8 éve tényleg valamit alkottak?

igényes 2011.02.12. 20:07:23

Egy Hódmezővásárhelyi lehetőség. Lézer Jani fia Zsigmond Bertalan (2009)

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése által megalapított és Bán Csaba lelkész elnökletével működő Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány célja, hogy a vásárhelyi gyermekeket 18. életévük betöltését követően támogassa az első lakáshoz jutásban.
A támogatásra jogosultak azok, akik 2006. január 01. napján, vagy azt követően születtek
a) hódmezővásárhelyi szülők gyermekeként,
b) születésüktől kezdve, nagykorúságuknak eléréséig folyamatosan hódmezővásárhelyi lakosok,
c) első ingatlanukat Hódmezővásárhelyen kívánják megvásárolni,
d) hozzájárulnak ahhoz, hogy a közalapítványi támogatással megvásárolt ingatlanra a Közalapítvány három évig tartó elidegenítési tilalmat jegyeztessen be.

igényes 2011.02.12. 20:08:10

Bán Csabát választották a vásárhelyi ótemplomi gyülekezet lelkészévé. A 41 éves, négygyermekes férfi Németországban, Svájcban is tanult, szolgált a Somogy megyei Nagybajomban, s hét éven keresztül rendszeresen járt kórógyi menekültekhez. Vásárhelyre a gyülekezet, az egyházkerület és az önkormányzat hívására érkezett.

A négy gyermek 2006 után született!

frikazojd · http://kocs.ma 2011.02.12. 20:10:49

Szerintem, (csak elmeleti sikon persze) ha valakiknek tobb szavazat, vagy "erosebb" szavazat kene, azok a magasabb vegzettseguek. Merthogy ok elvileg -ha akarjak- fel tudjak fogni, hogy mit is hazudik epp a kampanyolo politikus. Pl. a 6 altalanos alatt biztosan nem adnek szavazati jogot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.12. 20:12:19

Nem azért, de a gyerekeket és a családosokat nem kéne alapból képviselni, anélkül is, milyen szavazói bázis van mögötte??Csak ezért felesleges ilyen hülyeséget csinálni, hogy a szülő a gyerek nevében szavazhasson. Ne.

sárkányfő 2011.02.12. 20:13:36

Süket duma, mivel ők is tudják pontosan, hogy ez szembeköpi a "törvény előtt minden ember egyenlő" elvét, így nem is lehet megcsinálni. Oké, elrabolták a nyugdíjunkat is, stb., szóval nem nagyon vannak gátlásaik.
De ezzel együtt is inkább csak figyelemelterelésnek szánják a Lázár-botrányokról, az alkotmányos bénázásról, meg arról, hogy úgy általában halvány fingjuk sincs arról mit kezdjenek a gazdasággal.

gono 2011.02.12. 20:16:36

Az ötlet praktikusan megvalósíthatatlan, de miután kinyírták a nyugdíjpénztárakat, bizony kell valami, ami tarsadalmunkat a jozasag felé tereli, a 17. havi nyugdíj helyett. Mert bizonyegyre nagyobb probléma lesz, hogy miként osszuk el az egyre szűkösebb erőforrásokat, a nyugdíjasok szavazati potenciálja meg csak növekszik.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.02.12. 20:17:33

Ugy latszik a par Fideszesnek ilyen hamar megartott a hazilag legalisan fozott palinka.

Murderface 2011.02.12. 20:17:54

Új szavazóbázist akarnak felépíteni a cigókból + egyéb mélyszegény rétegekből (jellemzően innen jön a nagycsaládosok nagy része, és őket lehet a legkönnyebben megvezetni a választás előtt pár héttel ingyen disznóvágással, meg ingyen gulyással).
Átlátszó terv :)
Kíváncsi vagyok, mikor jut el a sötét kis agyacskájukig, hogy esetleg azoknak is dobjanak valami koncot, akik működtetik a gazdaságot. Az adózó polgárokat valahogy mindig leszarják a politikusok :)

Cseh Balázs - Balee · http://b2bonline.blog.hu 2011.02.12. 20:19:04

ha valakinek nem lehet gyereke, akkor igazolást kell kérnie az orvostól és akkor ő is "egyenlőbb" lesz?
Ez és hasonló kérdéskörök már a Boros féle szingli adónál elbuktak szvsz.

fidesz friend 2011.02.12. 20:21:02

KÖVETELJÜK A FEJENKÉNT EGY DARAB ÁLTALÁNOS, TITKOS ÉS EGYENLŐ VÁLASZTÓJOGOT KIZÁRÓLAG A 18 ÉVEN FELÜLI, MAGYARORSZÁG TERÜLETÉN ÉLŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK SZÁMÁRA.

valaki, aki tudja a technikáját, nyisson már egy ilyen facebook oldalt és szavazzunk ott (mert népszavazást úgysem engednének át)

pudliho 2011.02.12. 20:21:48

Értem én hogy az ötlet egy őrültség, mert valóban az de miért kell a 100+1 blogon is ugyan azokat az észrevételeket olvasnom. Minden felvetés és gondolat szinte mondatról mondatra megegyezik a többi bloggal, egy helyröl küldik ezeket vagy mi f*szom ?

Rwindx 2011.02.12. 20:22:19

Az is barom aki tényként kezeli ezt a ostobaságot.

errrrrrrrrr 2011.02.12. 20:25:34

éljen! legyen szavazati joga a kutyáknak, a macskáknak és a patkányoknak is! ja, azoknak már van és éltek is vele...

samer 2011.02.12. 20:30:38

@errrrrrrrrr: Ne ítélj, hogy ne ítéltess

Pretoryan 2011.02.12. 20:33:05

@Rwindx: figyi! Tény, hogy benyögték ezt Siófokon! Ennél nagyobb baromságot is elfogadtak már mindenféle előkészítés vagy vita nélkül. Nem lennék meglepve ha pár héten belül ezt szavazná meg a parlament, valami nevenincs képviselő egyéni beadványa alapján.

lobster thermidor 2011.02.12. 20:33:51

@pudliho:

Ne olvass annyit, és azonnal megoldódik a problémád.

Rwindx 2011.02.12. 20:34:05

@Pretoryan: Nem fogja tárgyalni sem a Parlament.

kvadrillio 2011.02.12. 20:45:34

ez így van jól !!! :)

akinek van jakuzzija az + 1 szavazatot kap.
akinek még jacht-ja is van, az + 2 szavazatot.
akinek ehhez még jön egy helikoffer, az + 5-öt kap a jobb szeme alá ! :)

Aki meg ezt megszavazza, ingyen kap VIP szobát az épülő új OPNI-ba !!! :D

VonS 2011.02.12. 20:46:00

@poszt: "Fidesz bizonyítottan, de lehet, hogy más pártok is évek óta adatbázist kezelnek arról, hogy ki milyen politikai nézeteket vall, és kire szokott szavazni"

Igazad van, hogy sérti a titkos szavazójogot ez, de ne legyünk naivak: valószínűleg minden demokráciában minden komolyabb párt vezet hasonló listákat.
Ennél szerintem még egy fokkal durvább az, hogy a Google meg Facebook és rajtuk keresztül még sokan azt is tudhatják ki mikor jár WC-re. Komolyabb cégeknek simán vannak adatbázisaik fogyasztókról, szinte akárki tudhat bárkiről mindent a mai információs társadalomban. Bocs a félig offért.

lüke 2011.02.12. 20:46:02

muuuúbarak
Egyiptomja is 20 év alatt megduplázódott

kvadrillio 2011.02.12. 20:47:38

de nekem még 1 db base ball ütőm is van BEEEEEEEEEE-BE-BE-BEEE..., CSAK AZT NEM TUDOM AZ HÁNY SAVASZATOT ÉR ???? :)

kvadrillio 2011.02.12. 20:49:59

@VonS: NEKEM IS VAN LISTÁM A KÉPVISELLŐI BETERJESZTÉSEKRŐL: HÜLYE, HÜLYÉBB, LEGHÜLYÉBB...ÉS A LEGUTÓBBIAK MÁR ANNYIAN VANNAK, HOGY ÚJ LISTÁKAT KELLETT NYITNOM !!! :)

torró 2011.02.12. 20:54:17

Csak annyit tegyen meg mindenki hogy gondolja végig , miért is jó ha vannak utódaink/ nem értek egyet a plusz szavazattal, sem a határon túlik szavazati jogával,DE akkor ne hozzák máshonnan sem ide repülővel a kettős állampolgárainkat!/.Mi az értelme a sok munkának ha idegenekre marad mindened.Nem tudsz gyönyörködni az unokádban! Csak ilyesmire érdemes időt szakítani, ez az értelme az életünknek ,nem annak amit a politikusok összehordanak! Ez egy sajátságos felfogás részemről. Másoknak meg más a verziójuk. Kinek van igaza? Ez a kérdés.Kormányok jönnek mennek, mi meg élünk ahogy tőlünk telik.

Johnny Tinenbalm 2011.02.12. 20:54:53

1. a gyerekek után járó szavazat mint ötlet hülyeség

2. a poszt és annak címlapra rakása újabb ballib hiszterizálás, ami mint ilyen már nagyon unalmas

delejes 2011.02.12. 20:55:07

nekünk objektív okokból nem lehet gyerekünk. akkor mi másodrendűek vagyunk? És tulajdonképpen szavazhatunk?

delejes 2011.02.12. 20:58:39

@Johnny Tinenbalm:
ad2: a címlapra kerülés a szeretett és sokra becsült kormánypártunk sokadik f.ságának eredménye. Ha ez hiszti, akkor legyen az.

igazságos 2011.02.12. 20:58:44

Minél nagyobb baromság, annál inkább be fogják vezetni, kit érdekel, mit akar a nép. El lehet menni, akinek nem tetszik.

Nagyon szarban lehetnek a fideszesek, tudják, hogy legközelebbi választásokon nem ők lesznek a nyerők. Azért csinálják ezt az egész cirkuszt a szavazatokkal.

Seregbontó 2011.02.12. 21:03:27

"Hát a francokat, a nyugdíjasok a maguk részéről már hozzájárultak a nemzeti vagyon felhalmozásához, joguk van a hozamához. Gyerekük is van többnyire, csak már nagykorú."

Ja, a probléma ott van, hogy nem elég hozzájárulni a nemzeti vagyon felhalmozásához és közben magának a nemzetnek a fennmartadásához meg nem. Nem véletlen, hogy 1980 óta folyamatosan csökken a népesség. És ezt a tendenciát kib@szottul nehéz lesz megfordítani, már ha egyáltalán meg lehet. Mert az nem fog működni, hogy az elfogyó magyarok helyett majd törökökkel meg kínaiakkal pakoljuk tele az országot, ahogy a németek teszik. Ha a Fidesz meg meri lépni ezt (és megfelelően szabályozza) akkor ez lehetőséget fog biztosítani arra, hogy a közeljövőben ne lehessen a családosoknak komoly hátrány okozó törvényeket elfogadni és ezáltal elősegíteni, hogy még kevesebb gyerek szülessen.

Az egyetlen komoly probléma ezzel a tervvel, hogy valóban erősen kedvezne a "segíjeseknek", ezt azonban megfelelő szabályozással meg lehet oldani (pl. a többletszavazatra való jogot csak a bejelentett munkahellyel rendelkező, adózó szülők vehetik igénybe).

"az általános, titkos és egyenlő választójog a francia forradalom óta alapelve a demokráciának. Olyan alapelv, amelyet a nyugati kultúrkörben legkésőbb azóta senki nem kérdőjelez meg, hogy végre Svájcban is szavazati jogot kaptak a nők. Mindhárom jelző fontos, mindegyiknek érvényesülnie kell."

Csak két észrevétel:
1. A nők szavazati jogát kb. száz évvel ezelőtt az istenített Nyugat-Európában hatalmas vita és hiszti övezte. Jóval a francia forradalom után is. Nem volt ám az olyan egyértelmű, hogy az "az általános, titkos és egyenlő" választójog mindenkinek jár. Magyarországon a 19. század végén volt egy olyan (szerintem megfontolandó) próbálkozás, hogy a szavazati jogot iskolai végzettséghez kössék illetve e szerint differenciálják. Hogy ez a megoldás végül nem nyert polgárjogot, (sem itthon, sem nyugaton) az elsősorban a 19-20. századi baloldali mozgalmaknak köszönhető.

2. Ebben a kérdésben talán nem Nyugat-Európáról kéne példát venni, ahol a népesség növekedését (vagy a stagnálást) csak az intenzív bevándorlás illetve a bevándorlók szaporasága tudja fenntartani. Már most látszik, milyen súlyos konfliktusok forrása lehet, ha egy társadalom úgy "elhagyja magát" demográfiailag mint a francia vagy a német.

Goompah 2011.02.12. 21:04:56

Végre egy értelmes és korrekt poszt. Nagyon hiányzott.

"A nyugger másodrendű állampolgár, ingyenélő teher? Hát a francokat, a nyugdíjasok a maguk részéről már hozzájárultak a nemzeti vagyon felhalmozásához, joguk van a hozamához."

Olvasd csak a sok jellemtelen, önző szarzsák véleményét szerte a neten, akik szerint a nyugdíjas csak a vérüket szívja. Páran még a szavazati jogot is megvonnák tőlük.

kvadrillio 2011.02.12. 21:06:07

@igazságos: azért azt remélem, hogy nem vezetnek be ilyen ökörséget.

de azért ez se kutya:

"Milliárdokat költ az unió luxusutakra

* Index

2011. február 12., szombat 10:28

230 millió fontot (kb 76. milliárd forintot) tapsolt el az unió tavaly egzotikus utakra, legutóbb például néhány uniós képviselő 50 ezer fontból egy seychellesi klímakonferencián vett részt, írja a Dailymail. Az utak egy része valóban jelentős szakmai esemény, vannak azonban olyanok is, amelyek pazarlóak, vagy feleslegesek.

Ezenetúl azonban nem csak ezeket az utakat fognák vissza, hanem a képviselők magánútjait is. Brüsszel azt szeretné, hogy az Európai Bizottság tagjai magánemberként se vendégeskedjenek milliárdos üzletemberek kastélyában, jachtján, magángépein. Korábban ugyanis nagy visszhangot váltott ki, hogy az előző bizottság brit tagja Peter Mandelson kereskedelmi biztos egy, az aluminiumiparban érdekelt orosz mágnás luxus jachtján vendégeskedett. José Manuel Barroso elnök egy görög hajózási vállalkozó jachtján töltött egy hetet családjával együtt.""

Milliárdokat szórakoznak el az EU képviselők, miközben megszorításokat diktálnak az országaiknak !!!!!
esze-fasom megáll.....

ezért egyek én zsírOs kenyeret ???!!! b+

KG2000 2011.02.12. 21:06:20

Függetlenül attól, hogy lesz-e a gyerekek után szavazati jog vagy nem (mert a hazug, uszító, szélsőjobboldali rasszista MSZP-s blogos állításával ellentétben semmilyen törvény nem született erről, sőt, nincs semmilyen törvényjavaslat erről, sőt, még arról sincs döntés, hogy lesz-e törvényjavaslat erről),
a gyerekekenek UGYANANNYI JOGUK VAN AZ EMBERHEZ MÉLTÓ ÉLETHEZ, MINT A FELNŐTTNEK, A GYEREKTELENNEK, A NYUGDÍJASNAK. Aki ezt egy ICIRIPICIT IS VITATJA, AZ MINIMUM FASISZTA.

T2006 2011.02.12. 21:06:27

Ha hármas ikreink születnek előlépek szuper elsőrendű állampolgárrá! És nem fizetek szja-t!!! Ha betöltik a 18-at, újra másodrendű leszek?! És újra sokat adózhatok?! Ennyi csapást egyszerre nem tudnék elviselni!

Underground Mechanic 2011.02.12. 21:08:39

Ritka tomeny vulgardemagogia a poszt...

madeleines 2011.02.12. 21:16:04

Nekem nincs gyerekem, csak unokám.
Az a szavazatoknál mennyit ér?

Napkutya 2011.02.12. 21:21:56

Hét feleségem és 29 gyerekem van. A Vallásszabadság jegyében, ma, idehaza, szeretnék a "Szittya Pörölycsapás Európára" pártra szavazni, aki megígérte, hogy ledózerolja az Alpokat a picsába!

Komolyra fordítva: Ennyire kelleni fognak majd a roma szavazók?

gono 2011.02.12. 21:23:39

tenyleg elhatalmasodott a harcteri neurozis itt a blogokon, és már mindendenre csipoből tüzelés van.

pedig.

fentebb írtam, hogy mire lenne jó, és azóta azt is kitaláltam, hogy lehetne megcsinalni:

a gyereket felveszik a valasztasi jegyzekbe, es ha a szülőjével megjelenik a körben, akkor annyi felcedulat kap, amennyi szülője elkísérte oda. titkos arányos meg minden. nem termékenységi cenzus, hanem az állampolgári jogok kiterjesztése.

Seregbontó 2011.02.12. 21:25:48

Ez az elsőrendű meg másodrendű állampolgározás ritka nagy baromság. Egyszerűen arról van szó, hogy van egy súlyos demográfiai probléma, amit meg kell oldani. Nyilván mindenki, aki legalább egy (de inkább két vagy több) gyereket vállal ennek anyagi és egyéb terheivel együtt és rendesen felneveli, iskolázza őket, ennek a problémának a megoldásához járul hozzá. Jelenlegi társadalmi körülmények között igenis jogos, hogy a gyermekvállalást (amennyiben az a fenti feltételeknek megfelel) a közös teherviselés egy formájának tekintsék és minél több terhet levegyenek a gyermekesek válláról. Az elmúlt húsz évben a ballib kormányok konkrétan szartak az egész problémára (kezdve Bokrossal). És a szülőknek juttatott plusz szavazati jog pont azt lenne hivatott megakadályozni, hogy ezt bármely jövőbeli kormány meg merje csinálni.

Ja és tessék fasisztázni meg fideszbérencezni nyugodtan.

Napkutya 2011.02.12. 21:26:39

@gono: Harctéri neurózis? Az évértékelő minden harmadik mondata arról szólt, mi minden ellen kell küzdenünk, ha igaz magyarok vagyunk.

Én kardot rántottam! Legyakunk mindenkit, aki szájal a Viktorral!

gaffel 2011.02.12. 21:27:09

mit paráztok? ilyen úgyse lesz :)

croatico 2011.02.12. 21:27:42

Akinek nincs gyereke, az buzi. Fizesse ki munkaképes korában különadó formájában azt az összeget, amivel a megszületett gyerekek majd járulékként hozzájárulnak ahhoz, hogy nyomorult létét tengethesse vén buzi korában.

2011.02.12. 21:29:50

Gyerekes ötlet...

Napkutya 2011.02.12. 21:30:24

@croatico: Jó gondolat!

De ha a barátnődnek 24 éves korában kell eltávolítani a petefészkét, és Te ezért mégsem rakod be a kukába, akkor mi van?

johevi 2011.02.12. 21:35:53

És ha valakinek nem lehet gyereke, annak orvosi igazolást kell vinni? És ha valaki örökbefogad azért mennyi jár, fél? Baromság a köbön.

croatico 2011.02.12. 21:36:05

A@Napkutya: Érdekes, hogy az általános elvre rögtön megvan a kivétel, mint ellenvetés. Ok, akkor legyünk hülyék: 24 éves korára már hat gyereket kellett volna szülnie...

gono 2011.02.12. 21:37:22

@Napkutya: igazad van, nehéz megállni forrofejűség nélkül ezt a tébolyt. totál érthető. 10 évvel fiatalabban nekem sem menne a higgadás.

AdamT · http://durva.blog.hu 2011.02.12. 21:38:19

elnézve az index.hu blogajánlóját

Zúzda Egyenlőség, mi?
Népünk bölcs vezére és kedves barátai éppen most minősítik másodrendű állampolgárrá a gyermekteleneket.
Szabadrúgás Hogy biztosan meglegyen újra a kétharmad
A fiatalabb népesség versenyben fog gyermekeket nemzeni, növekszik a népesség, s kiderül, vajon a magyar jobboldal, vagy a baloldal tökösebb.
Prog' A nagy arkánum és a trójai faló
Úgy látszik, hogy a Fidesz tényleg üzemeltet valahol, nagy titokban egy Nemzeti Ködfejlesztő és Figyelemelterelő Központot.
Oriblog Cenzust akartok? Mondok még!
A vezér sok alattvalót szeretne. Mert anélkül hiába tűz zászlót a nemzeti szemétdombjára, nincs aki dolgozzon neki.
Radical Szavazatmódosító indítvány
Re-akció Termékenységi cenzus

és azon tűnődöm, hogy pakolok, mert itt aztán kibaszottul nem szabad a sajtó...

tükörfúró 2011.02.12. 21:38:58

@Underground Mechanic: Akkor megfogalmazom egyszerűbben, és nagyon csúnyán!:
Gyereket kinyomni, hátmég teherbe b@szni bárki tud..!
Tisztességesen felnevelni egy jövendőbeli, értékteremtő magyar állampolgárt, na ez az ami kérdéses.
És gyakorlatilag semmiféle objektiv módszerrel nem mérhető.

Napkutya 2011.02.12. 21:39:08

@croatico: Baromállat!

ÉN láttam ilyet. Te meg csak ugatsz, mert van egy elkötelezettséged, amit itt szeretnél megerősíteni.

De ez sem ment fel a gondolkodás alól.
Ha már írsz...

csoko20 2011.02.12. 21:41:50

1. Orbánnak magas a bruttója=le kellett vinni az adókulcsot.

2. Orbánnak nagy családja van=be kellett vezetni a családi kedvezményt.

3. Orbánnak sok gyereke van=több szavazati jog kell neki.

4. Orbán nagy családos=neki jár a nagyobb gázártámogatás.

Mi nem világos ezen?!

igazságos 2011.02.12. 21:44:41

@kvadrillio: azért EU képviselők nem egyenlők a magyar politikusokkal, bár azok se kutyák. EU-nál nagyban megy minden játék, a pénzlenyúlás is. Magyarországon nincsen annyi lóvé, mint amennyit az EU-nak a tagállamok tejelnek, azokból futja olyan csekélységre, mint az EP parlamenti képviselők fizetésére, költségtérítésére. Meg is értem. Ha Magyarország tudna eredményeket felmutatni, meg nem húznák le rólam az utolsó bőrt is, mindenféle adóval, akkor azt mondom, oké, jár a politikusoknak. De sajna, nem ez a helyzet.

Amúgy meg ez már nem is Magyarország, már a magyarok vannak kisebbségben. Orbán Viktor fajtája elárasztotta az országot. Nekik kedvez a Fidesz.

croatico 2011.02.12. 21:45:28

@Napkutya: Szép volt. Mindig örommel észlelem, hogy a demokrácia védelmezése közben mennyire tisztelitek a más véleményeket...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.02.12. 21:45:30

nocenz_Ura:
Eleve hazudsz.
Úgy állítasz be egy kiragadott felvetést, úgymond szubjektív véleményt mint ha kész kormányelőterjesztés lenne. Mondjuk a hozzád hasonló, szűklátókörű, önző, habzó szájú kis okostojásoktól tipikus mostanában ez a megközelítés (Pásztorpörc klónok háborúja).

De ami a legszánalmasabb bennetek, hogy évekig ekéztétek a nyuggerek kegyét leső kormányok szavazatvadász puhapöcsűségét, és most gyomorforgató képmutatással Kovács Lászlót és a Schmuck Andort megszégyenítő csöpögést eresztetek meg a szépkorúak védelmében, mint ha bárki támadta volna a kádárizmus utolsó bástyáit megtestesítő, a demagógia örök rajongóit megtestesítő kispolgári nyuggerkommandót.

Kurva nagy mázlitok van a Fidesszel: ha rajtam múlna alig lenne valakinek ebben az országban választójoga, azzal viszont kötelező lenne élnie. Amúgy pedig lehet ugrálnotok, ha nem tetszik a narancsuralom, majd jön a jobbik azt térdre imára kisgyerekek. Ha nem szeretném a hazámat, azt mondanám, meg is érdemelnétek.

Goompah 2011.02.12. 21:48:10

@croatico:

"Fizesse ki munkaképes korában különadó formájában azt az összeget, amivel a megszületett gyerekek majd járulékként hozzájárulnak ahhoz, hogy nyomorult létét tengethesse vén buzi korában."

A mostani családi kedvezmények pontosan ezt teszik. Már csak azért is baromság ez a tervezet a szavazati jog kiterjesztéséről, de ha a Fidesz úgy akarja, meg fogja tenni. Pár egyéb törvényről sem gondoltam volna józan ésszel, hogy megteszik, oszt mégis megtették.

Napkutya 2011.02.12. 21:49:00

@croatico: Van az a vélemény, ami gondolatokon alapul, és van ami azon, hogy, ha már szopunk, legalább kényelmesen térdeljünk, és szóljon a TV..

Rád bízom, mi lehet a csevegésünkről a véleményem...

Goompah 2011.02.12. 21:49:12

@Karmadealer: Olvasd majd vissza magad nyugdíjas korodban. :)

MA 2011.02.12. 21:52:56

Ha azt mondjuk, hogy minden ember egyenlő, akkor a 18 év alattiak szavazati jogát miért vitatják itt olyan sokan?

Nem a szülőnek lesz két vagy több szavazata, hanem lesz szavazata a mondjuk szakmunkástanulóként akár már dolgozgató 16-17 éves srácnak, meg persze a 12 éves írni-olvasni tudó (és ezzel sok felnőttet leköröző) gyereknek, azaz EMBERnek is.

A gondviselő a szavazáskor a kiskorú EMBERT képviseli. Ennyi.

Senki nem lesz ettől másodrangú, egyszerűen csak mindenkinek EGYENLŐEN lenne szavazata, és lenne akinek ez a joga a gondviselőjén keresztül érvényesülne.

Ahogy ma is számos ügyben a gondviselő jár el a kiskorút illető ügyekben.

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2011.02.12. 21:54:23

Fogyunk ezerrel, ilyen helyzetben minden eszköz megengedett, ami ez ellen hat. Sok hülyeséget csinál az Orbán-kormány, de azzal teljesen egyetértek, hogy a gyerekeseket támogatja, akár ilyen eszközökkel is. Arra viszont gondolniuk kell, hogy azok se szenvedjenek hátrányt, akiknek már nem eltartott az utóda. Éppen abban a korban vagyok, aki már nagy szarban lesz nyugdíjas korában, ha most nem születik több gyerek.
Az furcsának tartom, hogy a ballib nyavalygók példálóznak a cigányokkal. Vagy inkább jellemző...

Medgar 2011.02.12. 21:56:16

@Goompah: Ezzel a hozam dologgal csak óvatosan, mert a jelenleg ez egy főre -2,5 millió Ft, úgy érzem hamarosan fogunk mi még békekölcsönt jegyezni.

Napkutya 2011.02.12. 21:56:23

@Vitez Belizar: "Az furcsának tartom, hogy a ballib nyavalygók példálóznak a cigányokkal. Vagy inkább jellemző..."

Te akkor csinálsz gyereket, amikor úgy véled, hogy az egyetemig el tudod tartani.

Van, ahol "csak jön".

????

Szlalom 2011.02.12. 22:08:45

Ez végülis nem fasizmus?

Goompah 2011.02.12. 22:10:21

@Medx: Ezt nem egészen értem, kérlek, fejtsd ki.

TGabi 2011.02.12. 22:10:28

A társadalom amúgy is sokszor tök genya az éppen egyedülálló emberekkel, meg a gyerektelenekkel - na, most ezt még törvényi szintre is kell emelni?

Menjenek a ********!!!

TGabi 2011.02.12. 22:10:39

A társadalom amúgy is sokszor tök genya az éppen egyedülálló emberekkel, meg a gyerektelenekkel - na, most ezt még törvényi szintre is kell emelni?

Menjenek a ********!!!

