HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

Matolcsy esete a pannon pumával

2011.05.28. 12:40 nocenz_Ura

Nemzetgazdasági miniszterünk már megint nagyot mert álmodni: tegnap egy gazdasági fórumon azt fejtegette, hogy Magyarország és a Kárpát-medence a XXI. század elején megszülető új európai gazdaság motorjává válhat. Erről nekünk egyből a pannon puma jutott az eszünkbe, amely Matolcsy György egyik elődje, Kóka János szerint versenyre kelt volna az ázsiai kistigrisekkel.

Nagy kár, hogy hamar kiderült: a pannon puma fogatlan, a vízió meg közröhej tárgya lett. Ne legyünk azonban igazságtalanok, az eredeti álmodozó nem Kóka, hanem maga Matolcsy, aki már az első Orbán-kormány idején szédületes, kínai tempójú növekedést vizionált, amivel szépen kinőjük az adósságot, hiába szórjuk közben két kézzel a pénzt.

A Móron, a Wekerle Sándor emlékév keretében megrendezett Kárpát-medencei gazdasági fórumon tartott előadásában a miniszter újfent olyan növekedési ütemről beszélt, amit sem Brüsszelben, sem a pénzpiacokon nem tartanak reálisnak. Szerinte ugyanis a bruttó hazai termék (GDP) növekedési ütemének a 4-6 százalék közötti sávba emelésével, új munkahelyek teremtésével és az államadósság csökkentésével olyan versenyképes magyar gazdaság jön létre, amely valóban a Kárpát-medence központja lehet. Mint mondta, azok is látják, "akik kívülről néznek bennünket, hogy Európa egyik új növekedési zónája itt van"

A Fejér megyei gazdasági szakemberek, valamint az Erdélyből, a Felvidékről, a Délvidékről és Burgenlandból érkezett vendégek előtt Matolcsy György azt is kifejtette, hogy a siker érdekében vissza kell térnünk a magyar és Kárpát-medencei értékekhez, azaz meg kell becsülnünk a tudást, a tehetséget, s erkölcsileg is meg kell újulnunk.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr422938556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása