HTML

Téveszme zúzda

A téveszmék makacs dolgok - ha nem nézünk velük szembe, nincs semmi esélyünk!

Friss

Frissítik a Kubatov listát

2011.05.19. 11:06 nocenz_Ura

Amíg nem kaptuk meg a Szociális konzultáció 2011 kérdőívét, azt hihettük: megint csak a szokásos pórhintés zajlik, egyszerűen 7-800 millió forint elköltésével és néhány tendenciózus kérdéssel próbálják a legitimáció látszatát megszerezni a végig nem gondolt és kizárólag a legelesettebbeket sújtó megszorító intézkedésekhez.

Téveszme:
ez is csak egy újabb propagandafogás, mint az alkotmány, illetve alaptörvény esetében folytatott konzultáció esetében.

A valóság: a levelet kibontva kizúg egy hatalmas lóláb is: a konzultáció egyik, ha nem éppen a legfontosabb célja a titkosnak szánt adatgyűjtés lehet, a hírhedt Kubatov lista aktualizálása. A címzett neve és címe a boríték áttetsző ablaka mögött ugyanis nem külön lapon van, mint illene, hanem a visszaküldendő kérdőíven. Elkérik még az e-mail címünket is, és a lapon ott van két vonalkód. Ami azt jelenti, hogy gépesítve lehet adatbázist képezni a válaszlevelekből, nevünkhöz, címünkhöz, e-mailünkhöz rendelve a válaszokból kiolvasható politikai nézeteinket.

Magyarázat: A Kubatov lista ügye mára félig már feledésbe merült, pedig hatalmas botránynak kellett volna lennie. Arról van szó, hogy a választások előtt kiderült, a Fidesz a kopogtató cédulák gyűjtésekor éveken át listát készített névvel, címmel a választópolgárokról, feltűntetve politikai nézeteiket. Erről Kubatov Gábor, a Fidesz országos pártigazgatója is beszélt az aktivisták előtt, de beszédét rögzítették és közé tették az interneten. Aztán gyorsan jött az ellencsapás, a tévében bemutattak egy felvételt, amelyen egy állítólagos MSZP-s aktivista megmutatta, hogy a szocialistáknak is van listájuk. Az már csak a választás után derült ki, hogy ez a felvétel hamisítvány volt, az állítólag szocialista aktivista valójában Kubatov embere volt. Normális országban a listakészítésbe és a csalásba nemcsak Kubatov, hanem a pártja is belebukott volna. Nálunk viszont éppen frissítik a listát.
 

1 komment

Címkék: konzultáció kubatov

A bejegyzés trackback címe:

https://zuzda.blog.hu/api/trackback/id/tr512916246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tandydini 2011.06.06. 16:09:22

Hàt szerintem ne küldd vissza. En se fogom. Tényleg van pàr dolog, ami miatt a hànyinger környékez a kormàny kapcsàn. A legjobb, hogy lezàratta a Béla kiràly utat, nehogy a rendvédelmi tüntetök (jol hangzik, nem? rendvédelmi tüntetök! ) bemerészkedhessenek, pàrhuzamosan meg lefogattàk a Tettrekész vezetöjèt. Lezàrni az utcàt autoriter huzàs volt, nem egy dzsetlemanushoz mélto, de oké, elviselhetö, viszont vizsgàlati fogsàgba (vagy elözetesbe, mittudomén) vetni egy szakszervezeti vezetöt a tàrgyalàsok soràn (elején) totaliter fellépés. Mint a komcsik meg a nàcik a daliàs idökben.
süti beállítások módosítása