TGabi 2011.02.12. 22:10:39

A társadalom amúgy is sokszor tök genya az éppen egyedülálló emberekkel, meg a gyerektelenekkel - na, most ezt még törvényi szintre is kell emelni?

Menjenek a ********!!!

TGabi 2011.02.12. 22:10:39

A társadalom amúgy is sokszor tök genya az éppen egyedülálló emberekkel, meg a gyerektelenekkel - na, most ezt még törvényi szintre is kell emelni?

Menjenek a ********!!!

Seregbontó 2011.02.12. 22:11:30

@Napkutya: Ahol "csak jön" a gyerek ott ritkán mennek el szavazni, mert vagy nem tudják mi az, vagy tesznek rá nagy ívben. Mindketten tudjuk kikre gondolok elsősorban. Na ezeket a megélhetési gyerekcsinálókat módszeresen ki lehetne szűrni törvényileg:
pl. csak bejelenetett munkahellyel rendelkező vagy adózó stb. szülőt illetné meg a gyermek után plusz szavazat.

gaffel 2011.02.12. 22:11:54

mondom nem lesz ilyen..mit rugóztok még rajta? :)

Szergej55 2011.02.12. 22:18:01

Orbánc még mindig mondjon le!

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.02.12. 22:19:35

@Goompah: Mi a gond? Rendes jobbernyugger leszek, bekeretezett Horthy kép alatt olvasom a netet majd és rázom a botom a sok agyament kis liberális pöcs felé. :-)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2011.02.12. 22:21:17

félelmetes, hogy a magukat az átlagnál okosabbnak tartó szélsőliberális értelmiségiek (bulizósfiatalok) nem fogják fel, hogy lassan vége egy világkorszaknak

trocadero 2011.02.12. 22:25:05

Vajon hány szülőnek van ideje ilyen és hasonló család/gyerek témájú blogokat olvasni, vagy netán új blogot indítani? Kéne egy statisztika az aktív blogolók családi állapotáról.

AvgDvl 2011.02.12. 22:25:26

Tévedés, nem most.

Akkor minősítettek le, amikor kitalálták, hogy házastárs és gyerek nélkül többet adózok.

Miért én tartsam el más kölkét, mi a fasz közöm van hozzá?

kyanzes (törölt) 2011.02.12. 22:26:25

@pudliho: fizetett bérencek, bértollnokok, vértollnokok

.mő. 2011.02.12. 22:26:42

Ez a poszt is nagyképű, gyűlölködő és szellemtelen. Nagy kár volt megírni, kis kár volt beleolvasni.

Szlalom 2011.02.12. 22:27:41

@Vitez Belizar: Ne legyél már bérrettegő! A nemzetfogyástól való rettegés nem igazol irracionális (és álságosan fidesz-szavazóra optimalizált) lépéseket.
Akkor lesz majd több gyerek ha lesz elég munkahely, lesz elég óvoda, lesz jó oktatás, megbecsült és megfizetett tanárokkal, és az állam nem lopja ki az emberek zsebéből a nyugdíjat. Ha lesz élhető jövőkép.
Ezeket kellene a fidesznek elérni (hol késnek még mindig a reformok?) nem pedig marhaságokkal tömni a Zemberek fejét. Nem érdekel az sem hogy ez még nem kormányprogram csak ötlet - ne is ötleteljenek ilyesmiről. Végezzék a dolgukat, amire felhatalmazást kaptak.

csahos 2011.02.12. 22:28:44

Az adózóknak adnék plusz szavazatot!
Csak ők kevesen vannak, és még kitalálnák hogy kevesebbet akarnak adózni, meg ilyeneket.
Hát akkor mi lenne a kétharmad nem adózóval.

.mő. 2011.02.12. 22:29:14

@sárkányfő: úgy hallottam Európában, hogy a magánnyugdíjpénztárba nem volt kötelező belépni. Akkor meg úgy kell a sok lúzernek :DDD

.mő. 2011.02.12. 22:29:48

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ti viszont megvakultatok a nohától.

Erik Bálint 2011.02.12. 22:31:04

Jó a poszt. Beláthatatlan következményei lennének egy ilyen hülyeségnek. Meg gyakorlatilagi sem megvalósítható, észre kéne venni, hogy a gyerekek több mint 50%-a, ma már nem a vérszerinti apa anya családban nő fel, így még a gyerekseknél se lehetne igazságos a rendszer, nem is beszélve arról, akinek úgy hozza a sors hogy nem lehet gyereke, van a családban ilyen. Elég baj az neki, meg a férjének. Gyereket csinálni nem nagy érdem, rendesen nevelni az már más. De az meg nem számszerűsíthető hogy rendesen neveli-e a gyereket az ipse, vagy csak a köv generáció "rokkantnyugdíjasáért" kapja az extra voksot.
A kívánt rendszert kell a társadalomhoz igazítnai nem a társadalmat a kívánt rendszerhez. Az sose működött.

.mő. 2011.02.12. 22:31:13

@fidesz friend: ha még a féjszbukhoz is idióta vagy, akkor minek lázítasz? :D

.mő. 2011.02.12. 22:32:25

@kvadrillio: ha majd a fetisisztáknak is lesz joguk, barátom.

.mő. 2011.02.12. 22:33:07

@kvadrillio: te oly okos vagy, hogy szinte sajnálom, hogy nem te vagy az egyetlen képviselő.

Szlalom 2011.02.12. 22:34:09

@egy derék katona: "Ahol "csak jön" a gyerek ott ritkán mennek el szavazni," - akkor mennek ha küldik őket.
És mennek, mert nem akarnak maguknak bajt. És meg lehet oldani hogy biztos jó helyre húzzák az X-et, hidd el. A szegény és kiszolgáltatott emberekkel a legkönnyebb visszaélni.

trocadero 2011.02.12. 22:34:12

@AvgDvl: 20-30 év múlva megtudod rá a választ.

.mő. 2011.02.12. 22:34:40

@delejes: igen. Sajnálatos ugyan, de másodrendűek vagytok a sokgyerekesekhez képest. Analógia: a hollóknak sincs szavazati joguk, mert ők is másodrendűek.

Tita nick 2011.02.12. 22:35:16

Annyi a fasz liberális, mint égen a csillag. Kéne egy fekete lyuk ide! Beszippantaná őket, mint szippantós autó a kakit.

.mő. 2011.02.12. 22:35:37

@Goompah: páran azért nem. Egyedül én.

.mő. 2011.02.12. 22:36:31

@Tita nick: ez már megtörtént áprilisban! Most a szippantós autó mélyéből üvöltöznek, még így is fülrepesztően.

.mő. 2011.02.12. 22:37:49

@KG2000: godolj inkább Ratkó elvtársnőre. Kevered a poltikai irányzatokat. Amúgy: hány gyereked is van?? :DDD

Tita nick 2011.02.12. 22:39:16

@.mő.: Nyakig kakiban :-))))))

Tita nick 2011.02.12. 22:40:30

Azért kifogásolod a sokgyerekesek plusz szavazatait, mert buzi-e vagy?

Seregbontó 2011.02.12. 22:43:59

@Szlalom: Igazad van.

Ez ellen találták ki a szabályozást és az ellenőrzést. Amit leírsz, kétségtelenül megtörténik manapság (minden választáson lehet hallani ilyesmiről), de tömeges jelenségnek nem nevezhető. Pláne, hogy a pártok árgus szemmel figyelik, fel tudják e jelenteni egymást választási csalásért.

.mő. 2011.02.12. 22:44:35

@AvgDvl: azért te tartsd el, mert a törvény kiveri belőled, ha agyilag nem vagy képes felfogni.

sofalwy 2011.02.12. 22:45:39

Szerintem annak is plusz szavazati lehetőséget kellene adni, aki futballbolond, továbbá annak, aki a jogi egyetemen csak azt tanulta meg, hogy a jog azt jelenti, amit ő akar (a többi óráról nyilván hiányzott), továbbá a kétharmad alapján az arra szavazóknak is több szavazatot kellene adni, mert végül is nekik lett igazuk, (nyilván ezek listázásában Kubatov maestro majd segít) ugyanakkor el kellene vonni a szavazati jogot azoktól, akik tévesen ítélték meg, hogy ki az igaz ember, ...nehogy megint tévedésbe essenek szegények!

Szerintem egyszerűsíteni kellene a magyar választási törvényt, ami egy szóból állna: "einstand". A végrehajtási utasítása meg annyi lenne, hogy ez a kétharmados felhatalmazás prolongálása - és örökké tart. (Legalábbis amíg az emberiség megmarad, bár ki tudja...) Ha ezt megtennék, nem kényszerülnének több ilyen szánalmas simlire.

Igazán csak azt nem tudom, hogy miért kell ilyen plusz jogokat adni, ha egyszer az igaz embereknek nem kellene igazán félniük attól, hogy a megelégedett kétharmaduk elpártol tőlük?!?!?! Vagy látnak erre lehetőséget és ezért kell a külhoniaktól remélt - bár egyáltalán nem biztos - szavazatok mellé még újabbakat költeni???

.mő. 2011.02.12. 22:47:20

@Szlalom: "ebben az ügyben külföldön is, például Németországban, komoly szakmai, tudományos és politikai vita zajlik"- mi az, Németország megint náci???

.mő. 2011.02.12. 22:48:02

@sofalwy: kábé oly vicces vagy, mint föld s péter et.

Lumieres 2011.02.12. 22:48:44

Nem lenne egyszerűbb egyszerűen elvenni a szavazati jogot a gyermektelenektől?
Egy ilyen fasiszta rezsimben, mint a magyar ennek örülne csak a rezsimet támogatók igazán...
Olyanoknak kell megadni a szavazati jogot, akik nem itt élnek, akik meg itt élnek azoktól el kell venni ha nem csinált legalább 3 gyereket.
Ezt a szart meg lehet csinálni itthon. És senki se fog szólni egy szót se... Vagy ha szól illetve ellenvéleménye van akkor Hazaáruló!
Le ezzel a fasiszta rezsimmel!!!

sofalwy 2011.02.12. 22:49:26

@.mő.: nem viccnek szántam, ez elkeserítő inkább.

Tita nick 2011.02.12. 22:49:55

@Lumieres: Komolytalan... pakolj húzzá el

lucc.gizi 2011.02.12. 22:52:36

Remek ötlet, gratulálok nari-droidok!

Támogassuk csak, h. a társadalom "értékteremtő" része minél több szavazatot kapjon!

Adjuk oda pluszba azt a 6-8 szavazatot kedves Kolompár Apukának (gyermekei: Dzsenifer, Rómeó, Winettú, Dzsoki, Szintia, Merszédesz....) után, nem baj, ha írni sem tud, elég lesz a XXX.

Ne merjen senki rasszistának hívni, mert nem vagyok, csak realista!

Kinek van ma Mo-on sok-sok gyereke? Jelzem, elvétve a dolgozó, tisztességes, odafigyelő rétegnek.
Ezek meghülyültek, vazz.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2011.02.12. 22:54:34

@Lumieres: Te még itthon élsz, vagy már kimentél Brüsszelbe Cohn-Bendit fenekét nyalni?

Lumieres 2011.02.12. 22:57:19

http://video.xfree.hu/?n=cipello|c92bd1dbbd9c6f8f0b0770676202075d

Lumieres 2011.02.12. 22:58:33

@Tita nick: Szerintem te fogsz pakolni! Láttad Mubarakota tévében? Ha elúz a rezsim te is elkussolsz!

Lumieres 2011.02.12. 22:59:46

@szabadságot: Húzzál bele. 14 gyerek a terv...Ezt a disznóknak is megmondták?

.mő. 2011.02.12. 23:00:17

@Lumieres: hol olvastad? A Washington Postban vagy a FAZ-ban?

:DD

.mő. 2011.02.12. 23:01:18

@lucc.gizi: az, ha ti cigányooztok, az egyáltalán nem rasszizmus, ugye jól tudom?

trocadero 2011.02.12. 23:02:32

@lucc.gizi: "Kinek van ma Mo-on sok-sok gyereke? Jelzem, elvétve a dolgozó, tisztességes, odafigyelő rétegnek." talán pont ezért kap most nagyobb hangsúlyt a gyerekek után járó adókedvezmény, mint az alanyi jogon járó kedvezmény.

lucc.gizi 2011.02.12. 23:03:17

@lucc.gizi:
sőt, továbbgondoltam:

legyen nyilvános megkövezés a 30-on túli szingli nőknek, mert eleddig nem szültek (lehetőleg hívő, anyaméhben már fideszes szellemiségű) jövőbeni adófizetőt.

Sőt, Tömjén-semjén majd biológiai segítséget is felajánl talán, h. a jövő nemzedéke is rájuk szavazzon.

Faszkalapok.

Tita nick 2011.02.12. 23:03:34

@Lumieres: Kötelező egy náci országban élned a diktatúrában? nem. Sicc!

Lumieres 2011.02.12. 23:04:58

@Tita nick: Nem kötelező. Ezert fogjuk megdönteni. Nemzetközi segítséggel. Ahogy Mubarakot is elzavarta a nép.

Tita nick 2011.02.12. 23:06:46

@Lumieres: Cohn Bendit sliccét ajánlom. Nekünk marad ez a bú barakk, de a miénk. Hidd el nélkületek kurva jó lenne itt. Szólj a haverjaidnak, oszt pápá.

lucc.gizi 2011.02.12. 23:07:23

@.mő.: Nézd, tudom, hogy nem "PC", én valóban alapjában nem vagyok rasszista, de nézzünk már szembe a ténnyel: igen is a roma lakosság létszáma nő folyamatosan, és ne legyünk már álszentek: a nagy részük nem dolgozik, így nem adózik, ellenben kurva sok pénzbe kerülnek az adófizetőknek. Tudom, h. nem "szép" amit leírtam, ellenben igaznak tűnik. Tehát engem igenis felháborít, h. Lákátoséknak legyen jó sok szavazati joga, nem pedig a sok adót befizető, tanult, 1-2 gyerekes, vagy szingli nőknek, családoknak.

Lumieres 2011.02.12. 23:07:30

@lucc.gizi: Orbánnak sok gyereke van. Magára szabta az adórenc'ert...

Tita nick 2011.02.12. 23:08:35

@Lumieres: Nemzetközi segítséggel?,?? Mubarakot nem nemzetközi segítséggel zavarták el, s ha jól tudom, kevesen vagytok ti kicsi csíra.

Vagy az oroszokra gondoltál? Észak Koreára? Kubára? Kínára? Vietnamra? Vagy Izraelre?

Lumieres 2011.02.12. 23:09:38

@Tita nick: Veletek fogjuk kezdeni a "rendrakást".. minden leírt betűd rögzítve van. Egyszer fizetni fogsz mindenért!

Tita nick 2011.02.12. 23:10:23

@Lumieres: Kicsi csíra. Gyere! Cupp.

Tita nick 2011.02.12. 23:11:47

@Lumieres: Orvos kell? Ajánlhatok egy pszichológust? Vagy szexuális problémáid vannak? Lux Elvira!

sofalwy 2011.02.12. 23:12:24

@Tita nick: Az ért az idióta Cohn Bendit és az ilyen ostoba szavazatlopó próbálkozásokat bírálók között lehet némi különbség. Hogy egy ilyen elrugaszkodott ötletet nem fogad el valaki, az még nem jelenti, hogy azonos platformon lenne egy soha nem dolgozó politikai szélhámossal.

Lumieres 2011.02.12. 23:12:26

@Tita nick: Nem jól tudod. Előre meg volt szervezve. Mubarak rajta volt a "listán"... Orbán is rajta van... El van döntve a bukása. Ugyanúgy fogják megdönteni ahogy az üreg MÚ-t Pedig a világ leggazdagabb embere volt. Már itthon is csomagolnak az oligarchák és rezsimet kiszolgáló szervilis szolgák. .

Rwindx 2011.02.12. 23:12:55

@Szlalom: Igen. És? Ha Szájer óhajt valamit az akkor már kész tény? Furcsa lenne...

Tita nick 2011.02.12. 23:14:16

@Lumieres: Azt hiszem inkább pszichiáter kell ide koma.

Lumieres 2011.02.12. 23:14:55

@sofalwy: Én inkább azt kérdezem mit csinált Orbán jan. 25.-én Cairóban?

Tita nick 2011.02.12. 23:15:41

@sofalwy: Csak próbáltam neki ötletet adni, hol keressen kielégülést, ha már ennyire el van nyomva.

Tita nick 2011.02.12. 23:16:42

@Lumieres: Megnézte Amenhotep sírját, felmászott a Piramisra, körülnézett, oszt hazajött.

desw 2011.02.12. 23:16:59

@egy derék katona:

Biztos vagy benne, hogy akkora gond a népességfogyás? Biztos vagy benne, hogy a mennyiséggel van gond és nem a minőséggel?

Meggyőződésem, hogy ha csak 8 millió állampolgár lenne, és az a 2 millió az eltartottak (kamu rokkantak, korhatár alatti nyugdíjasok, felesleges állami alkalmazottak, segélyesek, kamu minimálbéresek, ...) közül "tünne" el, semmi gond nem lenne ebben a nyomorult országban. Simán fenntartható lenne a nyugdíjrendszer, az eü, az oktatás, minden.

"Ha a Fidesz meg meri lépni ezt (és megfelelően szabályozza) akkor ez lehetőséget fog biztosítani arra, hogy a közeljövőben ne lehessen a családosoknak komoly hátrány okozó törvényeket elfogadni és ezáltal elősegíteni, hogy még kevesebb gyerek szülessen."

Ne nevettess! Én megígérek neked mindent (több, szebb, ingyenes ovi, iskola, oktatás, ...), csak szavazz rám. Aztán meg bocs, nincs pénz.

Mi történne akkor, ha egy családban páratlan számú gyerkőc van, és anyu mszp-s, apu fideszes??

Szóval jó nagy baromság ez a szavazati jog a gyerek után dolog.

Én első körben kizárólag az érdemi adófizetőknek adnék szavazati jogot, a többi egyelőre "pihen". Később jöhetnek a korbetöltött nyugdíjasok és az állami alkalmazottak.

Lumieres 2011.02.12. 23:17:11

@Tita nick: Megyek! de te már akkor régen kussolsz már mire odaérek.

Tita nick 2011.02.12. 23:19:44

@Lumieres: Lumiere...fényképezés....fény.....? Sötét!

mediacapic 2011.02.12. 23:20:21

Aki gyermektelen fizeti adojabol a gyerekesek kiadasait is!

.mő. 2011.02.12. 23:20:38

@lucc.gizi: említett Lákátos el se jár szavazni. Sosem szavazott világéletében.

sofalwy 2011.02.12. 23:20:57

@Tita nick: Nem tudom, hogy ezekkel a sértegetésekkel mennyit megy előre a téma. Jobb lenne, ha határon belül meg lehetne tárgyalni az ilyen felvetéseket - lehetőleg tárgyszerűen. Ha kivesszük a fenti szövegekből az indulatos részeket, akkor talán felfedezel néhány felvetést, amit érdemes átgondolni ezzel a rémes ötlettel kapcsolatban. A magam részéről inkább annak örülnék, ha mindenkinek megmaradna az egy szavazati joga és esetleg megpróbálnának stabil körülményeket teremteni egy normál középosztálybeli élethez. Hátha akkor a stabilitást választaná egy ilyen mezei állampolgár. Ez szerinted nem lenne járható út?

Tita nick 2011.02.12. 23:21:20

@Lumieres: :-))))))))))))))) Ki is a fasiszta koma?

Lumieres 2011.02.12. 23:21:45

@Tita nick: Most még nagy a pofád. A Mubarakpártiaknak is nagy volt. Most kussol mindegyik.. Igy megy ez. Orbánnal együtt fog elkussolni te is... Aztán majd imádkozol, hogy ne találjanak meg azért a tevékenységedért amit itt műveltél. Figyelnek minket..... Olvasnak minket... Lehet hogy megbocsájtanak de NEM FELEJTENEK.

.mő. 2011.02.12. 23:22:59

@Lumieres: hát nagyon megijed itt mindenki tőled, a szólásszabadság gyurcsányista oszlopától... :DD

Lumieres 2011.02.12. 23:23:12

@Tita nick: Te! Kiszolgálod az elnyomó rezsimet. A ilyenekkel senki sem lesz kegyes...

nemstatikus 2011.02.12. 23:24:07

Elkeserít, hogy ilyen fontos kérdésben mennyire komolytalan kommentek születnek.
Véleményem az, hogy vissza kell térni azokhoz az időkhöz és ideákhoz, amikor a pénz még nem rontotta meg az erkölcsöt, a közösségi lét mindenek előtti volta nem lehetett kérdéses. Ezekben az időkben és kultúrákban mindenki számára egyértelmű és elfogadott nézet, evidencia volt, hogy jól kormányozni csak kellő tapasztalattal, bölcsességgel lehet és kell. (Itt most ne kössünk bele, hogy a tapasztalat és bölcsesség milyen módon konvergál!) Az öregek tanácsa még ma is létező formáció egyes népcsoportoknál. Ki tagadná, hogy ez a kiválasztódott (természetes körülmények között természetesen) közösség családja, törzse, népe számára a legjobb döntéseket próbálná meghozni? Ha ezt elfogadjuk, már csak azon kellene gondolkodnunk, mi legyen az alsó korhatár. 60 esetleg 70 év?
Álláspontomat szeretném egy konkrét példával is alátámasztani. Ugyan nem kor szerinti a kiválasztás, de óriási szerepet kap egy cirka 2000 éves állam (ez azért már bizonyít valamit) irányításában. Ott sem ministráns fiúcskák mondják ki a tutit.

Tita nick 2011.02.12. 23:24:08

@sofalwy: Ez is járható, az is járható. Véleményem szerint, akik sok gyereket nevelnek, azok tartják fenn a nemzetet, mármint népesedés szempontjából. Nomármost az se lenne rossz ötlet, hogy a befizetett adó mértékében lenne plusz szavazat.

Tita nick 2011.02.12. 23:25:20

@Lumieres: Igen, ötvenes évek, nagy fekete autó, Anrássy 60. Szívesen lennél hóhér, mi?

Tita nick 2011.02.12. 23:26:00

@Lumieres: Na most pici pofi, nagy száj befog.

Linusblabla 2011.02.12. 23:26:04

@croatico: csak röviden és gyorsan: a jó kurva édesanyád.

MissMarple 2011.02.12. 23:26:14

Van egy ismerős család. Hárman élnek együtt, 2 pasi 1 csaj. Van 2 gyerekük. Egyik az egyik pasitól, másik a másik pasitól. A lány nicsen összeházasodva egyik fiúval sem. Kíváncsi lennék, náluk hogy alakulna a plusz szavazat.

.mő. 2011.02.12. 23:26:14

@Lumieres: te mit csináltál 2006-ban? Szemeket lőttél? vagy csak tapsikoltál hozzá?! :D

Lumieres 2011.02.12. 23:28:21

@Tita nick: Te fogod befogni... Magadtól... Ha elhúz a rezsim te mész vele... Ne lesz ilyen nagy a pofád pár hét múlva...

.mő. 2011.02.12. 23:28:21

@Linusblabla: azért arra vigyázz, hogy stílusod alapján ne gondoljunk szocialistának.

.mő. 2011.02.12. 23:29:17

@Lumieres: az elvtársaid 30 éves rémuralmat vizionálnak, tökfejű rancsburggal az élen. Te meg heteket? :DD

Tita nick 2011.02.12. 23:29:56

@Lumieres: Még ma gyere, mert liberálist akarok vacsorázni. Üdv: Dr. Hannibal Lecter

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2011.02.12. 23:30:43

Az a lényeg, hogy jó irányba mennek a dolgok.

sofalwy 2011.02.12. 23:31:34

@Tita nick: A befizetett adó kérdése is nagy problémákat hordoz. Mondjuk a leggazdagabb magyarok között talán van jó néhány "olajozott" körülmények között megtollasodott honfitársunk. Egyáltalán, ha megnézed, hogy a leggazdagabb réteg jelentős részben nem gazdasági teljesítmény alapján a leggazdagabb, akkor mondjuk a múltból átmentett pozíciók nagyobb esélyt kapnának.

Az országban nagy a szakadék a "túlgazdagok" és az átlagos, szegényesen élő középrétegek között. Ha az adó, és annak mértéke jelentene választójogi pluszt, akkor igencsak torz eredmény születne.

Egyébként kerülgeti a fórum azt, hogy az élősdi rétegeket hogyan kellene kizárni. Hát ez nem egyszerű történet, mert a jogvédő üzletek nagyrészt rájuk alapoznak. Tisztelet a kivételeknek.

Tita nick 2011.02.12. 23:32:06

@Lumieres: nol.hu

Oda írogass, az a te szinted. Meg a bánya.

Lumieres 2011.02.12. 23:32:27

@.mő.: Fogalmad sincs róla ki vagyunk. Csak nyomjad a propagandadumát. Kommunistázzál, zsidózzál és cigányozál tovább. Minden hozzászólást rögzítünk. És mindenért fizetni fogsz!!!!

.mő. 2011.02.12. 23:32:39

@LEG X: csak vészes lassúsággal...
:(

nemstatikus 2011.02.12. 23:33:41

Ahogyan ezen a blogon is tapasztalhatjuk, a mai 70 év alattiak jelentős része alkalmatlan arra, hogy ész érvek alapján, felelősen döntsenek az ország sorsáról. Ezért javaslom, hogy az általános szavazójogot bizonytalan időre függesszék fel, és az ország irányítása kerüljön az öregek tanácsa kezébe.

Tita nick 2011.02.12. 23:34:01

@sofalwy: Egyszerű. Le kéne tenni egy állampolgári vizsgát, ahol alapvető történelmi, politikai, gazdasági ismeretekről kérdeznének. A tudatlan proli és a cigók túlnyomó többsége tuti nem szavazna.

.mő. 2011.02.12. 23:34:06

@Lumieres: én is? :)
Hun zsidóztam, pirinyó rasszistám?

Most hiába rettegtek? Mégis ti fogtok leszámolni velünk és nem mi veletek? :DDD

Kár, már vettem is egy halefet. Dobhatom ki a kukába.

Lumieres 2011.02.12. 23:34:35

@Tita nick: Látom ideges vagy. VAN rá okod. Csak írjál szorgalmasan...

lucc.gizi 2011.02.12. 23:36:08

@.mő.: Nem a lóxaszt! Nézd meg Tiszavasvárit! Kire szavazott említett Lákátos Romeó és a környező falvak? Jobbikra.....csak nem kaptak érte családonként kb. 500 forintdollárt?

Tita nick 2011.02.12. 23:36:10

@Lumieres: Egyeztesd már az alanyt az állítmánnyal, figyelj a többes számra, stb.

.mő. 2011.02.12. 23:36:34

@Lumieres: ma doktoroztál már? Elgurult-e a vitapartnered gyógyszere? Kimenős-e az ápolónője? Kár-e, hogy bezárták az OPNI-t? Csak segíteni akarok, ezek jönnek a libsibolsi eszköztárban...

.mő. 2011.02.12. 23:37:03

@Tita nick: teljesen ki van borulva a mandrókám...

Lumieres 2011.02.12. 23:37:14

@.mő.: Mi már nem rettegünk... Te fogsz nemsokára. Én már szabad ember vagyok.. Neked meg gyűlik a neved mellett a koponya....

.mő. 2011.02.12. 23:38:18

@lucc.gizi: bumm, ez után gyerekenként 500-at kapnak, sajnálod tőlük?

Milyen rendes ez az Orbán, szántszándékkal az ellenfeleinek akar több szavazatot (Jobbik)!

Tita nick 2011.02.12. 23:38:42

@.mő.: :-)))))

Neked meg gyűlik a neved mellett a koponya....

Ilyen szar vagy a honfoglalón? :-))))))

.mő. 2011.02.12. 23:39:27

@Lumieres: igen? :D Pajtás, te abból élsz, amiből 90 éve: fenyegetődzöl, mint a kommunisták szoktak, akkor is, amikor már lenyomtunk benneteket a kloákán.

Lumieres 2011.02.12. 23:39:33

@Tita nick: Majd utólag kiigazítom a vádiratban.. Csak megjelöltelek a hozzászólásommal.

Tita nick 2011.02.12. 23:40:25

@Lumieres: Te már szabad ember vagy? Mikor szabadultál? :-))))) Szar lehetett bent a Lipóton. Kár, hogy bezárták. Hiányzik nagyon? Látom hiányzik. Nekünk is, hogy nincs helyed. Sajnállak.

Lumieres 2011.02.12. 23:40:38

@.mő.: Nem fenyegetés. Ígéret!!!

.mő. 2011.02.12. 23:40:49

@Lumieres: azzal a sárgás, büdös löttyel? Azzal csak szeretnél. Ahhoz túl szoros a prosztatád, haver.

sofalwy 2011.02.12. 23:40:54

@Tita nick: Nem hiszek abban, hogy a szavazati jogba történő bármiféle beavatkozás jót szülne. Az általad említett nehezen kezelhető rétegek nagy részben csak a választás legkétesebb szakaszában, az ajánlócédula gyűjtésben vesznek részt, amikor is eladják cetlijüket.
Nagy kérdés az is, hogy kit nevezel prolinak? A vidéken valaha mezőgazdaságból élt emberek zöme szegényként él, akár "prolinak" is nevezhetnénk kitágítva a régen a munkásosztályra használt terminológiát. Azért pl őket nem zárnám ki.
Szerintem csak a 18 év fölötti minden magyar állampolgárnak járó egységes szavazati jog értelmes - leszámítva mondjuk azokat, akiket a közügyektől eltiltottak.

Lumieres 2011.02.12. 23:41:14

@Tita nick: Onnan szabadultam ahová Te fogsz kerülni.

.mő. 2011.02.12. 23:41:40

@Lumieres: a 168 Órán mennyire szeretnek? Odavalósinak tűnsz.

.mő. 2011.02.12. 23:42:15

@Lumieres: annyi igaz ebből, hogy börtöntöltelék vagy.

Tita nick 2011.02.12. 23:42:24

@Lumieres: Menj el egy kurvához, szopasd le magad, megkönnyebbülsz, elalszol, még mese se kell. Jóccakát.

.mő. 2011.02.12. 23:44:15

@Lumieres: nem úgy tűnsz, köcsi, mint aki ébren van.

Tita nick 2011.02.12. 23:45:20

@sofalwy: Szívesen cserélnék eszmét veled, de inkább nézek valami filmet, mert elegem volt mára a kommentelésből Lumiere elvtárs hathatós hozzáállása miatt. Jó éjt, szia!

Tita nick 2011.02.12. 23:46:36

@.mő.: Neked is jó éjszakát!

Hagyd a sterencsétlent, még öngyilokot kísérel meg.

sofalwy 2011.02.12. 23:47:05

Sajnálom, Jó éjt!

desw 2011.02.12. 23:47:16

@sofalwy:
"A befizetett adó kérdése is nagy problémákat hordoz. Mondjuk a leggazdagabb magyarok között talán van jó néhány "olajozott" körülmények között megtollasodott honfitársunk. Egyáltalán, ha megnézed, hogy a leggazdagabb réteg jelentős részben nem gazdasági teljesítmény alapján a leggazdagabb, akkor mondjuk a múltból átmentett pozíciók nagyobb esélyt kapnának. "

Ebből a szempontból szerintem lényegtelen, hogy kemény munkával szerezte a millióit, vagy könnyed lepzseléssel. A lényeg az, hogy adót fizet, tehát részt vesz a ország építésében.

Nem feltétlenül kell több szavazati jog egy több adót fizető állampolgárnak, de akik nem fizetnek érdemben adót, azoktól első körben elvenném, az biztos.

nemstatikus 2011.02.12. 23:48:25

Ezen a blogon a sok pisis olyan hangerővel hisztizik, hogy képtelenség normális eszmecserét folytatni. Hol vannak ezeknek a szüleik, hogy ágyba dugja öket ilyen késői órában. Azoktól is el kellene venni mindtől a szavazati jogot. Majd ha emberséget tanul, meg emberségre neveli a taknyos kölykét akkor jelentkezzen ismét a jogaiért!

Lajos bacsi 2011.02.12. 23:49:16

@Tita nick: Egy rendes kocsmában a fogaidat szednéd már össze a padlóról, te tahó.

.mő. 2011.02.12. 23:49:39

@Tita nick: igaz. Nem venném a lelkemre, ha holnap eggyel több cellában kellene valakit leakasztani a plafonról...

.mő. 2011.02.12. 23:50:30

@Lajos bacsi: irigykedsz? Neked már nincsenek? Kigyakta az a piszok Orbán? :DDD

Lumieres 2011.02.12. 23:52:59

@Tita nick: Ez jár a fejedben? Nem csodálkozom. Olyat kaptok pár héten belül, hogy öröm lesz nézni.Irán után Magyarország jön. Figyeld a híreket...(ne a magyar királyi propagandatévét, hanem a CNN-t) és ha meghallod, hogy Iránban győzött a forradalom, akkor kezdhetsz pakolni... De nem lesz hová menned...

nemstatikus 2011.02.12. 23:55:08

Szavazati joga annak lehessen, aki már le tett valamit az asztalra! Az, hogy most 30 évesen valaki adót fizet vagy gyereket nemz nem garancia a holnapra. Itt egyetlen biztos pont létezik. Ha valaki ledolgozta tisztességgel a nyugdíjba vonuláshoz szükséges időt. Az teljesített. Jogos a helye az öregek tanácsában.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.02.12. 23:56:40

"A valóság: az általános, titkos és egyenlő választójog a francia forradalom óta alapelve a demokráciának. Olyan alapelv, amelyet a nyugati kultúrkörben legkésőbb azóta senki nem kérdőjelez meg, hogy végre Svájcban is szavazati jogot kaptak a nők. Mindhárom jelző fontos, mindegyiknek érvényesülnie kell."

Azért valami iskolába elmehet tanulni, ha már megmondani akar.

Lumieres 2011.02.12. 23:57:09

@nemstatikus: Csak nyugdíja nem lesz szerencsétlenek.. Azt most költi el a kormány.

turwall 2011.02.12. 23:58:21

@Vitez Belizar: "...a gyerekeseket támogatja, akár ilyen eszközökkel is..."
Hogy kit támogat???
Hány darab kenyérrel jut több a nem tudom hány gyereke szájába annak, aki több szavazati joghoz jut?
Egy darabbal sem!
Magát támogatja, mert biztos benne, hogy a szegény nyomorultat jól behülyítette és az rá fog voksolni.

Sebajj Tóbiás 2011.02.12. 23:59:40

@desw: "de akik nem fizetnek érdemben adót, azoktól első körben elvenném, az biztos."

Érdekes világ lenne! :-)) A fidesz most akar többlet szavazatot adni a gyerekeseknek akik jelentős adókedvezményt is kapnak. Így nem fizetnek adót, tehát nem szavazhatnának.

Azt az apróságot pedig mindenki elfelejti, hogy nem a szavazócédulák száma dönti el a választásokat, hanem az érvényesen leadott szavazatok százalékos megosztása. Mindegy, hogy 10 szavazatból kap meg x párt 60%-ot y meg 40-et vagy 100-ból.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:00:36

@.mő.:
Te még a nevedet is elírtad: nem mő, hanem mú.

nemstatikus 2011.02.13. 00:00:39

A sok nagypofájú azt mantrázza, hogy majd az ő gyereke (gyerekei) fogják működtetni ezt az országot. Csakhogy a mai munkanélküliek, naplopók, mihaszna börtöntöltelékek szülei is ezt hitték valamikor. Az állam górja a pénzt a családosoknak szívlapáttal, miközben jelentős részük nem hogy hasznot nem fog hajtani, de még élősködni is fog a társadalom becsületes tagjain.

desw 2011.02.13. 00:02:49

@nemstatikus:

Egy 70 éves embernek tekintélyt érdemlő élettapasztalata lehet, de azért kevésbé fogékony az új megoldások iránt. Egy öreg prof. a régi és elavult technikával műt, mert az újat nem ismeri és már nincs kedve megtanulni.

Viszont 50 éves kor alatt én sem engednék senkit a politika közelébe.

nemstatikus 2011.02.13. 00:03:05

@Lumieres:
Az öregek tanácsa... az Öregek Tanácsa majd úgy határoz, hogy felemelik 60 százalékra a hozzájárulást (visszamenőleg is) és akkor lesz pénz a nyugdíjakra.

Lumieres 2011.02.13. 00:04:46

Na úgy látom Algéria s alakul... CSAK NÉZZÉTEk!!

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:04:56

@nemstatikus: Igen, felette érdekes, hogy mi köze a népszaporulatnak a szavazati joghoz.

Mondjuk, semmi, tisztességes ember meg úgysem szavaz a gyereke helyett is.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:06:03

@Lumieres: marhaelkülönítő, igen.:-)

nemstatikus 2011.02.13. 00:06:56

@desw:
Nincs ellentmondás. 70 év tapasztalata arra is megtanította az Öregek Tanácsa tagjait, hogy hallgassák meg a fiatalabbak véleményét is mielőtt döntenek egy kérdésben. Az öregek tanács nem csupán tapasztalt, de bölcs is.
Örülök, hogy végre valaki érdemben is véleményt mondott felvetésemmel kapcsolatban. :)

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:07:00

@Lumieres: Marhaelkülönítő, az az, bizony:-)

desw 2011.02.13. 00:08:41

@Sebajj Tóbiás:

"A fidesz most akar többlet szavazatot adni a gyerekeseknek akik jelentős adókedvezményt is kapnak. Így nem fizetnek adót, tehát nem szavazhatnának."

Szerintem igencsak vastag adókedvezményt kaptak a több gyereket nevelők. Ekkora mértékű kedvezménnyel nem értek egyet.

"Azt az apróságot pedig mindenki elfelejti, hogy nem a szavazócédulák száma dönti el a választásokat, hanem az érvényesen leadott szavazatok százalékos megosztása. Mindegy, hogy 10 szavazatból kap meg x párt 60%-ot y meg 40-et vagy 100-ból."

Első körben a 2 millió érdemi adófizető kapna csak szavazati jogot.

nemstatikus 2011.02.13. 00:11:21

@Lajos bacsi:
A népszaporulatnak van köze a szavazati joghoz. Évezredes tapasztalatok átadásával az öregek tanácsa mindég tudta, hogyan szabályozza a család, törzs, nemzetség szaporulatát. Csökkentse vagy növelje a populációt. Erre egy vérbőségben szenvedő nyikhaj képtelen. Ezért is venném el tőle a szavazati jogot.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:13:13

@nemstatikus: És ha ledobnánk a Taigetoszról a politikai populáció néhény jelesebb tagját, Mi, a Gerúzia?

nemstatikus 2011.02.13. 00:16:01

@Lajos bacsi:
Ebben is vannak már történelmi előzmények. Az Öregek Tanácsa (innentől ÖT) ezt is bölcsen megfontolná. A fiatalok ezen is csak hajba kapnának. Ezért is kell 70 év alatt elvenni a szavazati jogot.

Sebajj Tóbiás 2011.02.13. 00:18:33

@desw: "Szerintem igencsak vastag adókedvezményt kaptak a több gyereket nevelők. Ekkora mértékű kedvezménnyel nem értek egyet.

Őszinte legyek? Én pedig semmilyen kedvezményt nem adnék senkinek. Mindenki oldja meg a saját problémáját ahogy tudja. Vállaljon úgy gyereket, hitelt, stb., hogy ne legyen senkire rászorulva. Ha pedig többet akar akkor tanuljon, képezze magát, hogy jobban keressen.

A szavazók száma pedig továbbra is mellékes, mindegy, hogy 2 millió vagy 20 millió.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:18:57

@nemstatikus: Nem is értem, hogy az ősember hogy volt meg szavazati jog nélkül?:-)

gitáros 2011.02.13. 00:20:07

@Lumieres:
nyugodj már le, te grafomán barom.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:20:53

@Sebajj Tóbiás: Ez jó, van egy 26 éves, 8 nyelven perfekt ismerősöm, tanult, képezte magát, állást keres fél éve.

Körülmények, lakóhelyek, miegymás.

billy reed 2011.02.13. 00:21:27

@Tita nick: "Menj el egy kurvához, szopasd le magad, megkönnyebbülsz, elalszol, még mese se kell. Jóccakát."

Ezt írtad te, és még neked van pofád bárkit is kioktatni?
Kb. 15 éves lehetsz, vagy ha több, akkor az oktatás/nevelés nem tudott megmenteni.
Szerintem olvass könyvet a kommentelés helyett. Itt egy cím: Görög Ibolya: Protokoll az életem.
A helyes viselkedésről szól.
Nomen est omen, "koma" /ez is tőled/.
Te is úgy süllyedsz majd el, mint az álneved. Gyorsan.
Csak rád senki sem fog emlékezni.
Ostoba, műveletlen bunkó vagy.
Koma.

nemstatikus 2011.02.13. 00:21:58

@Lajos bacsi:
Egyszerűen nem volt rá szüksége, mert a jelenlegi rendszernél működőképesebb regnált, az ÖT.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:24:04

@nemstatikus: Ez mindenre adható válasz?:-)

desw 2011.02.13. 00:24:23

@nemstatikus:

Értem, de miként tudna dönteni az Öregek Tanácsa olyan kérdésekben, amihez semennyire sem ért? Apám 65 éves, informatikai analfabéta. Szinte szent igazságnak fogad el mindent, amit én mondok, pedig nyilvánvalóan könnyedén félre is tudnám vezetni.

Ezer évvel ezelőtt az idősek mindent tudtak (vadászat, tűzgyújtás, gyógyítás, ...), ami az életbenmaradáshoz és a teljes élethez szükséges volt. Mostanában sokkal gyorsabban fejlődik a világ. Néhány év alatt olyan gyökeres változások történhetnek (szgép, mobiltelefon, internet), amiket egy idősebb ember nehezen tud feldolgozni.

nemstatikus 2011.02.13. 00:27:02

Én azt megértem, hogy a jelenlegi helyzetben kivitelezhetetlen, hogy a 70 év alattiaktól megvonják a szavazati jogot, és így a bölcs döntések helyett mindenfele csapkodás folyik csak, de azt azért el lehetne érni, hogy legalább 60 fölött 2, 70 fölött 3, 80 fölött meg 4 szavazati joga legyen valakinek. Mert tapasztalatból és bölcsességből nagy hiány mutatkozik manapság. És az a veszély is igen csekély, hogy valakivel elszaladjon a ló és 8-10 szavazattal rendelkezzen.

nemstatikus 2011.02.13. 00:28:19

@Lajos bacsi: "Ez mindenre adható válasz?:-) "
Mármint a működőképesség? Hát nem az a lényeg?

desw 2011.02.13. 00:28:34

@Sebajj Tóbiás:
"Őszinte legyek? Én pedig semmilyen kedvezményt nem adnék senkinek."

Egyetértünk!

Sebajj Tóbiás 2011.02.13. 00:29:32

@Lajos bacsi: Sajnos az van, hogy az illető tudására jelenleg nincs szükség. Vagy vállal valami tróger munkát, vagy tanul még plusz egy olyan szakmát amit el tud adni. Esetleg várhat a sült galambra vagy a segélyre.

Kandabula 2011.02.13. 00:31:07

@Lajos bacsi: igen. Tisztességes ember nem szavaz a gyermeke helyett. Akkor viszont?

Más: érdekes jövőkép: - Juli, ma Orbánért dugunk, holnap Gyurcsányért!
Juli: - Lehet más a dugás?

Megint más: - Doktor úr, csak azért kérem az abortuszt, mert bosszantani akarom a Semjént!

Még más: - Pistike, ha megint beszarsz, Orbánra (Gyurcsányra) fogok helyetted szavazni!

Végül: - Pistike, a Fidesz (MSZP) érdekében felszólítalak, hogy edd meg a spenótot!

Már látom, hogy az óvodákban is alakulnak a pártok és átpisilnek egymás kakaójába.

nocenz_Ura 2011.02.13. 00:31:56

@Johnny Tinenbalm: Ha a gyerek után járó plusz szavazat szerinted is hülye ötlet, akkor miért minősíted ballib hisztinek az ötlet bírálatát?

@Tita nick:, @Lumieres: Én nem moderálgatok, mert elvből a cenzúra ellen vagyok. A téma viszont komoly, szóval kéretik a személyeskedő hülyeségeket a kocsmának fenntartani.

nemstatikus 2011.02.13. 00:32:06

@desw: "Értem, de miként tudna dönteni az Öregek Tanácsa olyan kérdésekben, amihez semennyire sem ért?"
Álprobléma. Mint már mondottam, az ÖT bölcs. Sőt! Nagyon bölcs. Meghallgatnák a hozzáértő fiatalokat. Azok ütköztetnék álláspontjaikat, az ÖT pedig bölcsen döntene. A 30 éves 4 kiskorú lurkója napokig is verhetné egymás fejét a homokozó lapáttal, akkor sem lenne tőle okosabb.

desw 2011.02.13. 00:36:08

@Lajos bacsi:
"Ez jó, van egy 26 éves, 8 nyelven perfekt ismerősöm, tanult, képezte magát, állást keres fél éve."

Én a 3 diplomás "értelmiségieket" bírom. Sírnak, hogy ők nem azért tanultak ám hosszú évekig, hogy most a sarki kisboltban pénztárosok legyenek.

Ja, talán egy PIACKÉPES diploma vagy szakma kellett volna, nem 3 büfészak.

Sebajj Tóbiás 2011.02.13. 00:37:29

@nemstatikus: "legalább 60 fölött 2, 70 fölött 3, 80 fölött meg 4 szavazati joga legyen valakinek."

Ezzel meg az a baj, hogy 70 fölött csak 100 000 ember él az országban, 80 fölött meg csak 37 000.
Így hiába érne többet a szavazata, akkor is lazán leszavazná a többség.

nemstatikus 2011.02.13. 00:39:44

@desw:
26 éves, 8 nyelven perfekt túlképzett. Nyolcad ennyivel harmad bérrel alkalmaznák.
Megkezdődött a Hülyeség Kora.

desw 2011.02.13. 00:41:51

@nemstatikus:

A lobbisták lefizetik a hozzáértő fiatalokat, ők pedig beviszik az erdőbe az ÖT-t?

Szerintem a 70 év már picit sok, de 50 alatt senkit, az tuti.

nemstatikus 2011.02.13. 00:42:20

@Sebajj Tóbiás:
Lehet ezen finomítani. De szerintem ez nem probléma. 70 fölött az ember nem azért szavaz, hogy élből leszavazza a másikat, hanem, hogy hozzájáruljon egy bölcs döntéshez.

Lajos bacsi 2011.02.13. 00:42:39

@Sebajj Tóbiás: @nemstatikus: @desw: Engem sem zavarna az ő túlképzettsége, ha nem látnék elképesztően kontraszelektált mókusokat vezető állásokban-és itt nem a politikáról beszélek...

nemstatikus 2011.02.13. 00:46:57

@desw:
"A lobbisták lefizetik a hozzáértő fiatalokat..."
Természetesen ennek van reális veszélye. Sajnos az ÖT már régen nem gyakorolhatta feladatát. De ez az erdőbe vivés is csak gyarapítaná a tapasztalataikat. Legközelebb átlátnának a szitán. Az erdőbevivő esetében meg bölcsen döntenének. Pl. hogy mennyire magas hegyre kellene felvinni.

desw 2011.02.13. 00:47:04

@nemstatikus:
"70 fölött az ember nem azért szavaz, hogy élből leszavazza a másikat, hanem, hogy hozzájáruljon egy bölcs döntéshez. "

Hááát. Mondhatja azt is, hogy tojik ő már mindenre, csak az utolsó pár évét szeretné élvezni. így arra fog szavazni, aki többet ígér neki, nem?

Sebajj Tóbiás 2011.02.13. 00:47:36

@Lajos bacsi: A vezető (kis- és közép vezető) állásokban legtöbb esetben nem a tudás számít, hanem az, hogy ki tudja-e hajtani a normát a melósból.

Sebajj Tóbiás 2011.02.13. 00:50:20

@nemstatikus: A mai 70 felettieket már szerintem békén kellene hagyni. A mai rohanó életet már úgysem nagyon értik, tisztelet a kivételnek.

nemstatikus 2011.02.13. 00:50:24

@Lajos bacsi:
Egyszerűen, bizonyos területeken (vagy már valamennyin) nincs szükség képzett, okos emberekre. Irányíthatókra, zsarolhatókra van szükség. "Mivé lenne hitünk tudatlanság és félelem nélkül?" (A rózsa neve)

desw 2011.02.13. 00:51:07

@nemstatikus:

Én maradok azon az állásponton, hogy az dönthessen, aki részt is vesz a munkában, azaz az érdemi adófizetők. Később jöhetnek a korbetöltött nyugdíjasok és az állami alkalmazottak is.

Kandabula 2011.02.13. 00:51:16

@desw: máshol írtam, de idekívánkozik (is): nem a népességcsökkenés miatt látom sötéten a jövőt, hanem amiatt, hogy a most felnövő és munkába álló generációk nem képesek a nemzeti "hozzáadott értéket" növelni, így a visszaosztható pénz folyamatosan csökken. Ennek fő oka az, hogy haszontalan tudású tömegek hagyják el az iskolákat. A politikusok példája egyértelműen azt sugallja, hogy komoly karriert lehet anélkül is elérni, hogy az illető akár egy napot is eltöltött volna egy termelő típusú, vagy akármilyen "normál" munkahelyen. A szakmáknak nincs meg a becsületük. Érdeklődéssel várom, hogy a dolgok hogyan fognak alakulni.

nemstatikus 2011.02.13. 00:52:47

@desw: "...így arra fog szavazni, aki többet ígér neki...)
Elmulasztottad a lényeget. Az ÖT nem szavaz senkire. Az ÖT vezet. Mert nincs nálánál tapasztaltabb és bölcsebb. Csak ezér'.

desw 2011.02.13. 00:54:47

@nemstatikus:
"Elmulasztottad a lényeget. Az ÖT nem szavaz senkire. Az ÖT vezet. Mert nincs nálánál tapasztaltabb és bölcsebb. Csak ezér'. "

Itt most a csak 70 évnél idősebb emberek szavazati jogára gondoltam.

nemstatikus 2011.02.13. 00:57:46

@Sebajj Tóbiás:
Az ÖT a világ legdemokratikusabb szervezete. Mindenki hajlandósága és egészségi állapota szerint tevékenykedik benne. Nem kötelező a munka, csak lehetséges.
Egy 90 éves, nem katasztrofális szenilitásban szenvedő, tapasztalatban azért még felveszi a versenyt egy 4 hónapos csecsemővel. Csak ne becsüljük le őket!

nemstatikus 2011.02.13. 01:01:09

@desw: "Később jöhetnek a korbetöltött nyugdíjasok és az állami alkalmazottak is. "
Milyen később? Addigra már mind kihalnának. Mindkettő élősködő az általad szavazó jogra preferáltak szemében. Csak nem gondolod, hogy néhány év múlva még léteznének ezek a kategóriák?

desw 2011.02.13. 01:06:04

@Kandabula:

Ebben sajnos tökéletesen igazad van. Mind a közoktatás, mind a felsőoktatás elképesztően rossz hatékonyságú. Az egyetemek ontják magukból a felesleges "szaktudással", diplomával rendelkező egyéneket, az érettségizett diákok jó része pedig funkcionális analfabétaként végez. És valóban, látszólag csak olyan ember ér valamit manapság, akinek van diplomája.

A jó hír az, hogy az élet rendezi a dolgokat: egy jó szakmunkásnak annyi munkája van, hogy nem bírja, és jól is keres, egy büfészakos diplomás meg mehet konzerveket pakolni a diplomájával.

1120 2011.02.13. 01:07:45

Baromi jót szórakozok azon, hogy bedobnak valamit a kormányoldalról, amire aztán egymással versengve őrjöngenek a hibbant liberók! Vigyázzatok az egészségetekre srácok, mert így 2014-ig idegroncsok lesztek! (Utána meg azért, mert Orbán megint nyer...persze nem kétharmaddal, de az akkor már nem is kell.)
Szóval: csak így tovább! Jobbak vagytok, mint a rádiókabaré!

nemstatikus 2011.02.13. 01:09:16

@desw:
Az ÖT korúak egy olyan bölcs (végtelenül bölcs és belátó állatfaj, amelyik zokszó nélkül lemondott a 13. havi nyugdíjról, és nagyobbik része hajlandó lenne lemondani további 2500 vagy 2800 Ft-ról is, hogy gyermekeinek és unokáinak jobb legyen.

desw 2011.02.13. 01:10:59

@nemstatikus:

"Milyen később? Addigra már mind kihalnának."

1-2 választási ciklus után jöhetnek. Mivel jelenleg a korbetöltött nyugdíjasok + az állami alkalmaztottak többen vannak az érdemi adófizetőknél, így nyilván nem szavaznának olyan pártra, aki a nyugdíjrendszer átalakításával vagy az állami vízfej leépítésével kampányolna.

nemstatikus 2011.02.13. 01:14:44

@desw:
Az élet rendezi a dolgokat. Csak az a diploma sok pénzbe került ám. Sok hasznavehetetlen diploma meg többe. És a hasznavehetetlen diploma így nem csak a diplomásnak fáj ám. A diplomás egyébként nem feltétlenül azért szerzett diplomát, hogy az hasznavehetetlen legyen. Sok diplomást alaposan átvertek. Elhitették vele, hogy arra a diplomásra majd szükség is lesz. Sajnos nem csak a jó szakemberek kapnak munkát és keresnek sokat. Annyira kevés van manapság ilyen, hogy a trágya munkát végzők is vígan megélnek.

nemstatikus 2011.02.13. 01:16:55

@1120:
Lefekszel, kialszod magad, holnapra sokkal jobban érzed majd magad. Ha még mindig lesz egy kis fejfájás, legfeljebb ráiszol egy kis házipáleszt. Kutyaharapást szőrivel. ;)

desw 2011.02.13. 01:17:09

@nemstatikus:

"Az ÖT korúak egy olyan bölcs (végtelenül bölcs és belátó állatfaj..."

Ebben igazad van. Nem az életüket végig dolgozó 70 év feletti nyugdíjasokkal van gond. Őket gond nélkül el lehetne tartani, de rajtuk kívül van még 1,3 millió.

Lumieres 2011.02.13. 01:18:03

@gitáros: Csak hogy legyen egy kis zenei aláfestés a holnapi eseményekhez..

www.youtube.com/watch?v=5sQhTVz5IjQ

dögkeselyű 2011.02.13. 01:20:37

Énekelni tudsz??? - " Ez a harc lesz a végső, ...."

nemstatikus 2011.02.13. 01:21:09

@desw:
"...nyilván nem szavaznának olyan pártra, aki a nyugdíjrendszer átalakításával vagy az állami vízfej leépítésével kampányolna."
Itt a nagy gond. Azzal megy el egy párt néga éve, hogy azon töri a buksiját, hogyan ne veszítsen szavazókat, ahelyett, hogy az első évben értelmes döntéseket hozna, a maradék háromban meg karba tett kézzel, mosolyogva szemlélné, hogy hogyan érik be a gyümölcse. Mondom én, hogy a bölcsesség hiányzik legjobban. ÖT. Csak ez lehet a megfelelő válasz.

desw 2011.02.13. 01:22:29

@nemstatikus:

"Csak az a diploma sok pénzbe került ám."

Teljes tandíj, de vaskos ösztöndíj a szorgalmas tanuloknak. így lenne esélye a szegény, de jó képességű diáknak is.

"Annyira kevés van manapság ilyen, hogy a trágya munkát végzők is vígan megélnek. "

Ez igaz!

bigthereal 2011.02.13. 01:22:39

most kapaszkodjon meg a posztoló:

ha eddig nem tudta volna, a gyermektelenek tényleg másodrendű/alacsonyabbrendű állampolgárok...

egyrészt nem járulnak hozzá a nemzet fenntartásához, másrészt sokkal de sokkal könnyebben és kényelmesebben élnek, mint a gyermekesek.

én már csak tudom, mert nincs gyerekem. de lehet, hogy még lesz! addig azonban kussolok, és nem bánom, ha másodrendű állampolágrának néznek, mert ebben az esetben az is vagyok!

nemstatikus 2011.02.13. 01:26:09

@desw:
Erre már elmondtam a megoldást. A 2/3 kormánya rávilágított, semmi gond a visszamenőleges adóztatással vagy járulék emeléssel. Az ÖT ezt is bölcsebben megtanácskozná.

Kandabula 2011.02.13. 01:26:37

@nemstatikus: a magam részéről a bölcsész és kommunikációs szakokat pár évig szüneteltetném. Való igaz, hogy a szakemberek hiánya miatt a kontárok is vígan megélnek:
mandiner.blog.hu/2011/02/10/elkiralyutcasodastalanithatatlansagosodast#comment-form

nemstatikus 2011.02.13. 01:28:31

@desw:
Végre egyetértünk valamiben. Jól haladsz az ÖT felé. Még egy kis tapasztalat, az majd hozza a bölcsességet is. :)

desw 2011.02.13. 01:29:16

@nemstatikus:
"Itt a nagy gond. Azzal megy el egy párt néga éve, hogy azon töri a buksiját, hogyan ne veszítsen szavazókat, ahelyett, hogy az első évben értelmes döntéseket hozna, a maradék háromban meg karba tett kézzel, "

Akkora pöcegödörben vagyunk, hogy egy év alatt csak katonai segítséggel és a demokratikus jogok (tüntetés, népszavazás, ...) ideiglenes korlátozásával lehetne sikert elérni. Vagy adunk 8 évet egy pártnak arra, hogy alaposan végiggondolva és véghezvigye az öteleteit. Utobbihoz kellene az ellenzék konstruktív szereplése is, amire semmi esélyt nem látok.

nemstatikus 2011.02.13. 01:31:19

@bigthereal:
Te még biztosan nem vagy ÖT korú. A bölcsesség szikráját sem látom benned. De ne keseredj el! A tapasztalat majd hoz abból is valamicskét.

Kandabula 2011.02.13. 01:34:14

@desw: igazad lenne, ha tudnánk, hogy a mostani kormányzat mit akar. Te tudod? Ellenzéki konstruktivitásról pedig egy szót se, vagy kivonulok én is! Vagy benyújtok ötezer ellenjavaslatot.

Lumieres 2011.02.13. 01:34:44

@dögkeselyű: Van akinek ez lesz az utosó HARCA!!
Last Kampf!

desw 2011.02.13. 01:35:20

@nemstatikus:
"Végre egyetértünk valamiben. Jól haladsz az ÖT felé. Még egy kis tapasztalat, az majd hozza a bölcsességet is. :) "

Egy próbát nekem megérne, sokkal rosszabb már nemigen lehet! Bár, ezt mondtam egy évvel ezelőtt is :(

nemstatikus 2011.02.13. 01:35:51

@Kandabula:
Nem szabad átesni a ló másik oldalára. A pár évig teljes szüneteltetés leépüléssel járna. Talán visszahozhatatlan színvonal csökkenéssel (ahol még van olyanja neki). A dolog ott lett elbaltázva, hogy azt mondtuk, itt mindenkinek diplomája lesz, oszt lett. No, ezt nem lett volna szabad.

Lumieres 2011.02.13. 01:36:07

Csak az a gond nácikáim, hogy a Rákok okosak!!

desw 2011.02.13. 01:38:04

@Kandabula:
"igazad lenne, ha tudnánk, hogy a mostani kormányzat mit akar. Te tudod?"

Nem tudom, de szerintem ők is csak úgy ötletelgetnek, nekem úgy tűnik.

"Ellenzéki konstruktivitásról pedig egy szót se, vagy kivonulok én is! Vagy benyújtok ötezer ellenjavaslatot. "

:)) Ezt általánosságban gondoltam, nem a jelenlegi helyzetben

bigthereal 2011.02.13. 01:39:04

@nemstatikus: te már csak tudod, kishaver...

nemstatikus 2011.02.13. 01:39:51

@desw:
Hogy egy semmibe sem nézett, börtönre ítélt ellenzék még konstruktív is legyen minimum 8 évig? Hol élsz te?
De meg nem is értem a problémát. Ha leváltanak egy kormányt, mi történhet? Ha addig jól csinálta a dolgát, hát majd a következő kormány folytatja azt. Nem ezért vannak? Az ÖT mindig a közösség érdekeit nézi. Naugye!?

bigthereal 2011.02.13. 01:40:45

@Lumieres: bájos ez a kollektív nácizás...

nem tudom, hogy mit tennél, ha két ss menne érted reggel, talán rájönnél, mennyire ostoba vagy

nemstatikus 2011.02.13. 01:42:06

@Lumieres:
Honnan tudod, hogy rák vagyok?

nemstatikus 2011.02.13. 01:45:15

@bigthereal:
Itt a neten természetesnek veszem, hogy nem bácsizol, de kishaverezni azért nem kellene. Tuti, hogy nem haladtad meg a 35-öt. Szóval van még mit tapasztalnod. Nem mondom, hogy hülyeségeket írtál, csupán még nem látod az összefüggéseket. Az is meglesz. Nyugi!

desw 2011.02.13. 01:46:15

@nemstatikus:
"Hogy egy semmibe sem nézett, börtönre ítélt ellenzék még konstruktív is legyen minimum 8 évig? Hol élsz te?"

Általánosságban, nem jelenleg.

"De meg nem is értem a problémát. Ha leváltanak egy kormányt, mi történhet? Ha addig jól csinálta a dolgát, hát majd a következő kormány folytatja azt."

Erre láttál példát az elmúlt 20 évben? Ha az aktuális kormánypárt megszorítást akar, akkor jön a hős ellenzék, aki nyúzás nélküli boldogulást ígér és szinte garantáltan megnyeri a köv. választást. Ehhez kellene normális, az ország érdekét figyelembe vevő ellenzék, hogy ne csak a hatalom megszerzése legyen a cél.

nemstatikus 2011.02.13. 01:48:51

@desw:
"...Ehhez kellene normális, az ország érdekét figyelembe vevő ellenzék..."
Meddig akarod ezt hajtogatni, meg próbálgatni? Nem megy. Be kell látni, hogy nem megy. Elhajtani őket, és jöhet az ÖT.

bigthereal 2011.02.13. 01:49:50

@nemstatikus: rábasztál, kishaver, meghaladtam a 35-öt, és nem tavaly...

és, el kell szomorítsalak, az összefüggéseket is nagyon jól látom, úgyhogy csitu!

desw 2011.02.13. 01:54:21

@nemstatikus:
"Meddig akarod ezt hajtogatni, meg próbálgatni?"

Korábban írtam, hogy erre esélyt sem látok.

"Be kell látni, hogy nem megy."

Én már vagy 10 évvel ezelőtt beláttam, és már azóta ennek megfelelően élem életemet.

nemstatikus 2011.02.13. 01:55:35

@bigthereal:
Rendben. Tévedtem két évet. Ennyi legyen a legtöbb!
Lássuk akkor a részleteket!
Hozzá járulsz-e gyermekesek lakáskedvezményéhez, gyeséhezgyedéhez, tankönyvtámogatásához, ingyen tankönyvéhez, orvosi ellátásához, kötelező oltásaihoz, étkezési támogatásához, oktatásához, térítésmentes kollégiumi elhelyezéséhez? Egyszavas választ is elfogadok.

Lumieres 2011.02.13. 01:56:12

@nemstatikus: Addig fogja hajtogatni, amíg ki nem picsázzuk őket a hatalomból...

Orbán azt hiszi, hogy mindenkit legyőzött.
Kurva nagy tévedésben van. Csak a politikai ellenfeleit győzte le. A népet NEM lehet legyőzni... Ez a barom meg nekiment az összes rétegnek kivéve a SAJÁT családját. Magára szabta az adórendszert.
Nem működik... Kiderült... Minél tovább erőlteti, annál többe fog kerülni (nekünk a népnek)...
Az volt az ígéret, hogy NEM A NÉP FOGJA megfizetni...
És úgy látom az oligarhák milliárdokkal járnak jobban, a legszegényebbek meg még szegényebbek lesznek...

Lumieres 2011.02.13. 01:57:59

@bigthereal: Ez csak a náciknak nem tetszik... ;) Elkaptalak..
nekem van 1 skalpom... ;)
Téged elkaptalak nácikám!!!

bigthereal 2011.02.13. 01:59:00

@nemstatikus: ki mondta, hogy két évet?

mindenhez hozzájárulok, mivel elég sok adót fizetek.

de ez a természetes, akinek gyereke van (és rendesen neveli), azt támogatni kell.
ha nekem lesz, engem is fognak támogatni. egyszerű képlet.

nemstatikus 2011.02.13. 01:59:01

@desw:
Értem. Tehát a politikusok töketlensége és aljassága miatt szíved szerint a nyugdíjasok és állami alkalmazottak szavazati jogát áldoznád be. Ez is egy vélemény. Az ÖT ugyan nem sokat foglalkozna vele, kapásból kidobná, de hát az ötnek nem is ezzel kellene foglalkoznia ugye.

Kandabula 2011.02.13. 02:00:36

@desw: nem arról volt szó, hogy felkészültek a kormányzásra? Az mit jelent? Ötletelést? Az már világos, hogy a külföld nem vesz minket komolyan. Az egyiptomi útról is nekem Orbán akkori marokkói útja jut eszembe. No, meg Torgyán cseresznyéi.

bigthereal 2011.02.13. 02:01:06

@Lumieres: és erre vered esténként? fogadjunk, a dob utcai pirospontból kommentelsz, kis kunbéla...

egyébként meg az adórendszer nekem is jó, meg a kamatadó csökkentése is jó, meg sokminden jó, úgyhogy én elégedett vagyok a kormánnyal.
és vagyunk ezzel még pár millióan:P

egyéb kérdés?

nemstatikus 2011.02.13. 02:01:37

@Lumieres:
Erre én meg csak azt tudom mondani (sajnos), hogy én már megtettem a magamét, jöjjenek most azok, akik a fideszre szavaztak. Az ÖT is ezt mondaná.

nemstatikus 2011.02.13. 02:04:13

@bigthereal:
Akkor is fognak támogatni, ha nem neveled majd rendesen. A mások adójából is. Gondolom, akkor majd visszautalod.
A lényeg. Akkor mégis szerepet válalsz gyermektelenként (perpillanat) más gyereke felneveléséhez anyagilag. Ennyi.

ikaza 2011.02.13. 02:04:14

Mennyire undorító itt egy-két ember! Nem elég, hogy plusz szavazat után vinnyogtok páran, arra hivatkozva, hogy a gyerekek érdekeit képviselnétek,- holott tesztek is ti a jövő generációkra:úgy néz ki az ország,mint egy szeméttelep,arról nem is beszélve,hogy mindenki ott akarja átvágni az államot,ahol tudja(bizony, az államháztartásba befolyó pénzből tudnak a gyerekeitek jövőjére is költeni!), a fiatalok erkölcsei meg a föld alatt-még erre is rá tudtok tenni egy lapáttal...Mert ugye az milyen is lenne már,ha a "semmirekellő, ingyenélő" cigányok is több szavazatot kapnának a gyerekeik után,az csak az "igazi" ,dolgos magyaroknak jár...Igaz ugyan,hogy az egész dolog lényege a GYEREK ÉRDEKEINEK KÉPVISELETE lenne,aminek semmi köze a szülő jövedelméhez,de az úgyis csak apróság. Ráadásul megsúgom a nagy titkot, hogy a sok kis faluban,ahol van egy kocsma meg egy ABC,nem csak a cigányok élnek segélyből.
Meg hát akkor már jövedelmi cenzusosat is játszhatunk ennyi erővel.Ja,abból meg az egyedülállók jönnek ki jól?Affene,sehogy se jó ez.
Amúgy önzők vagytok.

desw 2011.02.13. 02:07:38

@nemstatikus:

"Értem. Tehát a politikusok töketlensége és aljassága miatt szíved szerint a nyugdíjasok és állami alkalmazottak szavazati jogát áldoznád be."

A politikusok jelenleg a 6 millió eltartott választópolgár (nyugdíjasok, állami alkalmazottak, segélyen élők, egyetemisták, ...) kegyét keresi, nem a 2 millió érdemi adófizető választópolgárét. Ez teljesen érhető, hisz hatalmat akarnak. Ha csak a 2 millió érdemi adófizető kapna szavazati jogot, akkor nyilván az ő érdeküket kellene képviselniük a nyeréshez.

nemstatikus 2011.02.13. 02:09:14

@bigthereal:
Lassan majd rádöbbensz, hogy az a pár millió nem is millió. Az viszont tény, hogy a szocik nagyon elszúrták, így a karizmatikus embernek még bőven van tartaléka. És milyen fondorlatosan próbálja gyarapítgatni is a tartalékait! 8-14 év az emberiség történetében nem nagy idő.

desw 2011.02.13. 02:09:59

@Kandabula:
"nem arról volt szó, hogy felkészültek a kormányzásra?"

Ezt Te elhitted?? :))

nemstatikus 2011.02.13. 02:13:26

@ikaza:
Mennyire igazad van!
Ha még nem lennél ÖT korú, tiszteletbeli ÖT-tagnak tekintelek.

nemstatikus 2011.02.13. 02:16:06

@desw:
Értem.
Csak! A közszolgák a végrehajtók. Emlékszel? Kiemelt bérezés, elmozdíthatatlanság évekig. Szóval nem olyan egyszerű ez.

Lumieres 2011.02.13. 02:23:33

@Lumieres: Ki ennek a tévének a tulajdonosa?
Lesz nagy per... Milliárdos...

Lumieres 2011.02.13. 02:24:29

@Lumieres: Ki ennek a tévének a tulajdonosa?
Lesz nagy per... Milliárdos...A gatyájából is kipereljük!!!!!

Lumieres 2011.02.13. 02:25:46

@Lumieres: Ki ennek a tévének a tulajdonosa?
Lesz nagy per... Milliárdos...A gatyájából is kipereljük!!!!!

desw 2011.02.13. 02:31:10

@nemstatikus:

"Emlékszel? Kiemelt bérezés, elmozdíthatatlanság évekig. Szóval nem olyan egyszerű ez. "

Gond?? Van egy csomó felesleges jogász, dolgozzanak a törvénymódosításon.

Csak ideiglenesen, 4-8 évre venném el a szavazati jogot. Ahogy sínen az ország, az állami alkalmazottak és a korbetöltött nyugdíjasok újra szavazhatnak.

nemstatikus 2011.02.13. 02:33:15

Ez a mókus nem büntethető. Szerinte a második torony lerombolását csak azért filmezték olyan sokan, mert mindenki tudta, hogy ez egy megrendezett akció, és várták a második becsapódást. Mindenki elnézően bólogatott az elméletéhez.

wjozsi 2011.02.13. 02:36:10

Ez a kérdés szerintem érdekesebb, mintsem hogy egyesek ilyen alpári módon álljanak hozzá. (Beleértve a posztolót is.)

Vitaindítónak inkább valami ilyesmivel kellett volna előrukkolni:
www.amication.de/wahlrecht_fuer_kinder_-_die_ueberlegungen.htm
vagy
www.geo.de/GEOlino/nachrichten/1471.html
vagy
www.childwelfare.com/kids/kidsvote.htm

Amúgy konkrét javaslatom is van:

Meg kell nézni a társadalomban a 18 éven aluliak számarányát. Ez most kb.18,3%. A következő parlament létszáma 198 fő lesz, s evidens, hogy ennek arányos része a gyermekeket kell hogy képviselje. Ez 36 képviselőt jelent. Az kell tehát, hogy a pártok külön listát állítsanak ennek az "ifjúsági szekciónak", amelyre csak a 14 évesnél fiatalabb gyermekek szülei/gondviselői (függetlenül a gyermekeik számától), valamint maguk a 14-18 éves fiatalok voksolhatnak.

Részben idevág és intő jel: a jelenlegi tendencia alapján 2050-ben már csak 15,3% lesz a fiatalok aránya - ami már csak 30 ifjúsági képviselőt jelentene :-)

nemstatikus 2011.02.13. 02:36:53

@desw:
Ne légy már ennyire naiv! A közszolgák a végrehajtó hatalom fogaskerekei. Nem szívesen írnám le neked is, hogy szerezz még némi tapasztalatot, de rákényszerítsz. :)

nemstatikus 2011.02.13. 02:40:28

Kiszálltam. Jó éjt mindenkinek!

Lumieres 2011.02.13. 02:48:39

@nemstatikus: Megrendezzük, hogy élőben vigyék el a CNN-en Anderson Cooper fogja adni emberiség ellen elkövetett bűncselekményekért ...

Eljövünk érte...

Kandabula 2011.02.13. 03:02:47

@desw: elhittem. Volt rá pár évük, láthatták az itthoni és a világgazdaság problémáit, konzultálhattak komoly, nemzetközileg elismert szakemberekkel, felmérhették a lehetőségeket, mindenről, minden információjuk meg volt, hiszen még a minisztériumi tervezeteket is korábban ismerték, mint az érintettek (és már kritizálták), "ügynökeik" (kell ide III/III? Rendszerük lényege a besúgás!) beépültek az egész államapparátusba, ennek alapján rúgtak ki most minden "másképpgondolkodót". Szóval, elhittem. Viszont nem hittem volna, hogy ez az egész egy színjáték, a lényeg a hatalom, játék az emberek érzelmeivel. Úgy viselkednek, mint a kisgyerek, aki beszabadul egy cukrászdába, vagy játékboltba, mindent kipróbál, összemaszatol. De ez se lenne baj, ha lenne egy jövőkép. Attól, hogy most össze lett harácsolva egy csomó pénz, még nem látni azt, hogy mi lesz, ha ez elfogy. Mitől lesz egymillió munkahely, hol van a söralátétre írható adóbevallás, hogyan fogunk rész venni a nemzetközi munkamegosztásban, mi lesz a magyar iparral? Mert pálinkafőzésből el lehet hülyülni, de megélni kevésbé. Egyébként ez is egy röhej. Talán arra számítottak, hogy Európa polgárai ide jönnek lerészegedni, mint a narkósok Amszterdamba? Most még ott tartunk, hogy mi saját magunkat hülyítjük adómentesen. Fejlődésnek elég primitív.

BKV reszelő 2011.02.13. 03:20:58

@ikaza: "...mindenki ott akarja átvágni az államot,ahol tudja..."

Kölcsönös ez, mint minden szerelem.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.13. 05:32:15

Már beszart a NEMZETI SZAR FIDESZ banda. Érzik,(talán már tudják is) hogy egyharmad támogatottságuk nincs már most sem és 2014 re kellene valahonnan voksokat " lopni". Ezért ez az "agyament" rohadék ötlet (a Révész Máriusztól akit sajnos nem sikerült agyonverni, mert szar van az agya helyén!!!!!)
Valamit a nagy határon túli seggnyalás is ( állampolgárság, meg szavazati jog),.... a " hálás" szavazatokért megy...
KI ÁLLÍTJA MEG EZT A NEMZETI SZART, HOGY NE MERÜLJÜNK BELE!!!!?????????? EMBEREK TANULJATOK EGYIPTOMTÓL!!!!!!!

Lumieres 2011.02.13. 06:01:15

@ZöldszemM2: Szerintem tudja. Mind tudjuk. És lassan neked is le fog esni miről is van szó.

Lumieres 2011.02.13. 06:03:33

Nézzzük az M1-t..

Kettős államoplgárság. 99 éves új magyar állampolgár 9 gyerekkel... 10x annyit ért majd a szavazata mint a miénk...

Hergeljétek a népet... Még még még, ennyi nem elég...

Lumieres 2011.02.13. 06:05:05

Köztársasági elnök felesége... Lehet hogy Sch Palit kellene megugrasztani. Ő tényleg csak egy kibaszott báb... Lemondana az első 10 ezres dmontrációnál a Sándor palota előtt... Csak pár ezer kurvadöhös ember kell... ;)

Lumieres 2011.02.13. 06:06:08

Lássuk Süvegest!!!

Sajnos kitalálták a szagos televíziót. Ide bűzlik...

Lumieres 2011.02.13. 06:09:28

Kaját reklámoztok... Had csorogjon a nyála a sok éhezőnek...
Mennyit fizetnek 10 perc reklámidőért ezek a cégek? Vagy ingyen nyomjátok "beszélgetős műsornak" álcázva?

Lumieres 2011.02.13. 06:11:14

Kézműves?? Ez egy műanyag giccses sz@r... ennyire nincs kit motogatni?

Lumieres 2011.02.13. 06:12:13

Gergő vazze... Te többre vagy érdemes ennél a sz@rnál.. Ezt a szart...

Lumieres 2011.02.13. 06:13:12

10 perc ingyenreklám... Gergő feljössz ide álnéven és megbeszéljük ki is ezért a felelős....

Lumieres 2011.02.13. 06:16:22

Na nézzük ki lesz a tévében az ügyeletes faszfej...

Lumieres 2011.02.13. 06:20:28

Azt új naptár kellene. 2011 a disznókkal való leszámolás éve.

Lumieres 2011.02.13. 06:23:31

Na fej belóg a képernyőbe... Szétestetek gyerekek...

Lumieres 2011.02.13. 06:24:55

Remélem jön majd egy KDNPs faszkalap és elmagyarázza miért jó ha egy négygyerekes határon túli magyar szavazat 5x annyit ér majd mint az enyém...

Lumieres 2011.02.13. 06:27:03

És véletlenül se jön majd senki, aki esetleg ellenvéleményen lenne... Kiegyensúlyozott tájékoztatás? Muhahaahahaha

Lumieres 2011.02.13. 06:30:47

Jáccuk el, hogy én vagyok a médiahatóság feje...
Süveges most kapott egy. 120 ezres birságot, amiért alkoholtartalmú élelmiszert reklámozott gyerekek számára.

Lumieres 2011.02.13. 06:32:21

A televízió pedig közcélú műsornak álcázott reklámtekenység miatt 5 milliós birságot kapott tőlem.
Persze "virtuálisan".

Az a "szerencsétek", hogy 2 hete beteg vagyok és volt időm tévézni....

Lumieres 2011.02.13. 06:34:56

M1 eddig 5 millió
Süveges eddig 120k

Csak csináljátok... Egyszer mindenért fizetni kell.

Ma is kerestem 5 milliát.... Ebből 10 jutalék... Ma már nem dolgozok tovább... Megyek fürödni...

Lumieres 2011.02.13. 06:37:42

@Lumieres: Működhet a médiahatóság ha "jó" kezekben van...
De mi van ha Mubarak kezében van?

Lumieres 2011.02.13. 06:39:43

Jó a zene srácok... De nem lehetne vlami rokkosabbat??

www.youtube.com/watch?v=3tKZVLV6nQA

addig reklámozok én is egy filmet...

Lumieres 2011.02.13. 06:41:38

nézzétek a M1-el párhuzamosan... Úgy ütős... Csak le kell venni a hangot a tévén...

Bepes Elek 2011.02.13. 06:45:54

"Ha nekem úgy van szavazati jogom, hogy ehhez kötelezettségek kapcsolódnak (adózás, a magyar törvények kismillió következménye, akár még hadkötelezettség"

A szavazati joghoz KÖTELESSÉGEK kapcsolódnak????
Ember, normális vagy te?
Hányan adóznak ebben az országban te nagyon h....elyes?

Lumieres 2011.02.13. 06:46:00

www.youtube.com/watch?v=Bjhs2wol-ko&feature=related

Most jöhet ez... Dőlj hátra és élvezd a történet visszafelé...

Lumieres 2011.02.13. 06:50:49

www.youtube.com/watch?v=5sQhTVz5IjQ

ez meg itt a rövidtávú program... Mindenki tudja a dolgát!
Akció indul.

Lumieres 2011.02.13. 06:52:17

www.youtube.com/watch?v=HIEaIf7lMaM

és egy kis érzelmi ráhatás... ;)

Hello qutipie..

Lumieres 2011.02.13. 06:54:04

www.youtube.com/watch?v=HIEaIf7lMaM

konkrétan az akció... Gondolom mindenki látta...

Lumieres 2011.02.13. 06:54:46

Most kell feltenni a kérdést:
mit gondolsz?

gpetersz 2011.02.13. 06:56:34

A társadalom szempontjából nem ér többet az aki a társadalom fennmaradása szempontjából fontos szaporulatért tesz? Nem ér többet annál, az aki az erőforrásait gyereknevelésre költi (maga helyett), így az ország/nemzet/társadalom fennmaradhat?

Természetesen cenzus lehetne másként is. Miért ér egy egyetemi tanár voksa pont annyit mint egy 8 általánost el nem végzett munkanélkülié? A társadalom szempontjából egy orvos sokkal hasznosabb mint egy közmunkás segélyezett.

Ez jó vitaindítónak, hőbörögni meg nem kell.

Lumieres 2011.02.13. 07:02:47

Na úgy látom hozzányultak az éves tartalékhoz a srácok...

Febr13... Hol van még az év vége...
Vegyük úgy hogy NINCS tartalékunk...
Felemésztette a kormány gazdaságpolitikája...
Nem reális... Álom az egész kedves Matolcsy...

NEM MŰKÖDIK...

Lumieres 2011.02.13. 07:03:45

tőzsde lefele, forint felfele... Remélem elszad még idén...
Mennyi most a benzin? Van már 400 HUF?

Lumieres 2011.02.13. 07:05:49

Mit gondolsz a műsorról? Neked szól?

Lumieres 2011.02.13. 07:06:31

Ezt a tévét le kell kapcsolni... A rezsim propagandagépezete...

Lumieres 2011.02.13. 07:08:10

A CNN taknokat mutatna élőben.. Ki a fasz nézi ilyenkor az m1-t aki nem hülye?

Lumieres 2011.02.13. 07:08:54

All eyes on Egypt!!!! Ébresztő bazdmeg.... Ne itt aluggyáááá

Lumieres 2011.02.13. 07:10:26

Iráni forradalom élőben ...

uni1002 2011.02.13. 07:11:23

"A társadalom szempontjából egy orvos sokkal hasznosabb mint egy közmunkás segélyezett."

És ha az az orvos éppen elhúzott Angliába dolgozni a friss diplomájával, a közmunkás segélyezett meg a kapud előtt pucolja a vízlevezető árkot, hogy tavasszal ne öntsön el a belvíz, meg a sz@rlé?
És amíg volt rendes munkája, az adójából (is) tartották el az egyetemet...
Ki a hasznosabb a társadalomnak?

Lumieres 2011.02.13. 07:12:21

Algériai forradalom élőben

Lumieres 2011.02.13. 07:12:54

Yemen Forradalom élőben.---

Lumieres 2011.02.13. 07:14:13

FORRADALOM Izraelben...
Palesztín forradalom élőben...

Lumieres 2011.02.13. 07:15:03

Pakisztáni forradalom

Lumieres 2011.02.13. 07:15:46

Mi van itt???? Magyar tévé agyhalott? Vagy már felvételről megy és nincs senki se bent?

Lumieres 2011.02.13. 07:17:11

Az időjárás jelentés talán élő...

Legalább egy Breaking news csíkot nyomjon már valaki...

Walter Hartwell White 2011.02.13. 07:22:55

Mi lenne, ha trükközés (az említett gyermekek után járó szavazatok, illetve a szintén rebesgetett határon túliak voksolása) helyett rendes, a sokat szajkózott "zemberek" többségének érdekében folytatott pozitív kormányzással nyernék el az esetleges újraválasztást? Ennek perpill semmi jelét nem látni.

Walter Hartwell White 2011.02.13. 07:28:17

Mi az, hogy mit fogok csinálni? Csak aziránt érdeklődtem, hogy tudna-e a mostani rezsim trükközés nélkül választást nyerni, mert nagyon túl akarják biztosítani magukat.

Lumieres 2011.02.13. 07:35:49

@Viva La Onda: Nem tud a rezsim trükközés nélkül élni. Minden rezsim trükközik. Nézd meg a tévét. Agymosnak éppen. Ez a trükk... Elterelni a figyelmedet a fontos dolgokról. Például arról, hogyha valami nem tetszik akkor hallasd a hangodat... Szedjél össze annyi embert akit csak tudsz (neten 20 perc) és csinálj egy falsh mobot... Vegyétek fel magatokat és tegyétek fel a youtube-ra. És saját Csatornátok lesz... ÉS csatlakozni fognk akik egyetértenek. Demokrácia ONLINE...

Walter Hartwell White 2011.02.13. 07:37:00

Nem nézek tv-t, ha pedig igen, az az ismeretterjesztő csatornákra korlátozódik.

Lumieres 2011.02.13. 07:37:52

@Lumieres: 20 perc alatt megvan az egész... Jönnek majd ezrével akik veled értenek egyet és változtatni szeretnének... 1000 emberrel már a kormánynak is tárgyalnia kell, mert ez több mint a parlament létszáma... Ennyi ember elég egy normális országban a konzultációhoz..

Lumieres 2011.02.13. 07:39:57

@Lumieres: 10 ezer emberrel már el lehet zavarni a rezsimet... Lásd Egyiptom.

Itthon van kábé 200 ezer elégedetlen ember, akikalig várják hogy utcára mehessenek, mert nekik NEM mindegy hogy van-e szabadság ebben az országban vagy csak diktátort váltottunk, de rendszert nem.

Lumieres 2011.02.13. 07:41:03

@Lumieres: A fészbukon az ismerősed ismerőseinek üzenhetsz... akár 100 ezer embernek egyszerre, egy kattinással...

Walter Hartwell White 2011.02.13. 07:42:36

Mégse megyünk az utcára. Én is elégedetlen vagyok, de jó szobaforradalmárként inkább a klaviaturát gyűrjük hasztalan, parttalanul hadakozva az ellenoldal képviselőivel. Nem látszik az a politikai erő, akiért illetve akinek a hívó szavára érdemes lenne utcára vonulni...

Lumieres 2011.02.13. 07:50:25

@Viva La Onda: Nem azoknak kell az utcára menni akik írnak... Ez úgy néz ki, hogy akinek szélessávú nete van az otthonmarad... Irányít... Nem láttad élőben? Twitter+fészbuk+mobil páros 10 ezer az utcán 40 ezer neten... Ennyi.. Verhetetlen...

klacus 2011.02.13. 07:50:31

Ez a szavazati törvény egy bazi nagy ostobaság. Azonban ne felejtsük el, hogy a közvélemény tesztelése folyik, mondjuk állandó jelleggel. Amíg ilyen abszurd, és könnyedén cáfolható dolgokkal van a közvélemény elfoglalva, addig se Jani A8-sa van a középpontban, vagy a médiatörvény, vagy akármi más elkúrás.

Továbbá, az sem elhanyagolható dolog, hogy ha ma azt mondják, hogy csak hason fekve lehet a BKV-n utazni, akkor mindenki kidühöngni magát, ehhez képest pár nap múlva majd bejelentik, hogy féltérden is lehet. Erre már a közvélemény egyből elfogadóbb lesz.

Vagyis ez a medihack arra irányul, hogy a gyerek utáni szavazati jog ostoba ötletével elviszik a tiltakozást egy abszurd irányba, ezáltal kifogják a szelet a határon túli magyarság szavazati jogának bírálói köréből. Mert mire felocsúdsz addigra a valóban kívánt célt végigviszik, illetve elfogadtatják a közvéleménnyel a "mégiscsak jobb ez így elvén" .

Abban úgy azért van a Kárpát medencébe rutin, hogy két szar közül válassz. A kisebbiket pedig mindig örömmel fogadod el. A Fidesz arra használja ki a lelkes KDNP-s idiotizmust, hogy nagyobbik szart mindig fel tudja velük festetni a falra. Azon pedig nem lehet csodálkozni, hogy a hatalom, mindig több hatalomra törekszik, és ehhez minden eszközt megragad. Pusztán az előző szoci rezsim volt képtelen a maximalizálásra, mert az eszköztára kifogyott. Lásd a fasisztázás megkopását vagy a hataloméhes Fidesz rémét. Élszált felettük az idő, ahogy egyszer a narancsvidék felett is el fog, de ahhoz még sokat kell várni, mert nincs igazi alternatíva, úgyhogy dőljetek hátra és élvezzétek a műsort.... :-)

Lumieres 2011.02.13. 07:51:41

@Lumieres: 3 nap múlva reagál a kormány. Fel se fogják mi történik... Flash!!!

Lumieres 2011.02.13. 07:54:21

@Lumieres: 10 online aktivista fényképezőgéppel kamerával... Minden rögzítve van. Az utolsó emberig reprodukálhatóak az események másodperc pontosságal. Ezt nem érti Mubarak. De még Obama se..

Lumieres 2011.02.13. 07:57:03

@Viva La Onda: Azért hogy a propagandagépezet leállítsad. Kapcsold le az M1-t ez el lehet érni...
És kötelességed is ha a szólásszabadságért valamit tenni akarsz... Kapcsoljuk le a rezsimet. A kormány maradhat...

klacus 2011.02.13. 07:57:14

@Viva La Onda: Ha arra sem veszed a fáradtságot, hogy megmoccanj, akkor Te nem vagy igazi elégedetlen. Csak a szokásos magyar unikum, aki összecsinálja magát ha egyenruhát lát. Nem hiszem, hogy tőled fog a rendszer rettegni. A legaktívabb réteg a Jobbik oldalán áll (állt?), ők legalább bekerülnek egy -két híradásba ha tiltakoznak. De ez hogy egy blogon ejtenek pár tízezer hiteltelen kinyilatkoztatást, ez bizony csak a gyenge vasárnap reggeli fing kategóriája. Van is erre egy szép mondás.
"Amelyik kutya ugat...."

Bezzeg ha Viktorunk csettint, és március 15-ére fog is, majd kíváncsi leszek, hány tíz db kormányellenes tüntető lesz az állami ünnepségeken. Pedig valószínűleg nem lesz kordon, se vízágyú. Vajon Tarlóst hányan fogják tojással dobálni?

Lumieres 2011.02.13. 07:58:36

Schmitt Pált szerintem Ma el lehet mozdíani. A Sándorpalotánál egy 10 ezres tömeg elzavarhatja...

klacus 2011.02.13. 07:58:45

@Lumieres: Úgy érted lövesse le magát más? Te majd erkölcsileg támogatod? Nagyon bátor és hazafias gondolkodásmód.

Lumieres 2011.02.13. 07:59:55

@klacus: Mit gondoltok?Lőni? egy demokráciában? Békés demonstrációra gondolta Schmitt Pál ellen. Alkalmatlan. És ez most bebizonyosodott... Ma reggel...

Lumieres 2011.02.13. 08:00:39

Az USA elnöke már beszélt... Vége a válságnak... Legalább most Utólag mondhatna valamit a forradalmároknak...

mehemed 2011.02.13. 08:03:13

egyenlőség? csak egyenlő emberek között lehet. szerinted egy két diplomás középvezető egyenlő lakatos ronaldóval? akkor meg miért kellene másban is egyenlőnek lenniük??

a kertból is kigyomlálják a gazt és csak a kulturnövényeket hagyják élni.

klacus 2011.02.13. 08:03:33

@Lumieres: Schmitt Pál alkalmatlansága a jelölés pillanatában nyilvánvaló volt, mi lepett meg? Ezt mindenki látja, én személy szerint inkább Egerszegi Krisztinát kértem volna fel, ha már sportolót kellet jelölni, csak őt a kora miatt is nehezebb irányítani.

A mi Palink Viktorunk házi manója, azt hiszem ennyi.

klacus 2011.02.13. 08:07:37

A szavazati jogot nem bővíteni hanem szűkíteni kell.

Objektív mércével meg kell állapítani,. hogy ki tesz hozzá és ki az aki nem.

Aki nem tesz hozzá, az nem szavaz, aki igen az szavazhat, de még ha kínai akkor is, mert ide fizeti az adót járulékot stb.

Nyugdíjassal ugyanez. Aki ledolgozta amit kell, és megszerzi a jogot a teljes ellátásra, az szavazhat, aki csak lógott a csövön az nem szavazzon már.

Azt kellene elérni, hogy ne az inaktívak, a társadalom elosztórendszerein élők döntsék el az ország sorsát. Na az lenne a fülkeforradalom azt hiszem. Sok nyakkendős vezető elménk mehetne kapálni.

Lumieres 2011.02.13. 08:16:08

@klacus: Kívülről nem látszik.. Te benne élsz és nem lepett meg. De egy amerikai újságírót meglepett. Arról olvastt, hogy éppen nálunk is forradalom van éppen kormányoldalról. És kíváncsi miért nem mond semmit a Magyar Elnök. Nem tudhatja hogy báb vagy sem... De a reakciókból levágja hogy bábállam vagyunk...

Lumieres 2011.02.13. 08:17:05

Mubarak is csak báb volt...

Lumieres 2011.02.13. 08:20:39

@Lumieres: Azt kérdezte éppen hogy mióta van nálunk propaganda gépezet működésben?

Nem tudtam neki válaszolni, de azt hiszem nálunk soha nem kapcsolták le a propagandagépezetet.

Mit gondoltok?

Lumieres 2011.02.13. 08:23:26

Csak fáraót cseréltünk.
A rezsimet nem kapcsoltuk le...

Én ezt mondtam neki...

Ő meg azt mondta, hogy miért nem kapcsoljuk le ma?
Mit gondoltok?

Lumieres 2011.02.13. 08:26:22

Állítom ha atomvillanás lenne élőben a CNN-en ezek akkor is magyarnótát nyomnának a állami televízióban.

Lumieres 2011.02.13. 08:29:36

www.youtube.com/watch?v=16faczZTsx0

innen küldök elnökúr helyett is egy üdvözletet Egyiptomi szabadságharcosoknak!!!

sprenczl 2011.02.13. 08:31:00

Szaporodni. Két szülőnek a legjobb befektetés legalább 3 gyerek. Magtalan vén faszokat tartsák el majd a mi gyermekeink? Ugyan már...

palacklakó 2011.02.13. 08:39:17

@nemstatikus: A közszolgák a mindenkori MSZP hatalom fogaskerekei.

Ha valakiknek előny volt a szocializmus azok a "közszolgák", és hát nem hálátlanok.

Adófizetők pénzén melegített székeken ásítozást állami alkalmazásban lehet csak megtenni ma épp úgy mint korábban.

terszim 2011.02.13. 08:40:37

Régen olvastam ennyi sületlenséget, amit a poszt írója itt összehordott. Nincs is kedvem egyenként vitába szállni ezekkel, az egyedüli értelmes dolog, amit írt, hogy nem kéne szavazati jogot adni a határon kívülieknek.

Szerintem a gyerekes szavazat nagyon jó ötlet, végre rávilágít, hogy a hosszú távú célok és a jövő érdekében szavazunk, nem pedig a rövidtávú ígérgetések miatt. Ja, és persze ez így egy jó ösztönző is, hogy még több magyar gyermek kell ennek az országnak.

Ha a posztírót annyira zavarja, hogy gyerek nélkül kevesebbet ér a szavazata a magyar társadalom számára, akkor hajrá, alapítson családot, legyen akár tíz gyermeke és így az extra szavazataival előnybe fogja majd juttatni a számára szimpatikus pártot. Én ebben az esetben biztosan nem fogok majd blogot nyitni, és károgni, hogy az ő szavazata miért ér többet, mint az enyém, mert el fogom ismerni azt, hogy a tíz gyerekével többet tesz hozzá a magyar jövőhöz, mint én, akinek kevesebb van.

Lumieres 2011.02.13. 08:41:05

Dominó effektus van pofikáim...
Ezt azt jelenti, hogy ezeknek a rezsimeknek (mint a miénk is) lejárt az ideje. Történelmi szempontból, elérte a technika fejlettsége azt a szintet amikor a zsarnokságot MINDENHOL lenyomják. Transitional period.... Átmeneti időszak... Így nevezik...

www.youtube.com/watch?v=fMRi-gFeK-M

Ez a transitional period...

bebe tv 2011.02.13. 08:43:50

@klacus: Azt kellene elérni, hogy ne az inaktívak, a társadalom elosztórendszerein élők döntsék el az ország sorsát. Na az lenne a fülkeforradalom azt hiszem. Sok nyakkendős vezető elménk mehetne kapálni.

Innen már csak egy lépés lenne, hogy mindet felvinni a Taigetoszra és ledobni őket. Így gondolod? Gratulálok. Első osztályú lágerőr lenne belőled is.

terszim 2011.02.13. 08:47:34

@klacus: Igazad van. Valamilyen objektív mérce alapján azoknak kellene, hogy nagyobb legyen a szavazati súlyuk, akiknek a jelen, vagy jövőbeni erőfeszítése hatással van a magyar jövő alakítására, és nem azoknak, akiknek már nincs. Csak a félreértések elkerülése végett: én ezt magamra nézve is mindenkor elfogadnám és igazságosnak tartanám (még inaktív státuszomban is!).

rhiia 2011.02.13. 08:50:18

Gondolkoztunk már azon, hogy ez kiknek kedvez?
A gyerekeseknek? Ugyan már... Mi ebben a jó nekik? max az , hogy n-szer szavazhatnak kedvenc pártjukra...

Vad.Korte (törölt) 2011.02.13. 08:50:19

Az a baj, hogy az ilyen ötletek miatt a társadalom nemgyereeks része a gyerekesek, pláne a többgyerekesek ellen fordul.

klacus 2011.02.13. 08:53:27

@bebe tv: Fasisztázol? Nem adtam rá okot.

Walter Hartwell White 2011.02.13. 08:54:50

@klacus: Nem is akartam soha, hogy ez vagy bármelyik rendszer tőlem rettegjen. Itt valami félreértés van... Ettől még lehetek elégedetlen.

klacus 2011.02.13. 08:55:32

@rhiia: Nekem három gyerekem van, itt megígérem, hogy nem megyek el szavazni, ha ilyen hülyeséget hoznak be.

Walter Hartwell White 2011.02.13. 08:56:26

@bebe tv: Ahogy Michael Moore egyik filmjében volt: az elit attól csinálja össze magát, hogy 1 ember/1 szavazat - az alsó rétegeknek pont annyi beleszólása van, mint az irányítóknak.

klacus 2011.02.13. 08:58:39

@Vad.Korte: Pontosan.

A szocik az igazságtalan adórendszerből csak pont a gyerekkedvezményt felejtik el pl megemlíteni.

Pedig a most bevezetett adórendszer olyannyira liberális, hogy az SZDSZ hülyítette vele a szavazóit éveken keresztül. Mégsem lett belőle semmi.

A Bajnai-féle adótörvény is elvileg egykulcsos lett volna társadalom többsége számra 2011-től.

bebe tv 2011.02.13. 08:59:08

@gpetersz: Természetesen cenzus lehetne másként is. Miért ér egy egyetemi tanár voksa pont annyit mint egy 8 általánost el nem végzett munkanélkülié? A társadalom szempontjából egy orvos sokkal hasznosabb mint egy közmunkás segélyezett.

A tapasztalat azt mutatja, hogy van nagyon sok 8 elemit végzett Józsi bácsi aki még öt nagyfröccs után sem mond akkora marhaságokat, mint sok 2 diplomás egyetemi tanár a parlamentben. Azért meg kár 10-15 milliót kiadni orvosképzésre, hogy utána a doktor úr a számítógépből keresse ki, ha kapar a torkod és lázad van akkor mi a bajod.
Mert lassan már így működik. Nem lenne olcsóbb
mindenkinek odaadni a Mi a bajod CD-t?
Erre mit mondasz? Vagy sakkra piros ulti a válaszod?
Nem inkább a diplomák értékét kéne felülvizsgálni?

rhiia 2011.02.13. 08:59:57

omg! Még véletlenül sem a több gyerekeseket akartam cseszteti, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az egész csak egy szavazat szerző trükköcske.

klacus 2011.02.13. 09:05:50

@bebe tv: Elég furán látod a világot.

A jelenlegi törvények szerint az utolsó naplopónak is ugyanakkora beleszólása van a dolgok alakulásában, mint aki a belét kihajtja. Ez nyilván így igazságos a jelenlegi szabályozás szerint.

Abban igazad, van hogy a sok humán arisztokrata semmivel sem ér többet mint egy jó ács vagy kőműves. Nem az dönti el szvsz sem a hasznosságot, hogy kinek hány papírja van, hanem az, hogy hogyan és miként él.

Ezt kellene mérlegre tenni, nem ezt a nagycsaládos dumát.

bebe tv 2011.02.13. 09:08:54

@Viva La Onda: Na látod ezt a vereségtől való félelmet igyekeznek valahogyan kiküszöbölni, és bebiztosítani magukat jó hosszú időre. Ennyi erőből a Csányi tejelő teheneinek is adhatnának választói jogot, ami felett természetesen Csányi et. rendelkezhetne. Paródia, de egyben az ország tragédiája is, ahogy a magukat elitnek tartó fazonok
zsonglőrködnek. Szerintem OV-nak az élete végéig
erős nyugtatókat kéne szednie, ha még egyszer a kezéből kiesne a jogar. Itt leginkább 1 emberről szól a történet. Mi csak azért kellünk a bulihoz, hogy lehessen valakiktől szedni a sápot. Kb. ennyi.

bebe tv 2011.02.13. 09:14:50

@klacus: Na látod azért mi egyet értünk de úgy is az történik majd, ami a hatalom megtartásának kedvez.
Minden áron és minden eszközzel. Addig amíg sok idióta akár évtizedekig piszok jól meg tud élni a bólogatásból addig ne reménykedj, hogy valami is változni fog. Lásd a "Császár új ruhája" mesét.

Le_Penseur 2011.02.13. 09:19:13

@terszim:
"Szerintem a gyerekes szavazat nagyon jó ötlet... Ja, és persze ez így egy jó ösztönző is, hogy még több magyar gyermek kell ennek az országnak."

Komolyan gondolod, hogy bármilyen befolyása lenne a gyermekvállalási kedvre a gyerekenkénti +1 szavazat lehetősége? Elképzelhetetlen, hogy valaki azért vállaljon gyereket, hogy négyévente eggyel több ikszet rajzolhasson!

Paavo Nurmi 2011.02.13. 09:29:15

Japanban 15 even belul a szavazoi eletkor medianja eleri a 65 evet.

www.economist.com/node/17797860

A linken elerheto olvasoi velemeny talan kicsit mas perspektivaba helyezi a kerdest.

capor_ 2011.02.13. 09:33:41

@bebe tv:

Egy orvosnál nem feltétlenül a tárgyi tudást kell nézni...
Ennyi erővel lehetne azt is mondani, hogy minek képeznek mérnököket amikor bárki ki tudja nyitni a Statika 2 tankönyvet és el tudja olvasni az AutoCad felhasználói kézikönyvet...

Ez a szavazójogos ötlet nem tetszik, de legalább felveti a demokrácia egyik nagy hibáját. Most jelenleg ugyanis nem lehet értelmes, hosszútávú reformokat hozni (lásd csak a nyugdíjasok esete..) mert akkor elveszne a következő választás. Ami nem csak a kormánypártnak rossz de a hosszútávú reformokat is értelemszerűen keresztbevágja.

Baldrick68 2011.02.13. 09:36:57

Akik a nemzetfogyás miatt rettegnek azoknak figyelmébe ajánlom hogy 600 000 (HATSZÁZEZER) felett van a regisztrált bejelentett MUNKANÉLKÜLIEK száma.
Azokról meg ugye ne is ejtsünk szót akik réges régen már kipotyogtak a rendszerből.

Az 1 000 000 (EGYMILLIÓ) új munkahely keretében szerintem előbb nekik kellene munkát biztosítani, aztán lehet hogy szépen több pénz folyna be a költségvetésbe lenne pénz nyugdíjra talán ha ezek az emberek biztos talajt éreznek a talpuk alatt tán még bevállalnak pár gyereket is.

Nagypapu 2011.02.13. 09:42:02

A Kedves Vezérnek ajánlok egy egyszerű és nagyon hatékony megoldást a követekező választásra.
Az Alkotmányt kellene módosítania úgy, hogy a követekező választáson csak az a szavazat érvényes, amelyiken a FIDESZ neve mellé tett a választó X-et.
Akkor nem kell máson törni a fejét a választás megnyerése érdekében.
Ez megtehető, hiszen van rá 2/3 felhatalmazása.

reflector.blog.hu · http://bdsmthrill.com 2011.02.13. 09:46:37

ez a párt sem külömbözik az mszmp-től. csak saját maguk érdekli őket, meg a pénz, amit zsebre tehetnek

klacus 2011.02.13. 09:47:00

@Baldrick68: Így van.
Az elmúlt húsz éveben a nyomort szaporították, a gyerekvállalás az egyetlen pénzforrás jó pár családban.
A szociális háló megnyirbálása pedig hamarabb fog katasztrófát okozni, mint munkakedvet.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.02.13. 09:51:04

mindennel egyetértek, csak egy kis korrekció: az egyenlő választójog egyáltalán nem a demokrácia alapelve a francia forradalom óta, tekintve hogy a francia forradalom még pár évszázadig sehol sem eredményezett demokráciát. Még a 20. század elején is bőven voltak államok, ahol a vagyoni helyzet szerint oszlottak el a szavazatok, a gazdagok szavazata többet ért.
A Fidesz pedig kezd egyre fasisztábbá válni, már a hamburgeradón is csak röhögtem, hogy mennyire képtelen hülyeség, aztán szépen az arcomra fagyott a mosoly, amikor szép csendben tényleg bevezették. Lesznek itt még cifraságok.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.02.13. 09:52:43

Vegyük vissza a "nagy " felhatalmazást a törpediktátortól!
Remek ötletelés folyik a kormánypártok körében arról, hogyan lehetne biztosítani a következő választáson ismét a kétharmadot. Igazán okosan hangzik az, hogy a határokon túl élő állampolgárok kapjanak szavazati jogot. Biztosan hálásak lesznek ezért annak, akitől kapták. A magyar követségek előtt felsorakozó szavazni vágyók pedig emlékeztetik majd a más nemzeteket: él a magyar, áll Buda még. Még zseniálisabb a gyerekek után adandó plusz voks gondolata. Igy a fiatalabb népesség versenyben fog gyermekeket nemzeni, növekszik a népesség, s kiderül, vajon a magyar jobboldal, vagy a baloldal tökösebb. Az is nyereség, hogy sorban állnak majd a nevelőotthonoknál az örökbe fogadandó gyerekekért. Úgy viszik a cigánysrácokat, mint a cukrot.

De mindez nem elég. A gazdaságilag nehéz évek megkövetelik azt, hogy a kormányzat még elővigyázatosabb legyen, s megakadályozza, hogy a szőnyeget valamilyen kósza ellenerő kihúzza a lába alól. További lépésekre van szükség. A legegyszerűbb a korhatár meghatározása. A közvéleménykutatók szerint közel egymillió Fidesz-szavazó elpárolgott - nagy többségük a 60 év fölötti korosztályból. Egészen világos: 60 év fölött ne lehessen szavazni. Sőt, a hirdető cégek már bevezették, hogy a kereskedelmi tévéknél csak a 18-49 év közötti korosztályt veszik tekintetbe a nézettség meghatározásakor. Tehát ennek mintájára csak a 18 és 49 év közötti népesség szavazhasson. Ez azonban még mindig nagyon necces. A Kossuth téri tüntetéseken túl sok a fiatal. Szükség van egy kis pontosításra. Egy olyan országban, amely alkotmányának preambulumába beveszi (majd) a kereszténységet, elvárható, hogy a szavazásra méltó korosztály gyakorolja is ezt a hitet. Tehát a 18 és 49 év közötti szavazóképes polgárok saját felekezetük templomában regisztráltathatják magukat szavazóként. Kivéve persze a buddhistákat, a muzulmánokat, a zsidókat, a természeti vallások híveit és az istenteleneket, akikről (sajnos) semmit sem mond (majd) a preambulum. Az ő számukra (végtelen sajnálatunkra) nincs regisztráció.

gyilkos fűegér 2011.02.13. 09:54:08

@Nagypapu:

Én simán kinézem ebből a faszszopóból, hogy nem fogják kiírni a választásokat 2014-ben. Vagy elcsalják az egészet. Végül is miről szól a szavazati jogokkal való bűvészkedés, ha nem erről?

Rákosi volt itt utoljára ilyen paranoid fasz, de még benne se párosult ez ilyen mérvű "küldetéstudattal".

De téved a Kedves Vezető, ha azt hiszi, ezt megússza szárazon.

KopaszMercis 2011.02.13. 09:55:41

@gyilkos fűegér:
megfogja, mert beatles cigany nep vagyunk..

gyilkos fűegér 2011.02.13. 09:59:59

@Le_Penseur: "Elképzelhetetlen, hogy valaki azért vállaljon gyereket, hogy négyévente eggyel több ikszet rajzolhasson!"

Nem láttál te még igazi fideszdroidot.

Roy 2011.02.13. 10:02:16

@igazságos: Tudják, hogy a határon túliak, és a gyerekek utáni szavazati jog nélkül négy év múlva nem nyernek választást. A hatalomért mindent!

fckyou2 2011.02.13. 10:02:25

Nagyon egyszerű a képlet. Az szavazhat, aki fizetett adót az elmúlt 4 évben, kézcsókom. Ne lehessen már kilóra megvenni a nyugdíjasokat meg a C-tipusú igazolvánnyal rendelkezőket.

Orbán Diktor (törölt) 2011.02.13. 10:02:28

@sprenczl: "Szaporodni."

Nyugtass meg kérlek, hogy te nem szaporodsz. Ugyanis nincs kedvem a hozzád hasonló nemzetrontó Orbán-kommunisták ivadékaira költeni az adómat.

www.konyvline.hu · http://konyvline.hu 2011.02.13. 10:03:03

Az ország drámai népességfogyását szeretné megállítani a kormány, természetes hogy pozitív ösztönzőkkel próbálják növelni a gyermekvállalási kedvet ( családi adózás, esetleg +szavazat, stb.).

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:03:11

@Lumieres: feküdj már le, lümikém, egyre röhejesebb bolsevizmust művelsz itt...

Pistike_ 2011.02.13. 10:03:31

Azért nem semmi, hogy kicsi országunk mit képes elviselni ...

Ha súlyozni kell a szavazatokat, akkor az mondjuk tegyük IQ vagy befizetett adó alapján ... Jah, hogy akkor Vikiékre nem fognak újból nyerni ?? Vajon miért ?

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:04:27

@Orbán Diktor: nem kedv kérdése. Elvesszük tőled, a vesztestől. Mehetsz Strasbourg-ba vinnyogni.

Krumpli Bogart 2011.02.13. 10:05:10

@gyilkos fűegér: Én igazi fideszdroid vagyok, de ezzel én sem értek egyet. Nem szeretném ugyanis, ha a 11 gyerekes, egy osztályt végzett Lakatos Izaurát
az MSZP busszal vinné szavazni.

Loona 2011.02.13. 10:05:13

Ha már cenzust akarnak, akkor volt itt régen két jó fajta. Az egyik iskolához kötötte a szavazati jogot. A másik, a kedvencem, az adócenzus...
Az, hogy gyerekek számától függjön az, hogy mennyire "értékes" valaki szavazata, felháborító. Nincs gyerekem, dolgozom, tanulok (saját költségen), minden fillért leadózok. Aztán ott vannak a szomszédaim. Apuci és anyuci is délvidékről jött, 3 gyerek, első az állampolgárságért, második harmadik a szocpolért. Apuci alkalmi munkákat végez, anyuci főfoglalkozásban ordít egész nap. Az ő szavazatuk miért érjen többet, mint az enyém??? Azért mert ők több segílykít kapnak, én meg ilyet még nem vettem igénybe, és nem is fogok??? Eleget támogatja az állam a gyerekeseket. Adócenzus kell ide! (Aki nem dolgozik, ne is egyék...)

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:05:22

@Pistike_: nem mondod, hogy az intelligens emberek a nyavalytörős táncikálóra fognak szavazni?! :DDDD

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:06:07

@Loona: milyen érdekes, hogy a javaslattól éppen a gyurcsányista szinglihorda háborodott fel...

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:06:59

@Roy: biztosan tudják, te csak tudod. Mészároséktól?

:DDDDD

igényes 2011.02.13. 10:07:06

A Fidesz-Kdnp elöször 1 000 000 munkahelyet igért győzelem esetén rögtön. Választások után 10 év alatt 1 000 000, majd a Matolcsy bejelentése a 400 000 új munkahelyet illetően az OÉT felé 2010 november 09-én történt, miszerint 2015-ig teljesíti a 400 000. új munkahelyet.

Máig nem történt semmi, csak 90 000 fővel emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma.

Első FIDESZ igéret választások elött 1 000 000 új munkahely azonnal!
Második igéret szerint 1 000 000 munkahely 10 év alatt.

Harmadik FIDESZ ígéret 400 000 munkahely 2015-ig. Hatalmas önbizalom, hatalmas hazugság.

1 000 000 munkahely osztva 120 hónappal = 8333,333 munkahely/hónap, tehát az elmaradás 10 hónapot tekintve 83 333 nem megteremtett munkahely.

Matolcsy 400 000-es modósított igérete! Itt már 49 hónap alatt ígér 400 000 új munkahelyet, mely megfelel havonta (400 000 új munkahely osztva 49 hónap = 8163 munkahely/hó) 8163 új munkahelynek. Ezekre szépen lehetne rákérdezni, hiszen a számok embere Matolcsy. Miért ez a nagy tévedés számszakilag? 10 év alatt havonta 8333,33 munkahely, majd havonta 4 év alatt 8163 munkahely. Süket Matolcsy!

izmospetya · http://gaythoughts.blog.hu/ 2011.02.13. 10:08:29

Ha már itt tartunk, fel kellene hívni a figyelmet arra is, hogy sajnos hazánk háziállatállománya is csökken. Ezért érdemes lenne plusz szavazati jogot adni az állattartóknak is. Pl.
Disznó: 1 szavazat/ db, Szarvasmarha: 3 szavazat/db, (itt meg kell jegyezni, hogy várhatóan elég sok marha fog a Fideszre szavazni)
Tyúk, házinyúl, kacsa, liba: 1 szavazat/4db....
Kutya macska: 1 szavazat/ 2 db, vagy 1 szavazat/ 1 kutya és 1 macska
És mivel lovasnemzet vagyunk, hát lóra 4 szavazat/ db jut

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:08:42

@igényes: és akkor a kilőtt szemek visszavándorolnak a szemüregbe, hogy ezt ilyen ügyesen kifülelted? :(

Orbán Diktor (törölt) 2011.02.13. 10:08:47

Sok köcsög Orbán-bolsevik... az EU ilyen jellegű szavazást nem ismerne el soha. Különben javítsatok ki, de nekem úgy tűnik, hogy az állampolgárok szelektálása Hitler idejében volt divat. Nem lehetséges, hogy Orbán Viktor és udvaroncai a Mein Kampf alapján ötletelnek?

Pistike_ 2011.02.13. 10:09:48

@Pistike_: kicsit elgépeltem, most látom Vikiékre = Vikiék

terszim 2011.02.13. 10:11:21

@Loona: Én az adócenzust is támogatnám.

terszim 2011.02.13. 10:12:18

@Loona: Én az adócenzust is támogatnám.

lanyi 2011.02.13. 10:12:40

A poszt írója egy szerencsétlen idióta!

Aki egyetért az irományával, az egy torzult személyiség.

Egy szerencse van, egyre kevesebben vannak.

az_igazi_trebitsch 2011.02.13. 10:17:34

Na, megvan a menetrend szerinti újabb egymásnak ugrasztás: gyerekesek és gyermektelenek. Érdekes, ezt minden rezsim előveszi, amikor szarban van, mert tudja, hogy szép számmal akadnak negatív IQ-sok, akiket ezzel (is) meg lehet hülyíteni.

Tessék talán átvenni a francia példát! Ott nem a gyermektelenek jogait szűkítik, hanem a gyerekesek helyzetét könnyítik, például kellő számú óvodával, bölcsödével, a táv- és részmunka támogatásával, a második gyerektől adott családi pótlékkal. Na persze ehhez tenni is kéne ezt-azt, ami ugye sokkal nehezebb, mint a pofázás, és az újabb megosztás.

Orbán Diktor (törölt) 2011.02.13. 10:19:12

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:
Gyere, kis Orbán-bolsi, csak le kell térdelned ide elém. Előbb éppen anyukád tette ezt lent a sarkon.
Csak bátran, ha jól csinálod fizetek.

fckyou2 2011.02.13. 10:19:54

@az_igazi_trebitsch: Persze de nagyon egyszerű, férfiként keresek és felcsinálok egy 18 éves naiv csajszit, és megszül és otthagyom. Fizetem a tartásdíjat ami jóval az adókedvezmény alatt van amit kaptam :) Grat...

KopaszMercis 2011.02.13. 10:20:53

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Je van meg ilyen, hogy szereti a Viktort.. es mit eszik? Milyen idokozonkent szaporodik.. basszus a multkor kerestem az allatkertben, de mondtak, hogy a Viktor fan-ok mar mind kihaltak... csak ellenzekben kepesek eletben maradni ezen az eghajlaton :D

igényes 2011.02.13. 10:21:37

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány: A Lézer Jani vakít nem? Lázár János földbirtokos, Hódmezővásárhely tönkretevője, Fidesz képviselő, Fidesz frakcióvezető.

Alapítványok bősz támogatója!

.Sorszám Oktatási alapítvány Elnök Székhely
Bölcsödék (tevékenységi kör: az adott intézmény technikai feltételeinek javítása)

1. Bölcsödés Gyermekekért Alapítvány
Hajdúné Gál Anikó Hódmezővásárhely,
Hóvirág u. 7.
6800
Óvodák: (tevékenységi kör: az adott intézmény technikai feltételeinek javítása)

1. Alapítvány a Bajcsy-Zs. u. Óvodáért Tóthné Mohos Erika Hódmezővásárhely,
Bajcsy-Zs. u. 13.
6800
2. Alapítvány a Tornyai János u. Óvodás Gyermekekért Nagy Edit Hódmezővásárhely,
Tornyai János u. 15.
6800
3. Alapítvány a Zrínyi u. Óvodáért Hegyi Mónika Hódmezővásárhely,
Zrínyi u. 23.
6800
4. Gyermekkert Alapítvány Paksi Teréz Erika Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 4.
6800
5. Hmvhelyi Dózsa Gy. u. Óvoda Gyermekeiért Alapítvány Wollner Józsefné Hódmezővásárhely,
Dózsa Gy. u. 38.
6800
6. Alapítvány a Zrínyi u. Óvodáért Hegyi Mónika Hódmezővásárhely,
Zrinyi u. 23.
6800
7. Hmvhelyi Kertvárosi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány Takácsné Gera Zsuzsa Hódmezővásárhely,
Hóvirág u. 5.
6800

8. Alapítvány a Hmvhelyi Lurkó Kuckó Magánóvoda Óvodásaiért
közhasznú Borsodi Gabriella
Táncsics M. u.. 25. Hódmezővásárhely,
Ady E. u. 34-36.
6800
9. Alapítvány a Szent I. u. Óvodáért Kincses Andorné
Kapéte Julianna Hódmezővásárhely,
Takács F. u. 3.
6800
10. Hmvhelyi Szabadság téri Óvoda Gyermekeiért Alapítvány Török Istvánné Hódmezővásárhely,
Szabadság tér 93.
6800
11. Alapítvány a Hmvhelyi Klauzál u. Óvoda Gyermekeiért Martonné Lendvai Sára Hódmezővásárhely,
Klauzál u. 33.
6800
12. Hmvhelyi Pál u. Óvodáért, Gyermekeink Mosolyáért Alapítvány
közhasznú Borsiné Csontos Julianna
Klauzál u. 39.
Olasz Imre
Nefelejcs u. 23.
Tóth Sándorné
Rudnay u. 16/b. Hódmezővásárhely,
Pál u. 54.
6800

13. Hmvhelyi Kutasi úti Óvoda Gyermekeinkért Alapítvány Balázs Mihályné Hódmezővásárhely,
Kutasi út 36.
6800
14. „Lépésről lépésre” a Hmvhelyi Pálffy u. Óvodáért Alapítvány
közhasznú Banka Katalin
Kohán Gy. u. 9/b. Hódmezővásárhely,
Pálffy u. 41.
6800
15. Város Peremén Alapítvány Onozóné Nagy – Rébék Szilvia Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 9. IV/19.
6800

15. Hódmezővásárhelyi Napfényes Észak utcai Óvoda Alapítvány Kiss Margit, Észak u. 152. Hódmezővásárhely,
Észak u. 94.
6800
17 Mosolygós Gyermekekért Alapítvány Dr. Spissák Lajosné Hódmezővásárhely,
Virág u. 2.
6800
18. Tesszük a Gyermekekért Alapítvány Várhegyi Sándorné Hódmezővásárhely,
Magvető u. 2.
6800
19. Árpád u. Óvodáért Alapítvány Vinczéné Tóth Ibolya Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 14.
6800
Iskolák: tevékenységi kör: (az adott intézmény technikai feltételeinek javítása)

1. „Gyermekeinkért a Jövőért” Alapítvány
/Kiss Lajos Általános Iskola/ Kleskáné Marház Erika Hódmezővásárhely,
Nádor u. 35.
6800
2. Hmvhelyi József A. Általános Iskola Számítástechnika Fejlesztéséért Szögi Tiborné Hódmezővásárhely,
Árpád u. 8.
6800
3. Szántó Kovács János Általános Iskoláért Alapítvány Bagi Lászlóné Hódmezővásárhely,
Szék u. 5.
6800
4. Hmvhelyi Szent István u. Általános Iskoláért Alapítvány Csikós Istvánné Hódmezővásárhely,
Szent István tér 75.
6800

5. Alapítvány az Endre Béla utcai Óvodásokért
közhasznú Tatár Kiss Irén
Szellő sor 5. Hódmezővásárhely,
Endre B. u. 2.
6800
6. Halmay Zoltán Általános Iskola Alapítványa Szöginé Kotormán Zsuzsanna
Hódtó u. 1/1. Hódmezővásárhely,
Szent I. tér 3.
6800
7. Nemes Szolgálat Alapítvány Lévai Krisztina
Török K. u. 22. Hódmezővásárhely,
Deák F. u. 4.
6800
8. Nagy Sándor utcai Általános Iskola Alapítvány Papp Jánosné Hódmezővásárhely,
Nagy S. u. 9.
6800
9. Hmvhelyi Nevelőotthonért Alapítvány Rostás Ernőné Hódmezővásárhely,
Kálvin J. tér 2.
6800
10. Falusi Gyermekek Esélyegyenlőségéért Alapítvány Papp László Hódmezővásárhely-Szikáncs,
Felszabadulás u. 17.
6800
11. Hmvhelyi Dózsa György Általános Iskola Diákjaiért Alapítvány Lelkes István Hódmezővásárhely,
Kohán Gy. u. 8.
6800
12. Alapítvány a Mártélyi Iskoláért Bérczi Tamásné Mártély,
Fő u. 45-47.
6636
13. Hmvhelyi Kutasi úti Általános Iskola és Diákotthon Sérült Gyermekeiért Alapítvány Szilágyi Klára Hódmezővásárhely,
Kutasi út 36.
6800
14. Klauzál utcai Általános Iskoláért Alapítvány Bán Sándorné Hódmezővásárhely,
Klauzál u. 63.
6800
15. Kertvárosi Általános Iskoláért Alapítvány Baricsa Jánosné Hódmezővásárhely,
Hóvirág u. 3.
6800
16. Tarjáni Általános Iskoláért Alapítvány Kocsis Imréné Hódmezővásárhely,
Holló u. 36.
6800
17. Egészséget Testben, Lélekben Német Lajosné Hódmezővásárhely,
Zsoldos u. 48.
6800
18. Láng István Alapítvány Simon Tamásné Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
19. Gregus Máté Alapítvány a Tehetséges Tanulókért Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 15.
6800
20. Hmvhelyi Ker. és Vendéglátóip. Szakközépisk. Gastro-Ker. Alapítványa Károlyi Zoltán Hódmezővásárhely,
Bartók B. u. 23.
6800
21. Hódmezővásárhelyi Erzsébeti Általános Iskola Alapítványa Szabóné Gulyás Irén
Bercsényi u. 33. Hódmezővásárhely,
Dáni u. 58/a.
6800
22. Bethlen Gábor Ref. Gimnázium Diákönkormányzata Alapítvány Kispál Angéla
Sisák Zoltán Hómezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
23. Hmvhelyi Kossuth Zs. Műszaki Szakközépisk. és Gimn. Iskola-Alapítvány Barna Jánosné Hódmezővásárhely,
Nagy Imre u. 29.
6800
24. Hódtói Általános Iskola és Gimnázium Alapítvány Hódmezővásárhely,
Ormos E. u. 18.
6800
25. Hmvhelyi Eötvös Iskolai Alapítvány Herczegh Magdolna Hódmezővásárhely,
Szent Antal u. 5-7.
6800
26. Hmvhelyi Vasas Kisinas Alapítvány Lantos Etelka Hódmezővásárhely,
Bajcsy-Zs. u. 7-9.
6800
27. A Jövő Mezőgazdászáért Alapítvány
Hódmezővásárhely,
Andrássy út 15.
6800
28. Ella Kovács Szabó - Bethlen Al.- A Hmvhelyi B. G. Ref. Gimn. Épül. felúj. és jav.
közhasznú Börzsönyi Istvánné
Jókai u. 85. Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
29. Hmvhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumért Alapítvány Gulyás László Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
30. Bethlen Bibliotéka Alapítvány Simon Tamásné Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
31. Kollégiumi Kulturális Alapítvány Kádár Péter Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 1.
6800
32. Kiemelkedő Teljesítményért Alapítvány Fehér Ferenc Hódmezővásárhely,
Bartók B. u. 3.
6800
33. DATE Tudományos Diákköri Munkáért Alapítvány Dr. Mucsi Imre Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 15.
6800
34. DATE Állattenyésztési Kar Oktatóinak és Dolgozóinak Továbbképzéséért Alapítvány Dr. Mucsi Imre Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 15.
6800
35. Támogatott Tanulás Felsőfokon Hmvhelyen Nagyné Bánfi Judit Hódmezővásárhely,
Szent Antal u. 5-7.
6800
36. Hódmezővásárhelyi Tűz- és Életvédelmi Alapítvány Benkő Sándorné Hódmezővásárhely,
Dr Rapcsák András u. 1. I/1.
6800
37. Hódmezővásárhelyi Rotary Alapítvány
közhasznú Dr. Simonffy György
Ady E. u. 48. Hódmezővásárhely,
Kossuth tér 3.
6800
38. Keresztény Szolgálat Alapítvány (nem működik) Karsch Brigitta
Szeged, Tigér u. 5. Hódmezővásárhely-Kopáncs,
Tanya 4079.
6800
39. Hódmezővásárhely BMX Sportjáért Alapítvány
közhasznú Tóth György
Nap u. 1. Hódmezővásárhely,
Nagy A. J. u. 6.
6800
40. Hódmezővásárhelyi Tabáni Templom Együttesért Alapítvány
közhasznú Demeter János Hódmezővásárhely,
Pálffy u. 78.
6800
41. Hódmezővásárhelyi Virágzó Tarjánért Alapítvány
Városrész fejlesztése Tóthné Kecskeméti Katalin
Halász u. 25. Hódmezővásárhely,
Királyszék u. 92.
6800
42. Lehetőségház a Józan Élet Megvalósításáért Hódmezővásárhelyen Anoním alkoholisták helyi csoportja)
közhasznú Kádár Antal
Oldalkosár u. 9. 10/54.
Kiss Csaba, Andrássy u. 6. II/2. Hódmezővásárhely,
Zrínyi u. 9.
6800
43. Nagyboldogasszony Népfőiskola Alapítvány
Közhasznú (nem működik) Pellicans Judit
Somogyi B. u. 80. Szentendre,
Egresi út 25/a.
2000
44. Nagy György Alapítvány
Közhasznú
A Köztársaság Párti Nagy Gyögy szellemi örökségének ápolása Dr. Blazovich László
Szeged, Cserzy M. u. 17/b. Hódmezővásárhely,
Bajcsy-Zs. u. 25.
6800
45. Kárász József Alapítvány (irodalmi) Fehér József
. Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 44.
6800
46. Testamentum Alapítvány
Hódmezővásárhely,
6800
47. Hősi Emlékművek Ápolásáért Alapítvány
A II. világháborúba elhurcolt leventék, hadifoglyok, hadiözvegyek és árvák összefogása Lakatos Tóth István Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
48. Hódmezővásárhely Véradó Mozgalmáért Alapítvány Kalapisné Kovács Ágnes
Dr. Kassai Miklós Hódmezővásárhely,
Dr. Imre J. u. 2.
6800
49. VITALIS az Egészségesebb Jövő Nemzedékéért Alapítvány Dr. Kovács Judit Hódmezővásárhely,
Városház u. 1.
6800
50. Alapítvány a Lótenyésztés és a Lovassport támogatására (nem működik) Rácz András Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 15.
6800
51. Balogh Imre Alapítvány
Hódmezővásárhely kosárlabda sportjáért Dr. Elek András Hódmezővásárhely,
Lenkei u. 2.
6800
52. Csongrád Megyei Lótenyésztéséért és Lovassportjáért Alapítvány (nem működik) Domonkos József
Novák Pál Hódmezővásárhely,
Serház tér 2.
6800
53. Csongrád megyei Mozgáskorlátozottak „Együtt könnyebb” ifjúsági csoportjának Alapítványa
. Sipter Olga
Enyedi György kapucsengője
Hódmezővásárhely,
Éva u. 4. V/13.
6800
54. Czuczi Roland Alapítvány
Czuczi Roland díjat évente egyszer a város legtehetségesebb sportolói kapják. Baranyai Antal,
Kovácsné Erdős Katalin
Dr. Vörös János Hódmezővásárhely,
Liget sor 2.
6800
55. Hód-Mezői Tinivilág Alapítvány
Dr. Szilágyi Mária Hódmezővásárhely,
Bartók B. u. 23.
6800
56. Radnai József Alapítvány a Sakkozás Jövőjéért
A vásárhelyi sakksport utánpótlás nevelése Dr. Rapcsák András Hódmezővásárhely,
Kaszap u. 15. IX. em. 52.
6800
57. Vásárhelyi Vívókért Alapítvány Skultéty Gizella
Dr. Török István Hódmezővásárhely,
Teleki u. 7.
6800
58. Életünkért – Egészségünkért Hmvhely lakosságáért Alapítvány Dr. Baráth Lajos Hódmezővásárhely,
Dr. Imre J. u. 2.
6800
59. Grezsa Ferenc Emlékalapítvány Dr. Mózsa Szabolcs
Vass Istvánné Hódmezővásárhely,
Hóvirág u. 4.
6800
60. Grezsa Ferenc Szoboralapítvány Dr. Kenyeres István Hódmezővásárhely,
Vörösmarty u. 43.
6800
61.
62.
63. Hódmezővásárhely Képzőművészetéért Alapítvány
Nem Működik Dr. Dömötör János
Makovecz Imre Hódmezővásárhely,
Virág u. 3.
6800
64. Kollégiumi Kulturális Alapítvány
A Cseresnyés Kollégium technikai feltételeinek megvalósítása. Rácz István Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 1. Pf.: 17.
6800
65. Németh László Alapítvány
Németh László örökségének gondozása Almási István
Vass Istvánné Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 44.
6800
66. Sinkovics János Attila és Hódmezővásárhely városának Alapítványa (nem működik) Nagy János
Berei Erzsébet Hódmezővásárhely,
Kálvin tér 4.
6800
67. Városi Vegyeskar Alapítvány Győri Sára Hódmezővásárhely,
Szent I. tér 2.
6800
68. Vásárhely Könyvtáráért Alapítvány Almási István Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 44.
6800
69. Vásárhelyi Műhely Alapítvány Dr. Dömötör János Hódmezővásárhely,
Dr. Rapcsák András u. 16-18.
6800
70. Alföldi Porcelán Dolgozói Szociális Alapítvány Tóth László
Dr. Horváth Károly Hódmezővásárhely,
Erzsébeti út 7.
6800
71. Alföldi Porcelán Dolgozói Szociális Alapítvány Hódmezővásárhely,
Erzsébeti út 7.
6800
72. Alföldi Porcelánedénygyár Független Szakszervezet Jóléti Alapítványa Kiss Imre Hódmezővásárhely,
Erzsébeti út 7.
6800
73. Dél-Alföldi Munkanélküli Fiatalokért Alapítvány
Körmendi János Hódmezővásárhely,
Ady E. u. 2.
6800
74. Dolgozói Alapítvány Barcza Zoltán, Kiss Imréné, Szőcs József, Kecskeméti Károly, Kriszán János, Süli Ferenc, Kasik Benedek, Ambruzs Ferenc Hódmezővásárhely,
Dr. Rapcsák András u. 178.
6800
75. Hódgép Dolgozói Alapítvány (nem működik) Horváth Árpád
Aradi Antal Hódmezővásárhely,
Erzsébeti út 5.
6800
76. Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Alapítvány (Nyugdíjas Egyesület irodája) Maksa Imre Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 32.
6800
77. Mobilitás Alapítvány (nem működik) Dr. Antalóczy Péter,
Dr. Binnyei Géza,
Petői Imréné,
Szögi Béla Hódmezővásárhely,
Andrássy u. 29.
6800
78. Segíts Magadon hogy Másoknak is Segíthess Alapítvány (nem működik) Rau József Hódmezővásárhely,
Kaszap u. 12. V/15.
6800
79. Segítség a Nagycsaládos és Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány Blaha Lászlóné Hódmezővásárhely,
Béla cigány u. 14.
6800
80. Tesszük a Gyermekekért Alapítvány Várhegyi Sándorné,
Nagy Erika Hódmezővásárhely,
Magvető u. 2.
6800
81. Gazdakör a Vásárhelyi Gazdákért Alapítvány Kovács Lajos
Csák Péter Hódmezővásárhely,
Zrínyi u. 9.
6800
82. Hódmezővásárhelyi Pályakezdőket Támogató Karitatív Ifjúsági Szervezet Molnár László Hódmezővásárhely,
Zrínyi u. 9.
6800
Hódmezővásárhely és Környéke Polgárainak Biztonságáért Alapítvány Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 12.
6800
83. Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány Fodor József Hódmezővásárhely,
Kossuth tér 1.
6800
84. Árpád házi Szent Margit Alapítvány (nem működik) Marosi Izidor
Badalik Mária
Nagy Rozália Hódmezővásárhely,
Jókai u. 102.
6800
85. Bethlen Bibliotéka Alapítvány Földesi Ferenc Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
86. „CASTOR” Természetvédelmi Alapítvány
(nem működik) Cz. Horváth László Hódmezővásárhely,
Kodály Z. u. 5. Fsz. 5.
6800
93. Hódmezővásárhelyi Természetbarát Alapítvány Széphegyi László, Kozári József Hódmezővásárhely,
Mikszáth Kálmán 2./b.
6800
94. Láng István Alapítvány Földesi Ferenc Hódmezővásárhely,
Szőnyi u. 2.
6800
95. Vásárhelyi Liberális Esték Alapítvány Füzesi Péter Hódmezővásárhely,
Szabadság tér 91. I. II. em.
6800
96. Alapítvány a Lótenyésztésért és Hódmezővásárhely Lovassportjáért Domonkos József
Novák Pál Hódmezővásárhely,
Szent István u. 8.
6800
100. Hódmezővásárhelyi Tűz- és Életvédelmi Alapítvány Benkő László Hódmezővásárhely,
Dr. Rapcsák András u. 1. ½.
6800
102. Hódmezővásárhely
Diákétkeztetésért Alapítvány Dr. Korsós Ágnes Hódmezővásárhely,
Kossuth tér 1.
6800
103. Hit és Család – Hitéleti és Családvédelmi Alapítvány Bán László Hódmezővásárhely,
Oldalkosár u. 5/1. III/2.
6800
105. Hódmezővásárhely Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány
A Városi Fúvószenekar működéséért Vágó János Hódmezővásárhely,
Nagy Imre u. 7. V/24.
6800
107. Hódmezővásárhely Népzenei Kultúrájának Megőrzése Alapítvány
A Búzavirág Népdalegyüttes és Citerazenekar Czékmán Imre Hódmezővásárhely,
Bocskai u. 19.
6800
110. Kajári Elmékalapítvány
Kajári Gyula grafikus szellemi örökségének ápolása. Dr. Szőllősi Sándor Hódmezővásárhely,
Munkácsy M. u. 7.
6800
111. Kurutz D. István Festőművész Emlékéért Alapítvány Dr. Dömötör János Hódmezővásárhely,
Dr. Rapcsák András u. 1.
6800
112. Salem Szociális Kulturális Vallási Alapítványa
Nem működik Reményi József Hódmezővásárhely,
Síp u. 40.
6800
113. Szőnyi Benjamin Szociális és Kulturális Alapítvány (nem működik) Hódmezővásárhely,
Egressy u. 4.
6800
115. Hódmezővásárhelyi Néptáncért Alapítvány
Közhasznú, a Kankalin Néptáncegyüttes működéséért. B. Szűcs Istvánné Hódmezővásárhely,
Teleki u. 8.
6800
116. Csongrád Megyei Tekesport Alapítvány Dr. Lázár János Hódmezővásárhely,
Kazinczy u. 5.
6800
119. Hódmezővásárhelyi Leány Kosárlabdázásért Alapítvány Szilágyi László Hódmezővásárhely,
Zrínyi u. 86/a.
6800
120. Gilicz István Hódmezővásárhely Gyermeklabdarúgásáért Közalapítvány Dr. Hegedűs Péter Hódmezővásárhely,
Kinizsi u. 9.
6800
121. Hódmezővásárhelyi Fedett Uszodáért Közalapítvány Dr. Kárai László Hódmezővásárhely,
Zsoldos u. 13.
6800
122. Hódmezővásárhely Teniszéletéért Alapítvány Dr. Hernádi Gyula Hódmezővásárhely,
Zsoldos u. 55.
6800
124. Esély a Gyógyulásra Gyógyítást és Rehabilitációt Segítő Alapítvány Dr. Szabó Attila Hódmezővásárhely,
Népkert u. 7.
6800
125. Dévény Módszer a Mozgássérültekért Alapítvány Kocsisné Benczédi Márta Hódmezővásárhely,
Dáni u. 15.
6800
126. A Test és Lélek Gyógyításáért Alapítvány Dr. Ördögh Béla Hódmezővásárhely,
Dr. Imre J. u. 2.
6800
127. Hódmezővásárhely Gyermekegészségügyért Alapítvány Dr. Berényi Károly Hódmezővásárhely,
Mátyás u. 28.
6800
128. Hódmezővásárhelyi Védőnők a Jövő Nemzedékéért Alapítvány Almásiné Elek Veronika Hódmezővásárhely,
Galamb u. 30.
6800
129. Életünkért Egészségünkért Hódmezővásárhely
Lakosságáért Alapítvány Dr. Török István Hódmezővásárhely,
Dr. Imre J. u. 2.
6800

terszim 2011.02.13. 10:22:21

@Le_Penseur: Jó, igazad van, emiatt tényleg nem fog több gyermeket vállalni az ember. Inkább csak szimbolikus jelentőségét látom, hogy elismerik a társadalomban az igazi értéket.

KopaszMercis 2011.02.13. 10:23:08

@gyilkos fűegér:
hadde nezd meg, megyunk vissza kommunizmusba, mikozben kopkodunk ra.. most mi egyebet kell meg elarulni errol..

Elbirnad kepzelni, hogy ha jurcsánt fenernc aszondta volna, hogy elkobozzuk a 3000 milliard forintnyi mnyp megtakaritast, es adunk a gazdagoknak adokedvezmenyt (ezt ezuton is koszonom a fidesz kormanynak), akkor azt mondjuk megszavazza a fidesz?

Krumpli Bogart 2011.02.13. 10:23:58

@capor_: A demokráciának nem csak ez az egy hibája van. Akik állandóan hőbörögve féltik a demokráciát a Fidesztől (és természetesen csak attól), azok nem veszik észre, hogy a demokrácia erkölcstelen, haszonleső politikusok eszközeként éppen olyan aljas, képmutató és erőszakos hatalomgyakorlás, mint a diktatúra.

Nem a forma, hanem a tartalom lenne a lényeg, az pedig elveszett akkor, amikor az un. rendszerváltáskor az MSZMP tagjai átmentették a pártállami hatalmi technikákat a demokratikus intézményekbe is.

A rendszerváltás óta soha, az MSZP-SZDSZ kormányzás alatt sem!!! volt itt normális értelmében vett demokrácia. A demokratikus intézményekben, hivatalokban, művész- és tudományos körökben, mindenhol az éppen aktuális hatalom emberei ültek és közpénzből zabráltak. Ez akkor sem fog változni, ha visszajönnek a szocik, hiszen ezért buktak meg.

Aki pedig az EU-tól várja a megváltást, az is nagyon téved. Az EU politikusai is a korrupt, hatalom- és pénzéhes nemzeti politikusok közül kerülnek ki. Ott sincs következménye a közpénz zabrálásának. Ugyanolyan korrupt banda, mint a nemzeti politikusok.

Ma már a demokrácia olyan mértékben eltorzult, hogy meghaladottá vált.

bebe tv 2011.02.13. 10:31:42

@klacus: Sajnos ez már filozófiai kategória. Mivel minden fejlett nyugati demokráciában így működik,
feltehetőleg eddig ennél jobbat nem találtak. Ha követted a történelmet, régen a nagykorúság 21 éves korban állt be, melyet fokozatosan levittek 18 évre.
Azonban vannak még egyes fejlett országok, ahol bizonyos esetekben még mindig a betöltött 21 éves kor eléréséhez kötnek dolgokat. Gondolom nem véletlenül.
Azokról akik helyesnek tartanák, hogy szavazhassanak a gyermekeik után is, sajnos nem a legjobb a véleményem.
Ugyanúgy félresikerültnek találom az adókedvezményeket is a gyermekek után, mivel az ugyan úgy kezeli azt az adózót akinek mondjuk már 2-3 felnőtt gyereke van, mint azt aki azért gyermektelen mert még nőtlen vagy hajadon. Hiszen az a 45-50 éves házaspár aki már 2-3 gyermeket felnevelt, attól a feleségtől biológiailag nem elvárható már, hogy nemzetmentő Matolcsy úr
kedvéért újabb gyermekeket szüljön.

desw 2011.02.13. 10:32:50

@Kandabula:

"elhittem. "

Pedig csak vissza kellett volna gondolni az első kormányzásukra (98-2000), de talán nagyon fiatal vagy.

KopaszMercis 2011.02.13. 10:33:12

@Krumpli Bogart:
Leven minden rendszer amihez csatlakozunk mar garantaltan elindult lefele a lejton, igy onmagaban az, hogy nalunk az van, azt bizonyitja, hogy turos lopenszint sem er az egesz...

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:34:18

@Orbán Diktor: csak kitör ezekből az elfojtott kommunizmus. Apád is így csinálta a Sztalin út 60 pincéjében?

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:34:59

@KopaszMercis: egyelőre mintha ti haltatok volna ki áprilisban és októberben...
:DDDDDD

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 10:36:17

@igényes: 129 alapítványt támogat zsebből. Te hányat, koma? Ja, egyet sem, mert komcsi vagy? :DDD

PR-küszöb 2011.02.13. 10:36:34

Megvan a sommás véleményem a tisztelt újságírókról és bloggerekről, akik egy ekkora gumicsontot is becumiznak... Mondani szokás, hogy minden kormány megérdemli az ellenzékét, de EZ az ellenzék több mint megérdemli, ha nem is a kormányát, de a kormánya kommunikációját feltétlenül. Ha az indulati-érzelmi 'ürítés' lehetőségét felkínálják ugyanis nekik, akár a legcinikusabb módon , lecsapnak rá, mint pettyes, félvad háziszárnyas arra a bizonyos cseppfolyós orrváladékra.

De legalább folyik, mondhatni keserűen a 'jus murmurandi' intenzív gyakorlása. És ugyan kit zavar, hogy ez puszta - és ostoba - pótcselekvés, az átgondolt, FÜGGETLEN társadalomépítés helyett, ami pedig minden erkölcsös, magyar nyelven író és gondolkodó értelmiséginek ma kutyakötelessége lenne.

PR-küszöb 2011.02.13. 10:42:29

@bebe tv:

"minden fejlett nyugati demokrácia..."

Definiáld kérlek a fogalmat, PONTOSAN és EGYÉRTELMŰEN, mert tele a padlás - ezt ugyanis soha nem söprik le - a metaforákkal.

Krumpli Bogart 2011.02.13. 10:44:08

@Krumpli Bogart: A kétharmados többség olyan túlhatalomhoz vezet, ami már diktatúrának látszik, hiszen az ellenzéki képviselők négy évig tök fölöslegesen járnak be a parlamentbe. (De bejárnak, mert ezért nyalják fel a lét.)
A koalíciós kormányok nem működnek, cselekvésképtelenek, vagy olyan piszkos alkuk vannak a háttérben, amiről a választópolgárok nem is tudnak.
Demokratikus választást ma Magyarországon csak olyan politikai erő tud megnyerni, amelyik egyenesben hazudik, vagy nem mond semmit.
Az átlagos választót ugyanis nem érdeklik a szabadságjogok, nem érdeklik a demokratikus intézmények, csak egy dolog érdekli: mennyire fog jól élni, mennyi pénzhez tud hozzájutni.

A szabadságjogokról pedig csak annyit, hogy a diktatúrában a szabadságjogokat nem szórakozásból korlátozza a hatalom, hanem azért, hogy a szegénységből eredő lázadásokat kordában tudja tartani. Egy igazi jóléti társadalomban egyeduralom mellett sincs szükség diktatórikus intézkedésekre. Ahol pedig megbillen a gazdaság, ott lázad a nép és arra a demokratikus hatalom is csak intézkedésekkel tud reagálni.

Tehát, ha a Fidesznek sikerül rendbe tenni a gazdaságot, akkor nem lesz diktatúra (mert minek), ha pedig nem sikerül, akkor esetleg visszajönnek a szocik és ők lesznek a diktátorok.

bájgúnár 2011.02.13. 10:45:33

olyan jövő felé haladunk amikor eljön az idő hogy a világ sok országában újjászületik a Hitleri eszme!
Többségi diktatúráké a jövő!Kádár rendszerének megutálásához nemvolt elé 40 év.Az ilyesfajta demokráciához elégvolt 20!

moophlander 2011.02.13. 10:46:22

@KopaszMercis: Orbánfób vagy és ezért a gondolkodásod is beszűkült! Amúgy meg ne ködösíts! Az állatkertben az elvtársaidat voltál meglátogatni!

PR-küszöb 2011.02.13. 10:50:19

@Orbán Diktor:

Tévedsz: A minta Goebbels és itt nem általában IDEOLÓGIÁRA, hanem a MÓDSZERRE utalok. Az ESZKÖZRE csupán, amelyet ugyanakkor szentesít a cél. :)
A célra kéne rákérdezni tehát, nagyonis konkrétan, ahelyett, hogy üres metaforákkal zúznánk egymás fejét.

www.calvin.edu/academic/cas/gpa/goebmain.htm

Krumpli Bogart 2011.02.13. 10:50:31

@KopaszMercis: Pontosan. Amikor jöttek az EU-bővítés ötletével, már akkor is tudtam, hogy beszart az egész.
Mire eurónk lesz (remélem nem lesz) addigra megszűnik az EU is.
Jó lenne már valami eredetit és merészet kitalálni, mert nem jó mindig a tömeggel sodródni.
Az EU pedig "ultragáz", ahogy a gyerekem mondaná, pedig a balliberális értelmiségnek ez az etalon....

hpty 2011.02.13. 10:53:25

@nemstatikus: Én 18-65-ig adnék 1 szavazati jogot annak, aki dolgozik, adót fizet.
Valaki mondja meg, mitől van a 80 feletti, elmeroggyantnak több joga, mint egy 16 éves, értelmes fiatalnak?
Ugye-ugye!

Roy 2011.02.13. 10:54:35

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány: Csak gondolkodom. A magyarországi magyarok szavazatával négy év múlva sokat nem fognak érni. Egymillió hű fideszes szavazóval nem fognak nyerni, kell a pótlás.
Lehet, hogy Te nem látod mire megy ki ez az egész vagy ennyire elvakult vagy?
Még mielőtt rám is fognád, hogy komcsi vagyok, közlöm veled, hogy NEM.
Még úttörő se voltam, nem úgy mint Viktor aki egyetemi kisztitkár volt, sok mostani hű párttársával együtt.
Nem is beszélve arról, hogy hol is tanultak ösztöndíjjal. Akárki abban az időben nem igen kaphatott külföldi ösztöndíjat, hacsak nem töltött be valamilyen Kisz, illetve pártfunkciót.
Ezt természetesen mindegyik tagadja.

PR-küszöb 2011.02.13. 10:54:52

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

"agykonténer" = üres metafora.

A költészet eszköze, te pedig nem esztétikai hatást igyekszel itt elérni.

"Jót s jól, ebben áll a nagy titok", mondotta volt Kazinczy... (hacsak ót is nem minősíted liberálbolseviknek, csakazért, mert nem a Te igazadat támasztja alá)
=))

hpty 2011.02.13. 10:55:48

@Lajos bacsi: Úgy hívják, túlképzett! Ez néha igenis nagy gond!

hpty 2011.02.13. 10:57:45

@Lajos bacsi: Az emberke engem a társalgó programokra emlékeztet, volt ilyen még Commodore 64-hez is.
Csak neki kisebb a szókincse!! :D:D:D

igényes 2011.02.13. 10:57:52

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Nem vagyok komcsi, de a Lézer Jani sem. Lézer bünözik, én pedig fizetem az adót. Kérlek ne komázzál engem, a mi társaságunkban ez nem ildomos. Gáspár, vagy Kolompár barátaidat tesózzad, vagy komázzad kérlek tisztelettel!

A fajtádat támogatom ma is!

PR-küszöb 2011.02.13. 11:01:15

@lanyi:

A minősítésed egy logikusan végigvezetett gondolat- és érvsor eredménye, vagy a gólya hozta Veled együtt.
Mert ezt azért előzetesen illene eldönteni...
:))

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:02:01

@Roy: aha - szóval te most aggódsz Orbánért. Ez jóóó!

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:02:35

@PR-küszöb: hát a te agykonténered valóban kong az ürességtől, api.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:03:24

@igényes: abból gondolom, hogy füllentesz és mégis bolsevik vgy, hogy tömény rasszista vagy.

moophlander 2011.02.13. 11:04:11

@PR-küszöb: Te figyu! Mennyivel volt jobb a gulágra cipelős komcsi bagázs? Százmillióra teszik a kommunizmus áldozatainak számát, de vannak akik ennél jóval többre! Az idióták meg azokra szavaznak, akik fogaskerekei, talpnyalói voltak ennek a rendszernek! Tudom, neked most az a fontos, hogy párhuzamot vonj Orbán és Goebbels között, mert ez szarság esetén még mindig kijátszható kártya! Tény, hogy az izraelita marketing mindig jól adagolta a dolgait!

igényes 2011.02.13. 11:05:09

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Kérlek add meg a címedet, szeretnék néhány hangoskönyvet küldeni részedre. Küldünk hozzá lejátszót is, ha a Commodore 64 eszközöd nem alkalmas a lejátszásra (nem alkalmas). Egyébként nekem Rigó Jancsi, Czinka Panna nincs ellenemre. Nem vetem meg őket, a fajtádat.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:07:13

@igényes: talán lassan kezdj a magad fajtájával törődni. Ott zöldöl a taknyuk az arcukon.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:09:39

@igényes: senki sem gondolta, mukikám, hogy te tudós vagy. Még ebben a blogban sem számítasz annak.

PR-küszöb 2011.02.13. 11:10:24

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Én érvekkel tisztellek meg téged. Te a stigmáiddal pusztán önmagadat minősíted.
Ámbátor számodra az lenne a Kánaán, ha ezeket a stigmákat tüzes vassal égethetnéd a neked nem tetszők homlokára és közben gyönyörködhetnél a megkínzott ember üvöltésben? Pedig csupán önmagadat nem szereted, és ezért nem érted a Parancsot, hogy: Szeresd embertársadat, mint Tenmagadat". Mert Neked így nincs mihez képest szeretni.
Ám ez a leginkább a Te bajod, még akkor is, ha nyilvánvaló, hogy nem ismert örömökre nem vágyakozunk.
Hogy érvelhetsz egy keresztény-nemzeti kormány mellett, ha fogalmad sincs a keresztény hagyományról, a korai egyházatyák tanításairól, de még az Evangélium konkrét szövegéről sem?
=))

na__most__akkor 2011.02.13. 11:11:41

Máshol már leírtam ugyanezt.

___________________________________________
Öt gyerekünk van (jó, tudom, hülyék vagyunk, de annyi van).
Akkor most ez hány szavazatot ér nekünk?

Mind felnőtt. Akkor most ez hány szavazatot ér nekünk?

Tizenkilenc unokánk van. Akkor most hány szavazat nekünk, hány szavazat apjuknak-anyjuknak?

Nyugdíjasok vagyunk, a svájcifrankos hitelszuzukit éppencsak mostanában fizettük ki.
(NYUGGER, ha így jobban tetszik)
Akkor most NEKÜNK magunknak, negyven év munka és negyven év adójárulékszázaléklevonásbefizetés után hány szavazatunk van? Van egyáltalán egy is kettőnknek?

Tessék mondani, a kétharmad azt jelenti, hogy a kormánynak (parlamentnek, fidesznek, orbánviktornak) most már szabad korlátlanul hülyének lenni?

Csak kérdezem...

Hogy számítja ki BÁRKI (képviselő, miniszter, pártvezér, fidesz, orbánviktor), hány szavazatom van? (lesz, kell, kellene, van, lenne)
Nekem, a NYUGGERnek, öt gyerekkel, tizenkilenc unokával, kifizetett szuzukival, átlagnyugdíjjal?

Válaszoljon már végre egy orbánseggnyaló narancssárga troll!
Hány szavazatom van? És a feleségemnek?

A kérdés adott.
Mondjam meg a nevemet és a címemet is?

Viccelni persze lehet. Meg írogatni ékezetek nélkül.
A válasz meg valahol elveszett a nagy nemzeti egységben. (Ami egyébként egy külön röhej, mert az elmúlt években a fidesz mindent megtett, amit lehetett, a társadalom megosztottsága érdekében)

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:11:44

@PR-küszöb: "Én érvekkel tisztellek meg téged. Te a stigmáiddal pusztán önmagadat minősíted" - ez csattanós. Bolsikám, EZ NÁLATOK AZ ÉRV???

Meg a fütykös a Sztalin út 60-ban???

:(

vinyi 2011.02.13. 11:13:09

@terszim: pontosan így van. Sehol nem látom leírva, hogy akinek gyermeke van az csak a Fideszre szavazhat. Szavazzon oda ahová a saját jól felfogott érdekes szerint szavaznia kell. Nem lepődnék meg már azon sem, ha Török Zsolt vérben forgó szemekkel osztaná ki Révész Máriuszt, miszerint kizárólag azért találta ezt ki, mert neki 4 gyermeke van.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:13:48

@na__most__akkor: naci, figyuzz. FELNŐTT gyerek után azért nem lehet többletjogod, mert ők már maguk is szavazhatnak. Április után maradt ebben az országban vagy százhúsz komcsi, ami nem nagy szám, de az megdöbbentő még ehhez képest is, hogy ezt egyikötök sem bírta felfogni... :(

vinyi 2011.02.13. 11:14:57

@na__most__akkor: már bocsánat, de a felnőtt gyermeked majd szavaz maga helyett és a gyermekei helyett. Ahhoz neked semmi közöd.

igényes 2011.02.13. 11:17:14

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

sorolom a komcsikat:

Orbán
KÖvér
Matolcsy
Pozsgai
Járai
Hende
Fodor
stb

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:18:27

@igényes: ja, libsikém, magatoknak megengeditek a kommunistázást? Ilyenkor nem rohangáltok Strasbourg-ba meg Washingtonba? :$

PR-küszöb 2011.02.13. 11:18:54

@moophlander:

Nagyapám ref. lelkészként csinált végig majd' egy évtizedet egy 'szomszédos' gulágon, aminek apám is egy élet felén át itta a levét, úgyhogy erről egy hangyányival többet tudok.
De ez - a személyes vonatkozás - szerintem nem érv, hanem érzelmi adalék.
Én ugyanis nem vontam párhuzamot sem Orbán, sem Goebbels között, hanem felhívtam a figyelmet egy módszer embertelem voltára - és kétségtelen hatékonyságára - amely viszont csak a destrukció eszköze lehet.
"Ős patkány terjeszt kórt közöttünk, A meg nem gondolt gondolat..." mondja József Atilla.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:19:40

@igényes:

sorolom a komcsikat:

...
Fodor
stb

:DDDDD Ezt jól megmondtad. A Pető családot kihagytad...
:DDDDD

nemecsek ernő áruló 2011.02.13. 11:20:27

Ennek a törvénynek az az értelme, hogy sejtik, érzik, tudják, hogy a bazi sok gyerekkel bíró állam csecsén himbálózó gyökerek könnyen manipulálhatók, és mind a 17 szavazatukat a fideszre nyomják. Aki tud számolni, akit felháborítja, ha hülyének nézik, annak 3 gyereknél úgyse nagyon van több, így az értelmes rétegek szava kevesebbet számít.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:20:34

@PR-küszöb: és nini, szerinted ki az ős-patkány? Mit sunnyogsz, koma?

KopaszMercis 2011.02.13. 11:20:41

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:
nem mi magyarok meg itt vagyunk... ti komcsik fogyatkoztok :)
@moophlander:
Igen.. a fideszes elvtarsakat kerestem... kicsit balra voltak sztalintol :)
@Krumpli Bogart:
Az EU azert ultragaz mert keptelen barmit is elintezni, egy vizfeju semmi most. Nezd meg, elobb szopta le orban tovig a szlovakokat, mint hogy az EU barmit is tett volna a nyelvtorveny meg most a kettos allampolgarsag kapcsan is. Egy hasztalan szar... mi is nagymagyarorszag szonyeggel borzolhatjuk a kedelyeket, mikozben a szlovakok meg eszaki testvereinket tartjak masodrangu allampolgarsagban. Ezt is azt is szabad. A minimum az lenne, hogy mind ket felet szajbabaszni..

PR-küszöb 2011.02.13. 11:22:10

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Izzítod már a vasat, hogy a stigmákat a "választottaid" homlokára égethesd útjelzők gyanánt?
Mert a stigmáid nélkül hogyan is igazodnál el ebben a bonyolult világban? GPS-el?
=))

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:22:20

@KopaszMercis: "nem mi magyarok meg itt vagyunk..."

Rossz szórend! "mi nemmagyarok meg itt vagyunk..."

KopaszMercis 2011.02.13. 11:22:46

@Gerzsonka:

Ezzel akar Viktor a sajat fajtajanak kedvezni. Nyilvan a ciganyok jarnak megint jol!

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:23:11

@PR-küszöb: "GPS-el?" Fordulj Grétsy dokihoz. Ha nincs vonalban, akkor Ranschburg is jó lesz...

KopaszMercis 2011.02.13. 11:23:34

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

te tok jol megtanultal magyarul.. mond mi az eredeti anyanyelved? Csak nem heber? Vagy valami olyan nyelv, amiben a munkara nincsen kulon szo? :)

Netuddki. 2011.02.13. 11:25:58

Azért érdekes hány blog jött létre e miatt a baromság miatt. Az ötlet annyira abszurd, hogy nem is kéne foglalkozni magával az ötlettel. Annál inkább azzal aki kitalál ilyeneket. Szerintem...

KopaszMercis 2011.02.13. 11:26:47

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:
Mi az a FAZ? Ezzel a komcsi szlenggel nem vagyok tisztaban sajnos :( Az en apam nem volt part kader, es anyukam sem szivott komenyista apatejet :D
Szal nem ertem ezt a kisebbsegi nyelvezetet.. kerlek forditsd le nekem magyarra..

PR-küszöb 2011.02.13. 11:27:00

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Olvasd kérlek tovább: "A MEG NEM GONDOLT GONDOLAT". Az az ős patkány. Az én meg-nem-gondolt-gondolatom, a Te meg-nem-gondolt gondolatod.... és leginkább a MI meg-nem gondolt-gondolatunk...

Ja: és a vita folytatása végett kérlek mondd meg, hogy honnan származik és mit jelent az orosz 'bolsevik' szó?
=))

PR-küszöb 2011.02.13. 11:29:53

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Ez nem érv. Fenomenológiailag ez azonos az általad hivatkozott Andrássy úti fütykössel... Úgy is mondják 'bunkózással'.
=)) =))

na__most__akkor 2011.02.13. 11:32:41

@vinyi:
@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Kösz, hogy megmagyaráztátok. Most már tudok mindent.

Mondjuk az öt gyerekből kettőt mi tartunk el.
Felnőttek, majd szavaznak maguk helyett, mi? Semmi közöm hozzájuk. Tényleg semmi?

Mi a különbség egy kiskorú, meg egy - jelenleg éppen - eltartott, önállótlan felnőtt között? Mármint a szavazati jog szempontjából?

Meghogy a tizenkilenc unokából is hatot mi tartunk el.
Merthogy így adódott. Privát szocprobléma, tudom. Olyan helyen laknak. Miafasznak mentek oda? Nekünk mondjuk ugyanolyanok, mint a többi.

Persze lehet érdemi válasz helyett komcsizni. Vagy fasisztázni. Vagy nácizni. Enélkül semmit nem ér egy komment?

_____________________________________
Ez az egész cenzus dolog egy agyrém. Úgy, ahogy van.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:33:50

@PR-küszöb: április óta azt sulykoljátok, hogy mivel a Fidesz többséget szerzett, azért bolsevik, minthogy bolsinsztvo = többség. Gyengék vagytok, tahókám.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:34:27

@PR-küszöb: április óta azt sulykoljátok, hogy mivel a Fidesz többséget szerzett, azért bolsevik, minthogy bolsinsztvo = többség. Gyengék vagytok, tahókám.

somogg (törölt) 2011.02.13. 11:35:13

ennyit tud a fidesz, ellentetet szitani, hol a magyarorszagi/hataron tuli magyarok kozott, hol a csaladosok/gyerektelenek kozott, hol deviza hitelesek/hitellel nem rendelkezok kozott. Hosszu parbeszedet, egyeztetest igenylo erzekeny temakat dob fel, a tarsadalmi parbeszed felvetese nelkul. Ez persze ertheto, hiszen egy olyan szervezetben, ahol a huseg alfaja es omegaja az odatartozasnak, nem maradnak meg a gondolkodo emberek, ertelmes otletek nem teremnek, valamit meg mondani kell. marad a destruktiv ellenzek szerep. szanalmas cezaroman banda, az ostoba szavazoikkal egyutt.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:37:20

@na__most__akkor: köszönd fletó szemkilövéseinek és őszödi bezédének!

:DD

moophlander 2011.02.13. 11:44:32

Egy dolgot figyelembe kell vennünk! Ez egy baloldali blog! Hülye példával élve, ha Orbán V. tüsszent egyet és éppen nem teszi a kezét (zsebkendőjét) a szája elé, akkor "letámadják" mint Kolontárt a vörös ár! Ha valamely balos politikus odaszarik a parlement folyosóra, akkor csak a szükségét végezte, amihez szive joga! Ha bárki arról ábrándozik, hogy egy ilyen blog alkalmas arra, hogy a vélt, vagy valós igazságának teret nyerjen, akkor az nagyobbat téved, mint az ország 1994-ben! Az elhivatottakat itt nem lehet egyik oldalról a másikra téríteni, a bizonytalanok meg nem olvassák ezeket! Szóval marad az egymás véleményének fikázása! (tisztelet a kivételnek) Minden eddigi vezetés szarral kenődött, csak van aki bokáig, van aki nyakig! Azt hiszem, kedves balos blogolók, a nyakig szarosak zöme balról került ki! Igen és akkor most jönnek itt majd K. Ibrahimmal, meg Ezüsthajóval, de könyörgöm......100 balos szarságra jut 5 jobbos! Tévedés ne essék! Nem azt mondom, hogy ez most aztán a tuti, űberfasza kormány, de a maszop-szadesz brigádnál még a patás Orbán (mert van neki patája.....a volt katonatársam hugának a férjének a munkatársának az apja látta), szóval a patás Orbán is jobb!

PR-küszöb 2011.02.13. 11:44:56

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

"tahókám (2X), kisökör, te tahó"

Alighanem eltaláltam valamit a benned feszülő pszichés eredető ellentmondásokból, ha ilyen megtisztelő jelzőkkel illetsz. Nekem mégsem a Te személyeddel van bajom - keresztény világnézetem szerint az szent dolog - hanem azzal AHOGY beszélsz. És nagyon szeretném megismerni azt is AMIT mondasz, de sajnos a minősítő elemekem kívűl konkrét szemantikai tartalmakat felmutató lexémákat (=szavakat) nem találtam fel a kommentjeidban.

ÉS: bárki "kisökör" (idézet Tőled) lehet "olyan" művelt, mint akár én - bár különösebben nem tarthatom magam annak - ha megfogadja a magyar népi és nemzeti közmondást: "Tanulj tinó, ökör lesz belőled".

=))

ember67 2011.02.13. 11:45:30

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:
Ezzel a filozófiával lett a szoci rendszer. Az is "demokratikus alapon indult"
Majd a hatalomban felvette a csak mi vagyunk, a többi dögöljön meg filozófiát.
Ilyen alapon demokratikus Egyiptom, Kongó, Venezuela, de még a nácik is demokratikus választások során szerezték meg a hatalmat.
A kérdés nem a hatalom, hanem hogy mit tesz a hatalom birtokában.

Itt a blogban kezelni tudom a droidokat, de a parlamentben nehezen. Ugyanaz, mint a 70-80-as években.
OLYAN NINCS, HOGY MINDENKI EGYET GONDOL! OLYAN VAN, HOGY A MÁSHOGY GONDOLKODÓK -VÉRMÉRSÉKLETÜKTŐL FÜGGŐEN-NEM MERIK ELMONDANI A VÉLEMÉNYÜKET.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:48:51

@ember67: ott a baj, hogy mindkét csoport azt hiszi, ő gondolkodik másképp, és a másik csoport meg elnyomja őt nemtelen eszközökkel. Ha ezt nem veszed észre, blogvak vagy.

PR-küszöb 2011.02.13. 11:49:37

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

És a poszt ne tetszett, le is írtam, de nem Neked címezve feljebb, és azt is leírtam hogy miért nem. Csak hát épp ez a sajnálatos: ha valaki itt valaminek a közös TOVÁBBgondolására tesz ajánlatot, észre sem veszik, míg ha 'bunkózni' kezd, rögtön nincs már egyedül. Ez a jelenség - az utóbbi -, szerinted rendjén van akkor, amikor egy nemzetnek MINDEN mozgósítható erőforrására szüksége lenne a tényleges és nem csupán propagandaszintű megújuláshoz?

=((

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:50:11

@PR-küszöb: lekezelő, nagyképű stílusodat a szakértő szemével elemeztem ki (pszichológus vagyok), és nagyon lesújtó eredményre jutottam. Keress fel a magánrendelésemen, tahókám.

KopaszMercis 2011.02.13. 11:50:57

@moophlander:
mennyi meditaciora es akaraterore van szukseg ahhoz, hogy az ember ezt mind betudja maganak beszelni, es meg mindig tudjon vakon hinni.. 2011 van aranyapam...

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 11:52:23

@KopaszMercis: semmit nem értettél meg a beírásból. Mondjuk ez kit lep meg.

PR-küszöb 2011.02.13. 11:56:35

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

De azt azért elmondhatnád itt kommentelő társainknak, hogy szerinted ITT mit takar a 'kognitív disszonancia' fogalma.
(Ne Wikit idézz, hanem az állítólagos pszichológiai ismereteidet alkalmazd.

'HIC RHODOS, HIC SALTA.'

:)

PR-küszöb 2011.02.13. 11:59:46

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Nem hazudok, mivel általános és alkalmazott nyelvészként a diplomám egyik feltéte volt, hogy kommunikációs eszközeik alapján (szókincs, szemantikai markerek) be tudjak azonosítani egyes társadalmi-foglalkozási csoportokat.

(oklevélszám 31/1985)

=))

moophlander 2011.02.13. 12:00:10

@somogg: Az első negatív kampányt a szadesz csinálta! Nem nehéz rá emlékezni! Kuncze ült az "állítsuk meg a fidesz hazugsággyárát" felíratu kamionban! Röhej! Aztán kiderült, hogy pont a szadesznak volt a legtöbb szaros ügye! (nem linkelek ide, akit érdekel utána néz). A szdsz-nek volt az érdeke a megosztás, hiszen csak így juthattak a fazékhoz! A sok "egyagytekervényű" (kinek nem inge nem veszi) meg jól beszopta! Nézzétek csak meg, hogy széthullott a baloldal! Az ok, hogy a lenyúlásról szólt az egész! Kezdett beszűkülni a mozgásterük a rablásban, gyengült is a rendszerük! Elvesztették a választást, aztán a túlélésért még egymást is elárulták az egymás elvtársai!

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 12:01:14

@moophlander: pontosan erről van szó! A szedesz azóta a kiérdemelt helyére került: a fosderítőbe.

Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány 2011.02.13. 12:02:10

@PR-küszöb: anyádnak adj fel házi feladatokat. Például hogy próbáljon meg egy kis utónevelésben részesíteni... :(

PR-küszöb 2011.02.13. 12:02:43

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

De őszintén megkövetlek, ha itt röviden bemutatod C. G. Jung 'Selbst'-fogalmának mitológiai párhuzamait a Jung-Kerényi levelezés alapján.

PR-küszöb 2011.02.13. 12:06:00

@Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány:

Kedves kommentelő társaink. Jelentem, hogy Éljen a Legőszintébb Igazságbeszéd!Éljen Gyurcsány nicknevű pályatársunk kifogyott az érveiből és máár csák áz ányááázásra fussa nekie.
Kár.
Ez számomra ugyanis nem győzelem, hanem kudarc. A ráció és éthosz kudarca.

triarius 2011.02.13. 12:08:45

Én egyetértek a javaslattal, és nagy szükség lenne arra, hogy azok is - közvetett módon - képviseletet kapnak, akik ugyan maguk nem szavazhatnak, de mégis az ő bőrükre megy mindaz, amit a "nagyok" művelnek.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 12:11:45

@moophlander: Érdekelne a témával kapcsolatos véleményed, ha van. Máskülönben azt hinném, hogy csak egy szánalmas fideszbolsi firkálását látom itt.

moophlander 2011.02.13. 12:15:21

@PR-küszöb: Kedves magasan kvalifikált Kommentelő!
Valószínűsíthető, hogy vagyunk páran itt, aki a maga szakterületéről tudna olyan kérdést feltenni neked, amihez lövésed sincs! Nem csak elméletben, hanem gyakorlatban sem! Nem azért mert hülye vagy, hanem azért mert nem képezi az életed részét! Tehát, ha szar a kenyér íze, akkor nem kell hozzá diploma, hogy megállapítsuk: Ez a kenyér szerintem szar! Azért, mert te tudományosan akarod megmagyarázni hogy miért szar, még nem lesz jó! A vevő meg azt mondja, hogy ezt ne neki vakerd el, hanem a péknek aki csinálja! Ne várd el a vevőtől, hogy ő magyarázza el tudományosan, miért ehetetlen!

sasfiók 2011.02.13. 12:16:42

Basszus! El kéne már jönni a Balaton mellől , mindenféle gyűlésekkel , mert mindíg hülyeséget beszélnek. Előbb Öszöd most meg Siófok.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 12:17:10

@triarius: Úgy érted, hogy a sertések is legyenek képviselve? Elég sokat vágunk le belőlük a saját jólétünk érdekében, mégsem szólhatnak bele a sorsukba.

somogg (törölt) 2011.02.13. 12:20:07

@moophlander: persze az szdsz. nem a fidesz nemzeti fordulataval kezdodott a mi magyarok es ti kommunistak retorika (1998 elott). persze az szdsznek volt a legtobb szaros ugye:). mind ket csapat csak a lopasrol szol, szorosan egyuttmukodve, nem veletlenul nem buknak le a nagyok, nem veletlenul nem mennek egymasnak igazan. a fidesz elkezde magat igaz magyarnak feltuntetni, mikozben a legszarabb paternalista mocskot nyomatta, minden reformnak keresztebe fekudt, semmilyen parbeszedre nem volt hajlando. a masik komcsi brigadban hiaba volt decentralizaltabb a hatalom es erezek valamit az eu-ban szokasos kooperacirol, a szemermetlen tolvajlasa miatt nem tudott hiteles altrnativaja lenni ennek az egyszemelyes, parbeszedre keptelen, cezaroman brigadnak.

triarius 2011.02.13. 12:21:24

@sixx a bolsevik: Ha neked a gyerek és a sertés egy kategória, akkor nincs egymással beszélnivalónk.

Egyébként a sertések is kapnak képviseletet, amennyiben vannak állatvédelmi törvények, amelyek alapján az állatok is rendelkeznek jogokkal. A sertések ugyanakkor állatok, a gyerekek meg emberek - magyarázzam tovább?

Nem is olyan régen még azt is magától értetődőnek és kőbe vésett alapelvnek tekintették, hogy nők nem szavazhatnak.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 12:22:53

Nem értem a posztolót. Ha már kirakta ezt az írást, nem lehetne letiltani róla azt az egy-két idióta barmot, aki szándékosan bosszantja a többieket?
Vagy ez lenne a cél?

moophlander 2011.02.13. 12:26:50

@sixx a bolsevik: Hidd el, bizonyos részeknél nekem is keresztbe állt a szemem! Nem nagyon látom az értelmét! Más választási rendszerben talán profitálhatna belőle x, vagy y párt, de így???
Viszont az írásaimat ha végignézed, láthatod, hogy stílusában megegyező reagálások voltak! Az, hogy mondjuk egy a mostani kormányt támogató ember a szemedben fideszbolsi, akkor megkérdezem tőled, hogy '89-'90-ben a "barrikád" mely oldalán álltál? Esetleg, ha nem tudod mit jelent a bolsevik, akkor kérdezd meg magasankvalifikált PR-os kommentelő társunkat! Esetleg még hozzátenném, hogy soha nem voltam fidesz fan!

nocenz_Ura 2011.02.13. 12:29:10

@moophlander:
"Ez egy baloldali blog!" - Nem, ez egy olyan blog, amely téveszméket, hülyeségeket akar zúzni. Csak persze az aktuális hatalom hülyeségei mindig fontosabbak. Szívesen írok a másik oldal téveszméiről is, sőt nem politikai természetű marhaságokról is, csak könyörgöm, adjon nekem erre a kormány egy kis időt, ne produkáljon már szinte naponta megkerülhetetlen marhaságokat!

"Azt hiszem, kedves balos blogolók, a nyakig szarosak zöme balról került ki! Igen és akkor most jönnek itt majd K. Ibrahimmal, meg Ezüsthajóval, de könyörgöm......100 balos szarságra jut 5 jobbos!" Naiv vagy! Ezek legalább annyira lopnak, csak ügyesebben leplezik, mert eddig nem ők voltak szem előtt (hatalmon) és mert a másik oldalon a belső széthúzás egymás lebuktatásához vezetett. Részletesen kifejtettem az előző posztban.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 12:29:31

@triarius: Amikor elmész szavazni, akkor a gyerekeidet nem képviseled? Nem az ő érdeküket nézed, amikor beikszeled valamelyik tolvaj bandát?
Ha pedig szavazati jogról beszélünk, az felnőtt korban jár, az USA-ban például 21 éves kortól.
Ez így működik a demokráciában, nézz utána.

moophlander 2011.02.13. 12:33:28

@somogg: Nézz már körül!!!! Hataloméhségről beszélsz itt! Nézz rá a gyurcsányra! Elbukott de még mindig kapaszkodik! Saját pribékjei is a f@szba kívánják! Az meg, hogy valaki a régi rendszert kiszolgálta vezetői szinten és megkiabálták érte, az nem megosztás! Ezek a régi káderek visszaszivárogtak szépen, összebútoroztak a szdsz-el és ez okozta a szakadást!

moophlander 2011.02.13. 12:37:26

@nocenz_Ura: Ez a "magyarázom a bizonyítványom" esete! De tudod mit? Gondold tényleg így! Az jobb, mint ha csak dacból, vagy cinizmusból írnád! Ha tudatlanságból írod, azt meg megbocsájtja mindenki!

triarius 2011.02.13. 12:37:48

@sixx a bolsevik: Nem igazán kell utanánanéznem annak, amit legalább olyan jól tudok, mint te (de valószínűleg jobban). Így aztán azt is tudom, hogy most nagy hülyeséget írtál, ugyanis az USA-ban NEM 21, hanem 18 év a szavazati jog, bizonyos államokban pedig már betöltött 17 év esetén lehet szavazni. Ennyit a kioktatásról.

>Amikor elmész szavazni, akkor a gyerekeidet nem >képviseled? Nem az ő érdeküket nézed, amikor >beikszeled valamelyik tolvaj bandát?

Régen pont ugyanazzel az "érvvel" indokolták, hogy a nők miért ne szavazzanak. Őket ugye a férjük képviseli.

Nos, természetesen a szavazatommal képviselem a gyerekeimet, csak éppen ez a szavazat számszerűen ugyanannyit ér, mint azé, aki csak saját magát képviseli. Ezen lehetne változtatni.

Valamelyik politikus írta, hogy lakossági fórumot tartott. A végén fölállt egy nyugdíjas, és elmondta, hogy őt csak az érdekli, hogy a nyugdíját emeljék. Mire az illető megkérdezte, hogy de ugye azért vannak gyerekei meg unokái, és nem mindegy neki, hogy velük mi lesz? A válasz: nincsenek.
Hát, sajnos ez a magyar rögvalóság.

PR-küszöb 2011.02.13. 12:38:15

@moophlander:

Azt, hogy a hajó öszze-vissza hányódik, bolyong az óceánon, és fogytán a sózott hús, a kétszersült, a viz, valóban mindenki egyaránt helyesen képes érzékelni a hajó utasai és matrózai közül. De az iránytű és szextáns kezeléséhez, a tengeri térképek olvasásához, a révbejutáshoz úgy általában igenis, ha tetszik, ha nem, magas szintű szakismeret szükségeltetik...
Amire pedig rákérdeztem, a 'Selbst' fogalmának ismeretére, hát erről mondjuk Habony Árpádnak, a Miniszterelnök spindoktorának iggggenis vannak fogalmai, és nemcsak elméletben, ugyhogy a hivatkozott ismeretről itt például, "a hozzáértő nép okos gyülekezetében" beszél(get)ni lényegbevágó (lenne).
Ennyi.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.13. 12:38:31

@nocenz_Ura: ez most nagyon tré lett, cenzor. "A Fidesz lop és csal, ne legyél naiv, csak nem tudom bizonyítani, mert ügyesek." Ezen az alapon te meg gyilkolsz, csak annyira ügyesen, hogy nem tudom bizonyítani, mindenesetre aki nem hiszi el nekem, az egy idióta...

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 12:40:19

@moophlander: "egy a mostani kormányt támogató ember a szemedben fideszbolsi"

Valóban. Kétharmados többségnél már lehet ezt a szót alkalmazni. Lenin elvtárs is úgy került hatalomra, hogy túlnyomó többségbe kerültek a hívei az orosz parlamentben. Ők lettek a bolsevikok, a kisebbségben levők meg a mensevikek. Ha jobban megfigyeled Orbán Viktor kormányának aktuális tevékenységét (államosítások, magántulajdon ellopása), akkor könnyen azonosítható az irányvonal. Ha te ennek tapsolsz, akkor bolsevik vagy. Érted?

PR-küszöb 2011.02.13. 12:41:01

@moophlander:

"magasankvalifikált PR-os kommentelő társ"

Ez bűn?

Vagy legyek ilyen:
"Sikáltam a hajót, rántottam az ampát,
okos urak közt játszottam a bambát..." (József A.)

moophlander 2011.02.13. 12:42:05

@nocenz_Ura: Nézd el nekem, hogy most nincs már időm megnézni más írásodat, de igérem megteszem a napokban! Valamiért azért valami azt súgja, hogy nem fogok benne baloldalt kritizálót találni! Ha mégis, igérem megkövetlek!
További szép napot!

moophlander 2011.02.13. 12:47:41

@PR-küszöb: Uhhh wazzzeee! Tudod ezt akkor szokták valakire "cinkelve" mondani, ha hivalkodás fedezhető fel részéről a képzettségére! :) Általában a képzett, de "barlangban szocializálódott" emberek ilyenek! Talán jól idevág: " A süketek völgyében a félszemű a király! "

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 12:49:51

@triarius: "Nos, természetesen a szavazatommal képviselem a gyerekeimet"

Köszi, ez a lényeg. A többi tömény fos. Legalábbis annak, aki tisztában van a demokrácia alapelveivel és a szavazati joggal. Azt megértem, hogy ezt Orbán-hívőktől meg full náciktól ezt nem lehet elvárni, de ezt is be lehet tudni a magyar beltenyészet hozadékának.

kvadrillio 2011.02.13. 12:52:05

én meg arról savaznék rendesen....., hogy milyen munkálatokat végeztek ténylegesen és mennyiért is ???! pl a Margit-hídon......meg milyen munkálatokat végeztek ténylegesen a 4-es Metrónál és mennyiért is ?????!!!!!!!

moophlander 2011.02.13. 12:52:57

@PR-küszöb: "Az oklevélszámnak az ELTÉ-n utánanézhetsz...
:)) "

Na..... Erről beszélek! :D

moophlander 2011.02.13. 12:54:38

@sixx a bolsevik: A beltenyészet egy másik népre jobban jellemző!

kvadrillio 2011.02.13. 12:55:19

azután savaznék....rendesen......a kaszinóberuházásokról, hogyisvóóót, mennyiisvóóóttttt...kikis vóttak ???, mennyiéris vóttak...meg minek is vótttak ???! :)

megaztááán,,,mééris vitték ki a magyar búzát, méééris hozzák be helyette az amerikait kenyérnek ?????

méééris vitték ki a takarmányainkat, mennyiértis vitték ki ???

sokitta kérdés....csak nincs elég felület rá ! :O)

PR-küszöb 2011.02.13. 12:59:59

@moophlander:

Nem a képzettségemmel hivalkodom.
Az ismereteim és én: az 2 (két) teljesen külön dolog. Az ismereteim itt érvek formájában jelennek meg és érvekkel, ismeretekkel szembesülve alakulnak, alakítják magukat. Nem én leszek több vagy kevesebb, tőlük, hanem a nemzet közös ismerete. És ne rajtam verd le, ha a magyar értelmiség testületileg elárulta eredeti hivatását és az ismeretek, a Tudás helyett saját becses, vagy kevésbé becses személyét tolta az előtérbe, és azért kell nekik igazat adni, mert amit mondottak, ÖK mondták.
Én nem ez vagyok.
Számomra érvek vannak, ellenérvek, de ez itt, az anyázás sík mezején kevés mint árvaházban a szülői értekezlet.
És lám milyen jól hat egy kurzus értelmiség-ellenessége, hogy még a kurzust támogató, de független gondolkodói státusára igenis kényes alakok - mint én - is a taccsvonalon kívülre vannak utasítva, merthogy értelmiségiek.
Válaszolj kérlek egyenesen: MIÉRT bűn ma Mo-on értelmiséginek lenni?????

PR-küszöb 2011.02.13. 13:00:46

@moophlander:

Ez nem hivalkodás volt, hanem a válasz a VÁDra, hogy hazudok.

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 13:03:44

@moophlander: @kvadrillio:

Mitől vagytok idegesek, fideszbolsik? Jön a Gyurcsány, he? Fosunk, fosunk?

triarius 2011.02.13. 13:08:48

@sixx a bolsevik: Örülök, hogy elismerted, hogy mekkora hülyeséget írtál az USA-beli állítólagos 21 évről. Ja, vagy mégse ismerted be? Na jó, nem is vártam.

Gratulálok, kiragadsz egy félmondatot az összefüggésből, és aztán arra reagálsz. Igazi, klasszikus bolsevik módszer, a nevedhez híven!!

triarius 2011.02.13. 13:10:16

@sixx a bolsevik: De mondom, PONTOSAN ugyanezzel az érveléssel nem adtak sokáig a nőknek szavazati jogot. Hogy őket úgyis képviseli a férjük, vagy az apjuk, vagy a bátyjuk.

Egyébként nem közismert, de ez az elképzelés eredetileg Habsburg Ottótól indult ki, vagy 20 évvel ezelőtt, mikor még aktív politikus volt.

moophlander 2011.02.13. 13:21:21

@sixx a bolsevik: Jöjjön csak a gyurcsány urad! :) Majd félreállok! Én örülnék a legjobban, ha ismét a maszop élére állna! Megint lefelezné a választóitok számát! Már akartam az elöbb is kérdezni! Hogy bírsz ennyit állni a gép elött? Már csak azért kérdezem, mert a seggedből kilógó sarló-kalapács miatt biztosan nem tudsz ülni!

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 13:21:35

Kit érdekel, hogy mi volt valamikor? A lényeg az, hogy mi NE legyen, ami tömény hülyeség. Nem vagy tisztában bizonyos alapelvekkel, Orbán-bolsi...
Itt vered magad a többi fafejűvel, annyira rettegtek a Gyurcsánytól, hogy még a gyerekeket is bevetnétek ellene. Nevetséges taplók vagytok.

moophlander 2011.02.13. 13:24:44

@sixx a bolsevik: Nem érzed az ellentmondást magadban? Ha a gyurcsány akkora családtámogató volt, akkor ez pont nektek jó! :)

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 13:27:29

@moophlander: Ahelyett, hogy itt ontanád a marhaságaid, inkább vidd fel anyukádat a sarokról. Az imént mondta nekem, hogy fázik, ezért adtam neki egy kis jattot is.

moophlander 2011.02.13. 13:34:28

@sixx a bolsevik: Most akkor ki az ideges??? :D A kommunisták csinálták mindig ezt! Nem tetszik az ember? Mehurcoljuk a hozzátartozóit is! Ilyenkor sajnálom, hogy '90-ben nem lettetek fellógatva...... Ráadásul nem hogy örülnétek ennek és falmellett laposan járnátok szégyenetekben, még jó kommunistához méltóan összeszaroztok mindent! Látod belevittél egy személyeskedő vitába! Mert érvetek az nulla! :D

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 13:35:07

@triarius: Nem tudom, hogy magadfajta retardáltaknak miért adnak szavazati jogot. Mert ha adnak, akkor rögtön kértek még egyet. Ha azt is megadják, akkor újra többet kértek. A végén a kutyának is kértek egy szavazati jogot, majd a macskának is. Ennyivel biztosan hatalomban lehetne tartani a nemzetrontó Orbán-kormányt, ugye komcsi?

J. László egy bolsevik (törölt) 2011.02.13. 13:46:41

@moophlander: "Ilyenkor sajnálom, hogy '90-ben nem lettetek fellógatva..."

Csak előjött az igazi éned, te szerencsétlen... te nem is komcsi vagy, hanem csak egy büdös nyilas.
Jó lenne leszállnod a magas lóról, mert hozzád hasonlók vesztették el az ország kétharmadát. Azon kívül két vesztes háborút is fel tudok neked említeni. A kommunisták negyven éve az általatok elvesztett magyar földek és az ország háborús lerombolásával szemben semmi. Gyökér.

hpty 2011.02.13. 14:04:44

@nemstatikus: 1/12 esély volt rá! :D:D:D

hpty 2011.02.13. 14:13:00

@desw: Végre valaki látja a probléma okát! Ennyi!

triarius 2011.02.13. 15:11:31

@sixx a bolsevik: Miután szellemileg igencsak alulmaradtál, most jön a gorombáskodás. Hát, elég egyszerű ember vagy te, bolsevik. Az meg külön vicces, hogy bolsevik létedre komcsizol. Na mindegy, az internet tele van a hozzád hasonló frusztrált fröcsögőkkel. A kutya ugat, a karaván halad.

nocenz_Ura 2011.02.13. 15:14:51

Sajnos a kommentek jelentős része pontosan azt demonstrálja, ami szerintem a magyar közélet talán legnagyobb rákfenéje: azt, hogy nem tudunk vitatkozni, érvek helyett minősítgetések mennek. Hogy mindent fekete-fehérben látunk, aki nincs velünk, az ellenünk. Aki másra szavaz, mint az én kedvenc pártom, az nyilván gazember, de legalábbis elmeháborodott. Komcsi, vagy fasiszta, cigány vagy rasszista. Hát, pont az lenne a célom a bloggal, hogy hozzájáruljak a téveszmék oszlatásához.

PR-küszöb 2011.02.13. 16:33:15

@nocenz_Ura:
Ezek nem téveszmék, hanem gondolati panelek és épp úgy az értelmünkbe és a lelkünkbe ivódtak, mint az óriásposzterek és a tévéreklámok, azzal a hamis üzenetükkel, hogy ha követed őket, szebb, jobb, boldogabb lesz általuk a világod. A szabad gondolat ellen hatnak: ne mérlegelj és dönts - azt már mások helyetted megtették - csupán azonosítsd be a helyzetet és alkalmazd a panelt. Ez valahol az embernek, mint felelős, mérlegelő és differenciáltan gondolkodó társadalmi lénynek a halálát jelenti.
És mégi értelme van a blogodnak, a még ilyen szintő "vélemény"-cserének is. Mert be kell járni ezeket a zsákutcákat is. A nemtelen, abszurd vita is kommunikáció, mely még mindig jobb, mint a süket csönd. Meg aztán ki tudja, meddig röppen egy-egy gyaluforgács...

somogg (törölt) 2011.02.13. 19:21:56

@nocenz_Ura: teljesen egytertek, nincs a magyar tarsadalomban nincs parbeszed, nincs tisztelet a masik ember irant, az erosebb kutya nyer es kesz. emiatt a kulturalis handicap miatt nem tud az orszag az eu resze lenni, annak reakcioit megerteni. bar tiszteletre meltonak tartom a celkituzesedet, egyenlore nem gondolom, hogy sok eselyed lenne, mivel az orszag kontrol nelkuli iranyitoja pont egy olyan ember, aki csak szolgakat tur meg, egyenrangu partnereket nem.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.13. 19:55:42

@PR-küszöb: benyomsz egy számot, mi a bizonyíték, hogy a tied? A jóindulatú kívülálló szemével nézve elég ökör vagy.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.13. 19:56:24

@sixx a bolsevik: gyurcsánynak egyelőre egy szűk cella néz ki, fosni neki van oka.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.13. 19:58:01

@sixx a bolsevik: áprilisban? Ti vesztettétek el az ország kétharmadát...

BISMARCK 2011.02.13. 20:46:47

@bebe tv:

Látom te máshol is pont olyan hülyeségeket beszélsz mint a Véleményvezéren.
Hajrá.
Vitaindítónak jó ez a gondolat.
Nem tudom hány gyereked van, de valahogy az az érzésem, hogy max egy (ha van egyáltalán)

BISMARCK 2011.02.14. 05:51:12

"általános, titkos és egyenlő választójog a francia forradalom óta alapelve a demokráciának"

Ez egyrészt nem igaz, másrészt ilyen választást akkoriban sem sokat tartottak.

bebe tv 2011.02.14. 15:30:44

@BISMARCK: Na látod ennyi a ti találati pontosságotok.
Mindenben jó ha a szélső kőrt sikerül súrolnotok, mivel 2 nagykorú gyerekem van és büszke vagyok arra, hogy nem úgy gondolkodnak mint te és az elvtársaid.
Nagy szarban lesztek egy pár év múlva amikor rádöbbentetek arra, hogy az önálló gondolatokra képes ifjúság elhagyja az országot.

bebe tv 2011.02.14. 15:58:05

@PR-küszöb: Ez jelzős szerkezet kérlek alássan.
A nyugati demokrácia jelzővel ellátva. Mert igaz neked erről nem lehetnek first hand információid, de egyes nyugati országokban már a II.világháború előtt is volt demokrácia, ami azóta még jobban kiszélesedett. Franciaországban, Belgiumban pl. a Horthy érával összehasonlítva már akkor is demokrácia volt.
Innen a fejlettebb jelző. Remélem kielégít a válasz.

PR-küszöb 2011.02.15. 19:47:39

@bebe tv:

Nem, ám én nem a fejlettebb jelzőt vitattam.

Nézd, én itt senkivel nem akarok összecsapni. Ennek ellenére ki-ki ellenfelének/a neki aznapra rendelt Sátánnak tekintett s igyekezett a legrövidebb úton leszámolni velem digitális formában legalábbis.
Ezzel ugyan nagy sérelmet nem, de némi szomorúságot azért okozott nekem, mert ha ily kreatívan el tudnak emberek beszélni egymás mellett, szerintem nem az emberekkel, hanem a nyelvvel is nagy baj lehet...

A demokráciát illetően nekem egy komoly dilemmám van, ezt igyekeztem jámbor formában megosztani.
Röviden a kérdésem:
Ok/=eszköz-e a demokrácia, avagy következmény/=állapot. Egyszerűbben: importtermékként, eszköz formájában működtethető e kívülről/felülről, avagy csak akkor válik egy közösség együttélésének foglaltává, ha az ehhez szükséges bölcsességet a közösség a tulajdon és közös vére és könnyei árán maga szerzi meg. (Utalnék itt Thébai alapítására a görög mitológiából, a sárkányfog-vetésre)
Ennyi.
Gondolkozni szeretnék közösen, nem üvöltözni.
Üdv.

PR-küszöb 2011.02.15. 19:58:11

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Ha ez téged boldoggá tesz mind híresként, mind keresztényként, én örömmel vállalom az ökörséget. A sajátomat is, meg azt is, amit mások akasztanak rám.

Mindazonáltal, hogy ne nyugodjék le a nap a Te haragoddal, küldök Neked egy Szilágyi Domokos-idézetet, aminek utána nézhetsz a "Kényszerleszállás" c. kötetben - hogy nem hazudom-e szerinted ezt is..:)

"Sokan vétkeztek félelmükben a bűntől és gyanakvásukkal másokat bűnbe taszítottak."
süti beállítások módosítása